Hele zeebaars met groene kruidenchutney

Hele zeebaars met groene kruidenchutney

Ik mocht tijdens een vis event georganiseerd door de Bewuste Visweek een hele ASC gecertificeerde zeebaars ontvangen in de goodiebag. Die zat natuurlijk niet in een goodiebag maar de vis lag in een mooie box op het ijs. Aangezien ik al wat hele visrecepten op de site staan, wilde ik hiermee natuurlijk weer een ander […]

Langzaam gestoofde kweeperen

Langzaam gestoofde kweeperen

Door een dorpsgenoot werd ik erop geattendeerd dat er in een bepaalde straat heel veel kweepeerbomen staan en dat ik die daar kon plukken. Nou onmiddellijk naar dit adres gereden natuurlijk en daar stonden de bomen vol met kweeperen. Hij zei nog: de jongelui lopen te voetballen met de kweeperen die van de boom gevallen […]

Lamsfilet met bhaji, biet en paddenstoeltjes

Lamsfilet met bhaji, biet en paddenstoeltjes

Ik doe mee aan de Eet als een pionier challenge. Mocht hiervoor al diverse leerzame masterclasses bijwonen. De challenge is: maak een gerecht met de zeven zogeheten Flevopolder helden zoals de aardappel, appel, biet, lam, lof, kip en walnoot. Het gerecht moet voor 80% uit groenten, noten, paddenstoelen, fruit en/of zaden en 20% uit eiwitten […]

Zelfgemaakte Babi Pangang

Dit stond al zo lang op mijn todo lijstje en nu is het er eindelijk van gekomen. Ik had een heerlijke buikspek met 5-spices en chili-knoflooksaus* gegaard in de oven en daar bleef een behoorlijk stuk van over. Goed excuus voor deze zelfgemaakte Babi Pangang.   Babi Pangang   Babi Pangang of Babi Panggang is […]

Buikspek met 5-spices en chili-knoflooksaus

Met deze heerlijke buikspek met 5-spices en chili-knoflooksaus met krokant vel, waan jij je in Azië. Lekker pittig en lekker hartig met supermals vlees, dit wil je eten! De 5-spice kruidenmix, geeft een bijzondere smaak aan het vlees en de chili-knoflooksaus geeft het een extra kick.   Buikspek   Misschien heb jij nog nooit buikspek […]

Stamppot zoete aardappelen en maïs met garnalen

Dit is al een heel oud recept van mij, maar ik kwam erachter dat het niet eens op de site stond. Het is zo’n lekkere stamppot, die wil ik jullie niet onthouden. Ik heb met deze Stamppot zoete aardappelen en maïs met garnalen ook ooit eens meegedaan met een kookwedstrijd met van blad Smulweb . […]

Mini cheesecake met grapefruit en kokos

Deze mini cheesecake met grapefruit en kokos is een klein beetje gebaseerd op de goddelijke Grapefruit kokos cheesecake van Deb’s Bakery. Zij heeft namelijk naar aanleiding van mijn tip meegedaan aan een bakwedstrijd van Huize van Wely. Debbie’s specialiteit is bakken en dat van mij helemaal niet. Daarom is deze makkelijke mini cheesecake met grapefruit […]

Orzotto Cacio e Pepe

Deze Orzotto Cacio e Pepe oftewel orzo pasta met Parmezaanse kaas en peper is een ontzettend simpel te maken maar oh zo lekker pastagerecht. Het is een traditioneel Italiaanse pasta die op smaak gebracht wordt met de kaas en peper.   Orzo pasta   Ik heb orzo pasta gebruikt omdat ik dit een lekkere pastasoort […]

Rode bieten kersen soep

Deze prachtig rode soep is niet alleen heel erg goed voor je, het is ook nog eens snel te maken. Je vind het misschien een bijzondere combinatie, maar het aardse van de rode bieten gaat heel goed samen met het zoete van de kersen. Dus ga jij deze Rode bieten kersen soep eens proberen?   […]

Bramen Gin Fizz

Zoveel bramen in de tuin, wat moet je ermee doen. Nou deze heerlijke bramen Gin Fizz maken bijvoorbeeld. Zoals jullie misschien wel weten ben ik gek op gin. Dus gebruik ik altijd een excuus om een cocktail te maken met gin. Deze cocktail is een goed excuus toch?   Gin Fizz   Gin Fizz is […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden