Hartige Snijbiettaart

Hartige Snijbiettaart

Prachtige regenboog snijbiet, waarvan de stengels mooi roze, rode, oranje of gele kleuren hebben. Mocht je deze ‘vergeten’ groente tegenkomen, koop het dan en maak deze lekkere Hartige snijbiettaart. En ik heb nog zo’n lekker gerecht gemaakt met deze prachtige groenten, namelijk een Curry met regenboog snijbiet en noedels.    

Caesar Salad soep

Caesar Salad soep

Mijn man heeft 26 jaar in Amerika gewoond, vandaar dat er wel eens een Amerikaans getint gerecht voorbij komt. Hij had zin in een Caesar Salad, maar ik vond het te koud voor een salade. Zo is deze soep ontstaan.   Je neemt dus in principe alle ingrediënten die je ook in een klassieke Caesar […]

IJskoffie cocktail

IJskoffie cocktail

In plaats van een dessert en/of koffie kan je deze heerlijke koude IJskoffie cocktail serveren op een warme avond. En nog een ijskoud drankje:   Ik heb ook nog een recept voor een zelfgemaakte Baileys, die kan je ook ijskoud serveren.

IJskoffie

IJskoffie

Als het warm is drinken wij deze ijskoffie in plaats van hete koffie. En dit is echt de lekkerste ijskoffie die je thuis kunt maken. Ik heb ook nog een recept voor een heerlijke ijskoude Chai coffee latte.

Kip Cobbler

Kip Cobbler

Cobbler wordt veel in Amerika gegeten en is meestal een nagerecht gemaakt van fruit met een op brood lijkend krokante korst. Je kunt er ook een hartige variatie van maken zoals deze schotel de Kip Cobbler. Het is een ietwat bewerkelijk recept, dus ik zou het aanraden om voor een groot gezelschap te maken. Eet […]

Geroosterde citrussalade met avocado

Geroosterde citrussalade met avocado

Lekkere frisse salade door de geroosterde citrus erin.

Chutney van kweepeer met abrikozen

Chutney van kweepeer met abrikozen

Chutney is een smaakmaker uit de Indiase keuken. Kenmerkend is de combinatie van fruit met zoet/zuur en vaak pikante pepertjes.

Friese kruidkoek

Friese kruidkoek

Een kruidkoek moet een of meer dagen rusten om zachter te worden. Narijpen noemen ze dat. De ingrediënten moeten nog met elkaar gaan ‘werken’. Dit komt niet alleen de consistentie maar ook de smaak ten goede. Dus deze Friese kruidkoek niet gelijk aansnijden, maar even laten staan. Deze Yoghurt kersencake hoef je niet dagen te […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden