Tostada met gerookte kipsalade

Tostada met gerookte kipsalade

Deze tostada met gerookte kipsalade is een Mexicaans streetfood gerechtje. Knapperige minitortilla met gerookte kipsalade. Dit moet je echt eens maken. Alle smaken van Mexico gevangen in een salade. De gerookte kip geeft zijn specifieke smaak eraan, de avocado maakt het lekker romig, de tomaatjes en limoen geven frisheid eraan en de lente-ui, knoflook en […]

Arrabiata bloemkoolpizza met gegrilde groenten

Arrabiata bloemkoolpizza met gegrilde groenten

De verse pastasaus Arrabiata welke ik van LeQrs mocht ontvangen, heb ik deze keer niet in een pasta gebruikt, maar als basissaus voor een pizza. Het is een overheerlijke Arrabiata bloemkoolpizza met gegrilde groenten geworden. En ik moet zeggen dat die pittige Arrabiata saus het goed deed als smaakmaker van de pizza.   Het is […]

Mini frittata met doperwten, feta en munt

Mini frittata met doperwten, feta en munt

Deze mini frittata met doperwten, feta en munt had ik heel lang geleden eens gemaakt. En nu bedacht ik mij ineens, dat dit wel een hele handige snack is voor onderweg. Vooral als je geen brood wilt eten, is deze kleine eiermuffin ideaal. Ze zijn zowel warm als koud heerlijk om te eten.   Om […]

Blauwe rozijnen en cacao proteïnerepen

Blauwe rozijnen en cacao proteïnerepen

Van de Nupro shake Black Currant die ik mocht ontvangen om uit te proberen, heb ik een heerlijke shake gemaakt en deze blauwe rozijnen en cacao proteïnerepen. Ik maak graag mijn eigen energy bars, dan weet ik wat erin zit en heb ik een lekkere snack voor onderweg.   Proteïne   Omdat ik te weinig […]

Tropische mango Limoncello cocktail

Tropische mango Limoncello cocktail

Ik heb deze zalige Pallini Limoncello gekregen in de Foodybox van Kroon op het Werk. Limoncello is natuurlijk zomers heerlijk om zo en lekker ijskoud te drinken. Ik vind het vooral lekker na het eten. Maar je kunt er ook een te lekkere cocktail van maken. Deze tropische mango Limoncello cocktail is een frozen cocktail. […]

Udon noedels met miso mosselen

Udon noedels met miso mosselen

Ik zal het maar bekennen, ik ben een beetje verslaafd aan miso. En dan niet de witte maar de rode miso. Zoveel smaak en umami in dit goedje, heerlijk! Sinds mijn broertje – die op Ibiza woont – met miso gekookt heeft voor ons toen wij daar waren, ben ik hieraan verslingerd geraakt. Dus gelijk […]

Pittige kippenvleugels met cashewnoten

Pittige kippenvleugels met cashewnoten

Nou deze pittige kippenvleugels met cashewnoten waren de lekkerste kipkluifjes die mijn man ooit gegeten had, zei hij. En als halve Amerikaan heeft hij al heel wat kluifjes verslonden (van de kip dan hè, hihi). Maar serieus, dit zijn echt te lekkere kluifjes, maak ze voor een borrel en ze zijn in no-time op. Dat […]

Dulce de leche truffels met zwarte knoflook

Dulce de leche truffels met zwarte knoflook

I had a dream. Regelmatig droom ik recepten, zo ook kwam het idee voor deze Dulce de leche truffels met zwarte knoflook voorbij in mijn droom. Ik krijg een bol zwarte knoflook en mijn dromen gaan ermee aan de slag.   Dulce de leche   Allereerst probeer ik natuurlijk wel of de smaken – die […]

Cumelo en venkelsalade met burrata

Cumelo en venkelsalade met burrata

Cumelo vraag jij je misschien af? Ja Cumelo …. een nieuw soort meloen die sinds kort te koop is in Nederland. Deze vrucht komt uit Italië en wordt daar Barattiere genoemd. Het heeft een frisse smaak, iets tussen meloen en komkommer in. En het heeft een knapperige bite. De Italianen zijn er gek op en […]

Nectarine en Amaretto crumble

Nectarine en Amaretto crumble

Deze Nectarine en Amaretto crumble is een heerlijk ‘volwassen’ nagerecht. Het volwassene zit em in de drank die erin verwerkt zit. Namelijk de Italiaanse Amaretto likeur. Deze likeur gaat heel goed samen met de nectarines en de Amaretti crumble. Het is een niet te moeilijk te bereiden toetje, dus geen excuses om het niet eens […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden