Zoete chilisaus zelf maken

Zoete chilisaus zelf maken

Zoete chilisaus zelf maken is veel lekkerder, je kan zelf bepalen hoe zoet en hoe pittig het wordt. Lekker bij een loempia of noedelgerecht. Gebruik deze zoete chilisaus om deze Oosterse kipsalade te bereiden.

Pompoenchutney

Pompoenchutney

Ik had een hele grote muskaatpompoen op de markt gekocht. Maar ja wat ga je er allemaal mee doen. Eerst de pompoen gesneden, dat was al een uitdaging op zich. Ik heb een stuk hiervan geschild en in kleine blokjes gesneden. Dit zou een Pompoenchutney worden. Nou hij is goed gelukt zal ik je verklappen. […]

Oostindische Kers kruidenboter

Oostindische Kers kruidenboter

Elk jaar zaai ik teveel Oostindische Kers. Ik gebruik de bloemen en blaadjes vaak om mijn salades op te fleuren, maar ja aan het eind van het seizoen staan er nog heel veel bloemetjes. Zonde om er niets mee te doen. En zo kwam ik op deze Oostindische Kers kruidenboter. Ik vries de helft van […]

Korianderpesto

Korianderpesto

Probeer deze pesto eens gemaakt van koriander, rode peper, knoflook, cashewnoten en olie. Deze Korianderpesto is lekker in soep of salades. Weer een hele andere pesto is deze Boerenkoolpesto

Komkommersalade met basilicum

Komkommersalade met basilicum

Deze Komkommersalade met basilicum is net even weer iets anders dan een tzaziki welke gemaakt wordt met komkommer en munt. Lekker bij gegrild vlees. Natuurlijk heb ik ook een recept van Tzaziki voor je.

Mangochutney

Mangochutney

Lekkere pittige chutney gemaakt van mango’s

Tonijn en olijvenhummus

Tonijn en olijvenhummus

Maak eens een grote tafel met mezze (Arabische tapas), deze Tonijn en olijvenhummus doet het goed hierbij. Probeer ook de bietenhummus en groene kruidenhummus

Groene kruiden hummus

Groene kruiden hummus

Groene kruiden hummus…lekker bij mezze of op een boterham. Probeer ook deze bietenhummus of tonijn en olijvenhummus

Bietenhummus

Bietenhummus

Maak je hummus zelf en combineer deze met rode bietjes.

Bloedsinaasappel marmelade

Bloedsinaasappel marmelade

Deze marmelade is heerlijk op een geroosterde boterham of beschuit. Je kunt het ook serveren bij een kaasplankje of kip en/of varkensvlees.

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden