Groene kruiden tahinsaus

Groene kruiden tahinsaus

Ik ben gek op verse groene kruiden en op tahin en daarom heb ik ze gecombineerd in deze heerlijke groene kruiden tahinsaus. De saus gaat goed samen met vlees, vis of kip. En natuurlijk ook lekker bij een salade of gegrilde groenten. Of serveer het als dip op een borreltafel.   Tahin   Tahin of […]

Ceviche van tonijn met grapefruit

Ceviche van tonijn met grapefruit

Ceviche is een gemarineerde rauwe visgerecht wat oorspronkelijk uit Peru komt. De ceviche is al jarenlang ontzettend populair en eindelijk ben ik er aan toegekomen om een recept hiervoor te maken. Het is een Ceviche van tonijn met grapefruit geworden en ik kan jullie verklappen dat dit ontzettend lekker geworden is.   Ceviche   De […]

Curryworst saucijsjes met zuurkool

Curryworst saucijsjes met zuurkool

6 oktober is dit jaar de laatste dag van het Duitse ‘Oktoberfest’. Deze wordt meestal gevierd vanaf half september tot de eerste zondag in oktober. Ik heb ter ere hiervan deze curryworst saucijsjes met zuurkool gemaakt.   Worst   Deze saucijsjes zijn natuurlijk het hele jaar door lekker, maar ik heb er een echt Duits […]

Hartige taartjes met blauwe kaas en verse vijg.

Hartige taartjes met blauwe kaas en verse vijg

Deze feestelijke hartige taartjes met blauwe kaas en verse vijg zijn heel erg leuk om als voorgerecht te serveren of als hapje bij een borrel. Het zijn kleine hapjes, serveer ze op een leuk schoteltje met een klein bestekje erbij.   Blauwe kaas   Ik heb een Roquefort kaas hiervoor gebruikt, maar je kunt ook […]

Romige avocadodip met kruiden

Romige avocadodip met kruiden

Ziet deze romige avocadodip met kruiden er niet prachtig uit? En het is ook nog eens super lekker en een verantwoorde dip. Natuurlijk kan je alles met elkaar pureren tot een gladde saus, maar ik vond het leuk om de kruiden apart te mixen en dit dan op deze manier door de saus te roeren […]

Courgette en maïs pannenkoekjes

Courgette en maïs pannenkoekjes

Ik had nog een gele courgette liggen, wat zal ik daar eens van gaan maken. Had al heel lang op mijn to cook lijstje courgette fritters (pannenkoekjes) staan en daar is het nu eindelijk van gekomen. Het zijn gele courgette en maïs pannenkoekjes geworden. Natuurlijk kan je deze gele courgette ook vervangen voor de groene […]

Zelf noten roosteren en kruiden

Zelf noten roosteren en kruiden

Zelf noten roosteren en kruiden is niet alleen heel erg leuk om te doen, maar ook nog eens erg lekker. Het voordeel ervan dat je zelf de smaken kunt bepalen, gebruik de specerijen die jij lekker vindt.   Noten   Een ander voordeel is dat ze niet zo vet zijn omdat ze niet in olie […]

Filorol gevuld met sucuk, feta en spinazie

Filorol gevuld met sucuk, feta en spinazie

Dit is al een heel oud recept van mij, maar ik had het nog nooit op de site geplaatst. Maar door een 14-daagse foodchallenge Midden-Oosten georganiseerd door Bianca van Stylishbeeld bedacht ik mij dat ik dit recept wel weer eens uit de kast kon trekken. Deze filorol gevuld met sucuk, feta en spinazie is mijn twist […]

Eiersalade met mosterd kerriemayonaise

Eiersalade met mosterd kerriemayonaise

En weer een leuke foodbloggers recepten swap georganiseerd door Mandyandmore. Ik kreeg Anouk van Anouk’s Kookboek toegewezen. Nu weet ik dat Anouk vegetarier is, maar ook vond ik heel veel lekkere zoete gerechten op haar blog. Erg verleidelijk dus, maar toch maar voor een wat meer verantwoord gerechtje gegaan. Het is Anouk’s Eiersalade met mosterd […]

Turkse pide met lamsgehakt en fetasaus

Turkse pide met lamsgehakt en fetasaus

Ik wilde al zo lang deze Turkse pizza maken, maar op een of andere manier kwam het er niet van. Totdat Bianca van Stylishbeeld een 14-daagse foodchallenge Midden-Oosten had bedacht voor ons foodbloggers. Nu ben ik gek op deze keuken en dit was natuurlijk een goed excuus om eindelijk eens deze pizza te maken. Het is […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden