Radijs tzaziki met pijnboompitjes

Radijs tzaziki met pijnboompitjes

Tzaziki is een traditioneel Griekse bijgerecht gemaakt van uitgelekte yoghurt, geraspte komkommer, knoflook en verse munt of dille. Deze saus wordt meestal gegeten bij gegrild vlees, maar is ook lekker als dip. Natuurlijk kan je de komkommer vervangen door zoiets als radijsjes. Hierdoor krijgt deze saus nog meer pit. Ga jij de volgende keer ook […]

Mini roti met Oosters jackfruit

Mini roti met Oosters jackfruit

Ik mocht een supertof event bijwonen van Lee Kum Kee bij Smulweb Kookcollege. Hier maakten wij kennis met de heerlijke Lee Kum Kee sauzen. Daarna gingen we zelf aan de slag om lekkere Oosterse gerechten te bereiden. Met die smaakmakers die wij meekregen ben ik thuis gaan experimenteren en heb deze bijzondere mini roti met Oosters […]

Kruisbessenpotjes met meringue

Kruisbessenpotjes met meringue

Kruisbessen doen mij denken aan mijn oma en opa. Zij hadden deze struiken in de tuin staan en wij aten ze rechtstreeks van de struik. Wij vonden ze wel een tikje zuur, weet ik nog. Maar de jam die oma ervan maakte was onwijs lekker. Dus toen ik ze bij de groenteboer zag liggen, heb […]

Gnocchi met spinazie en tomaat uit de oven

Gnocchi met spinazie en tomaat uit de oven

Deze Gnocchi met spinazie en tomaat uit de oven is een heerlijk en makkelijk gerecht. Ik heb het in een gietijzeren pan gemaakt, deze kan namelijk in de oven. Maar je kunt het natuurlijk ook in een wok bereiden en dan in een ovenschaal doen en deze in de oven zetten.   Het is een […]

Pizza met blauwe kaas en salade

Pizza met blauwe kaas en salade

Wij zijn gek op pizza’s en meestal maak ik ze zelf. Toen ik die mooie rode pizzabodems bij de Lidl zag liggen, was ik toch wel nieuwsgierig naar de smaak hiervan. Ik had nog niet eerder deze pizzabodems gemaakt van groenten gegeten en wilde het dus proberen. Alleen al om de kleur zou je ze […]

Spaanse rode rijst met chorizo

Spaanse rode rijst met chorizo

Dit gerecht lijkt een beetje op risotto en Paella. Maar we noemen het geen risotto, anders krijgen we de Italiaanse smaakpolitie achter ons aan. Deze Spaanse rode rijst met chorizo is gewoon een heerlijk éénpansgerecht gemaakt van risottorijst. Ideaal voor een doordeweekse dag.   Behalve de chorizo, kan je ook salami of hamblokjes gebruiken of […]

Aziatische hamburger speciaal

Aziatische hamburger speciaal

In huize Culinea zijn we gek op hamburgers. Elke keer probeer ik weer een ander soort hamburger te maken. Deze keer is het een Aziatische hamburger speciaal geworden. Ik heb tijdens een foodevent van Lee Kum Kee heerlijke Aziatische sauzen ontvangen. Hiermee ben ik aan het experimenteren, wil zoveel mogelijk recepten ermee maken.   Normaal […]

Arancini Italiaanse risottoballetjes

Arancini Italiaanse risottoballetjes

Ik had nog nooit Arancini gemaakt, dus met de 14 daagse Italiaanse food challenge werd ik uitgedaagd om ze toch eens te maken. Het zijn de Italiaanse nasiballen zeg maar, gefrituurde balletjes gemaakt van risotto. Dus moet je eerst risotto maken en dan kan je de balletje maken. Ik heb het gedaan van overgebleven risotto, […]

Aziatische barbecue kippendij spiesjes

Aziatische barbecue kippendij spiesjes

Deze Aziatische barbecue kippendij spiesjes kan ik je echt aanraden als je gaat barbecueën. Maar je kunt ook een bakpan of grillpan gebruiken om ze te bakken natuurlijk. Ze hebben echt de Aziatische smaken zoals zoet, zuur, zout en pittig. Natuurlijk kan je het zo pittig maken als je zelf wilt.   Ik heb kipdijfilets […]

Cannoncini gevuld met Nutellamascarpone

Cannoncini gevuld met Nutellamascarpone

In de 14 daagse Italiaanse foodfotochallenge was dag 13 gevulde cannoncini. Nu heb ik die wel eens gegeten, maar nog nooit zelf bereid. Hiervoor heb je speciale cannoncini vormpjes – de zogenaamd roomhoornpennen – voor nodig. Die heb ik niet in huis en vroeg me af of ik die wel moest gaan kopen of niet. […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden