Een heerlijk gerecht met een speciale couscous. Je kunt er een vegetarisch gerecht van maken door de vis weg te laten, maar ik moet zeggen dat de zalm er wel heel erg lekker bij is. Dus koop snel wat preistengels en je hebt misschien nog wel een zak erwtjes in de vriezer liggen. Dan kan […]
Ouderwets gebakken kalfslever met spek en uien is af en toe echt een traktatie. Als je tenminste van lever houdt. Kalfslever met spek en uien is een klassieke combinatie. Het stond lang geleden op de menukaart van het restaurant van mijn ouders en het werd regelmatig besteld. Kalfslever Orgaanvlees wordt steeds minder gegeten […]
Dit eenpansgerecht kip met orzo en prei is een makkelijk te maken gerecht wat in slechts één pan gemaakt wordt. En dat is superfijn, want dan heb je weinig afwas. In deze tijd waar de prei in de aanbieding is omdat de boeren het niet kunnen verkopen omdat de prei te groot geworden is, wil […]
Deze Pompoen, wortel, pastinaak curry soep is ontstaan na het maken van een Regenboog lasagne. Ik had hierdoor nog wat pompoen, gele wortel en een pastinaak over. Wat te doen ermee? Nou een heerlijke soep maken natuurlijk. Het is nog steeds herfstachtig weer, tijd voor een lekkere pittige soep. Een spicy soep voor koude […]
Jollof rijst is een pittig gerecht wat in diverse Afrikaanse landen op het menu staat. Alles wordt in een pan gekookt, zowel de kip, rijst als groenten. Dit is mijn makkelijke versie van de Jollof rijstschotel met kip. Jollof rijst Jollof is dus een rijstgerecht, wat populair is in diverse West-Afrikaanse landen zoals […]
Hoera de daslook staat weer op veel plekken te wachten om geknipt te worden. Dit heerlijk groene blad heeft een heerlijke uien/knoflook smaak en doet het goed in veel gerechten. Vandaag heb ik deze romige broccoli soep met daslook gemaakt. Niet alleen prachtig groen, maar ook nog eens super goed voor je en super lekker. […]
Deze vegetarische linzen en paddenstoelen Bolognese saus is een twist op de Italiaanse vleessaus Ragù alla Bolognese. Eigenlijk mag het geen Bolognese heten, maar ja ik doe het toch. Het is een snel en makkelijk te maken gerecht met lekker veel smaak. Bolognese Ragù Bolognese is een traditionele Italiaanse saus gemaakt van rundergehakt, […]
Ik vond vroeger de tomatensoep bij de Chinees zo lekker, goede reden om deze soep nu eens zelf te maken. Ik heb er een vegetarische Chinese tomatensoep van gemaakt, maar je kunt de soep natuurlijk ook vullen met wat kip of gehaktballetjes. Chinese tomatensoep Deze soep gemaakt van tomaten is helemaal niet moeilijk […]
Ben je gek op een cheeseburger op z’n tijd, dan moet je beslist eens deze goed gevulde cheeseburger soep proberen. Als je deze soep eet, is het echt alsof je een cheeseburger zit te eten. En het is een mooie manier om de kinderen aan de groente te krijgen, dit zit er namelijk genoeg in. […]
Er bestaan heel veel recepten voor een Portugese runderstoof Caçoila. Het is een pan met comfortfood, lekker suddervlees wat een paar uur op het vuur moet staan. En met een lekkere pit door de chilivlokken of Piri Piri kruiden die erin gaan. Ja die Portugezen houden wel van een beetje pit. Meestal wordt deze Caçoila […]