Bonensalade met rode ui en koriander

Bonensalade met rode ui en koriander

Deze Bonensalade met rode ui en koriander is heerlijk als salade bij bijvoorbeeld een barbecue. Serveer eens iets anders in plaats van de kant-en-klare huzarensalades o.i.d. Lekkere frisse salade voor de bonenliefhebber. Neem zomers de Hollandse bonen, die zijn het lekkerst. En controleer of ze lekker vers en mooi groen zijn. Als je ze doormidden […]

Poke bowl met zalm, bloemkoolrijst en sojabonen

Poke bowl met zalm, bloemkoolrijst en sojabonen

Ik doe mee aan de foodboxchallenge van Have a good ‘food’ day en StudioKOOK. Wij mogen met de volgende ingrediënten een gerecht verzinnen: Bloemkool, Rode ui, Zalm, Bonen, Paprika en Wortel. Minimaal vier ingrediënten hiervan moeten we gebruiken om een gerecht mee te maken. We mogen zelf ook nog ingrediënten toevoegen. Ja wat ga je […]

Thaise bief met paksoy, shiitake en paprika

Thaise bief met paksoy, shiitake en paprika

Deze Thaise bief met paksoy, shiitake en paprika is een heerlijk Oosters gerecht. Ik heb hiervoor bavette gebruikt, maar je kunt ook goede biefstuk hiervoor in de plaats gebruiken. Wij vinden het lekker om het vlees rood te houden en met bavette is dat sowieso het lekkerst, dan blijft hij namelijk supermals. Je kunt elk […]

Tarwe met boerenkool, schorseneren en shiitake

Tarwe met boerenkool, schorseneren en shiitake

Ik probeer zoveel mogelijk verschillende wintergroenten te gebruiken in onze vegetarische maand. Zo ook deze schorseneren, die naar me lagen te lonken bij de groenteboer. Schorseneren worden ook wel winterasperges, armeluisasperges of keukenmeidenverdriet genoemd. Dit laatste omdat ze lastig schoon te maken zijn. Ze zijn beter te schillen als je ze een tijdje in een […]

Buddha bowl

Buddha bowl

Eten uit een kom is helemaal trending. Zo ook deze Buddha bowl. Een Buddha bowl is een gezond vegetarisch gerecht dat wordt geserveerd in een kom. Het heeft zijn naam te danken aan de Boeddhistische monniken die vegetarisch eten een meestal eten uit een kom. Maar het gerecht is nu wereldwijd bekend en wordt vooral […]

Rode kool met cranberries

Rode kool met cranberries

Als er iets bij de feestdagen past dan is het wel rode kool en cranberries. Daarom heb ik deze gecombineerd in dit gerecht Rode kool met cranberries. Door de kruidnagelen en kaneel is het een heerlijk bijgerecht geworden wat goed past bij kalkoen, kip, rund- of varkensvlees. Zelfs bij wildgerechten zal dit het goed doen. […]

Roergebakken rode kool

Roergebakken rode kool

Heerlijke en snelle Roergebakken rode kool. Gebruik hiervoor rode spitskool, deze is meer geschikt om te roerbakken. Lekker bij kip-, kalkoen-, of varkensvlees. Wil je de mango chutney zelf maken? Dan vind je hier het recept.  

Toast met gebakken paddenstoelen

Toast met gebakken paddenstoelen

Toast met gebakken paddenstoelen vind ik toch wel een lekker herfstgerechtje. Lekker als lunch of voorgerecht. Probeer hiervoor verschillende soorten paddenstoelen uit. Heb je mijn blog over paddenstoelen al gelezen? Zo niet, dan kan je hem hier vinden.

Szechuan tofu roerbak

Szechuan tofu roerbak

Szechuan tofu roerbak recept met knapperige tofu en groenten met pittige Szechuan peper. Deze klassieke Chinese tofu is lekkerder dan afhalen en is klaar in 30 minuten! Net als andere Szechuan-gerechten zit het boordevol hartige, verdovend hete, maar wel verrukkelijke smaken. Als je net als ik van de pittige Szechuan-Chinese keuken houdt, dan zal je […]

Speltspaghetti met ratatouille uit de oven

Speltspaghetti met ratatouille uit de oven

Een makkelijker gerecht dan deze Speltspaghetti met ratatouille uit de oven bestaat er niet, je laat de oven het werk doen. Kan prima van tevoren bereid worden, want ook lekker op kamertemperatuur. Maak liefst een grote hoeveelheid, want het is superlekker. Als er iets overblijft kan je dat de volgende als lunch eten eventueel met een […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden