Laksa, curry laksa of Singapore laksa is een pittige curry noedelsoep uit de Aziatische landen, Maleisië, Indonesië en Singapore. Het is een mix van Maleisische, Indonesische, Chinese en Indiase smaken. In vele variaties geliefd en bekend over de hele wereld. Deze Laksa noedelsoep met garnalen is mijn variatie op dit gerecht, een snelle hartverwarmende versie […]
In de foodybox van Kroon op het werk mocht ik weer een zakje Grozette Cheese Sensation Nacho. Daar moest ik natuurlijk iets lekkers mee maken. We hadden zin in patat en ik had nog garnalen in huis, het is patatje nachos met knoflookgarnalen geworden. Dit moet ik echt nooit meer gaan maken, het is namelijk […]
Deze asperges met gepocheerde zalm, beurre blanc met daslook en gebakken aardappeltjes is een gerecht wat je maakt voor een speciale avond of een speciaal etentje thuis. Het kost even wat tijd en energie, maar dan serveer je wel iets bijzonders. Je zou dit gerecht zelfs koud kunnen serveren op een warme dag. Dan wordt […]
Deze simpele spaghetti met tonijn is zo’n makkelijk en snel gerecht, in een mum van tijd zet je een heerlijke pasta op tafel. In de tijd dat de pasta gekookt is, is het gerecht al klaar. En dat willen we toch allemaal op een drukke doordeweekse dag. Tonijn in blik In dit recept […]
Ik mocht in de Foodybox van Kroon op het Werk een blikje Soto kruidenmix van Euroma (Jonnie Boer) ontvangen. Natuurlijk top om er een lekkere Soto van te maken, maar ik het verwerkt in deze Noedels met soto zalm en asperges. Je kunt deze salade warm of koud serveren. Omdat het zo’n mooie dag was, […]
Deze saffraan paella met erwten en makreel is een afgeleide van een recept van Yotam Ottolenghi. Saffron and broad bean paella heet het recept van hem. Een heerlijke paella met de speciale smaak van saffraan. Paella Je hebt het vast wel eens gegeten op je vakantie in Spanje. En zo niet, bestel dan […]
Elk jaar met het familie Kerstdiner, worden de taken verdeeld. Iedereen maakt een gerechtje voor dit speciale etentje. Iedereen mag aangeven wat hij/zij wil maken, maar meestal zijn het dezelfde personen die elk jaar dezelfde gang bereiden. Zo maakt Roderick meestal een van de voorgerecht en dan komt heel vaak zijn beroemde en zalige zalmtartaar […]
Zalm in bladerdeeg 2.0 oftewel Salmon en croûte is een feestelijk gerecht wat je maakt voor een bijzonder etentje. Dit kan bijvoorbeeld zijn met feestdagen. Deze luxe zalm in bladerdeeg is niet zomaar een zalm, maar het is een gravad lax in bladerdeeg. Ik heb de zalm eerst gemarineerd in zout en dille voor extra […]
Deze tagliatelle is een koolhydraatarm alternatief voor de traditionele tagliatelle. Je kunt van diverse wortelachtige groenten tagliatelle maken. Snijd ze met een dunschiller in dunne repen en voilà! Ik heb deze schorseneer tagliatelle met garnalen geserveerd. Hele grote tijgergarnalen, maar het zal ook lekker zijn met andere garnalen of vis. Bak er bijvoorbeeld een zalmfilet […]
Een heerlijk gerecht met een speciale couscous. Je kunt er een vegetarisch gerecht van maken door de vis weg te laten, maar ik moet zeggen dat de zalm er wel heel erg lekker bij is. Dus koop snel wat preistengels en je hebt misschien nog wel een zak erwtjes in de vriezer liggen. Dan kan […]