Ik deed weer mee aan – de voorlopig laatste –swiepswoepswap van Mandy&More. Je kunt bij deze receptenswap opgeven aan wat voor soort receptensite je gekoppeld wil worden. Ik heb me deze keer laten verrassen en werd gekoppeld aan Evelien van gezellige recepten. Om mezelf uit te dagen, heb ik toch weer gekozen om iets te […]
Het is voorjaar en de vlier staat hevig in bloei. Ik weet nu waar ik ze kan vinden in ons dorp en heb nu aardig wat schermen geplukt. Hier heb ik heel veel lekkere vlierbloesemsiroop van gemaakt. Dit verwerk ik dan weer in andere recepten zoals deze lekkere granola met vlierbloesemsiroop. Vlierbloesem Misschien […]
Ik mocht van Love my Salad een primeur ontvangen, namelijk een Aziatische roerbak komkommer. Een komkommer die je kunt (roer)bakken. Nu verwachten jullie waarschijnlijk dat ik er een Aziatisch wokgerecht van zou maken, maar ik heb er iets heel anders van gemaakt, namelijk deze gebakken zalm met roergebakken komkommer en dragon roomsaus. Dit is een […]
Een simpel te maken smoothie die barst van de tropische smaken en die ook nog eens goed voor je is. Deze tropische wortel smoothie is heerlijk als ontbijt, maar ook als tussendoortje. Een smoothie is een goede en lekkere start van de dag. Je kunt de smoothie maken van restjes gekookte wortelen, geraspte rauwe wortel […]
Ik heb een bijzonder bijgerecht voor jullie. Deze preisalade met macadamianoten en dragon is weer eens iets anders als bijgerecht. Als je een liefhebber van prei bent, dan is dit echt iets voor jou. Serveer het op een mooie schaal tijdens een etentje thuis en de complimenten vliegen jou dan om de oren. Prei […]
Salted caramel, wie houdt er nou niet van. Nou wij wel hoor en het is een echte guilty pleasure voor ons. Omdat zondag ons toetjesdag is, heb ik deze keer een heerlijk karamelijs met zout en pecannoten gemaakt. Dit zalige ijs flans je supersnel in elkaar, je moet alleen het geduld opbrengen tot het ijs […]
Het is voorjaar, de dagen worden langer en warmer. Tijd voor heerlijke salades! Je kunt salades maken voor de lunch, als bijgerecht of zelfs als avondmaaltijd met lekker brood erbij. Omdat de kruiden al lekker staan te groeien in mijn tuin, heb ik vandaag een groene kruiden salade met burrata gemaakt. Een heerlijke salade met […]
Manlief doet af en toe boodschappen in Friesland. Niet dat ik daar om vraag, maar dat vindt hij gewoon leuk. Hij werkt in Friesland, daarom vindt hij het ook fijn om op zoek te gaan naar echte Friese lokale producten. Nu had hij ook weer een tas vol gekocht en dan wordt er van mij […]
Rabarber een aardbeien zijn een goede match samen. En omdat ze samen in het seizoen zijn, heb ik er een heerlijke rabarber aardbeienjam van gemaakt. Lekker op een beschuitje, geroosterde boterham of ook heerlijk met yoghurt of kwark als ontbijt of toetje. Of lepel het op wentelteefjes of wafels. Door de rabarber en de (bloed)sinaasappel, […]
Ik heb toch een heerlijke salade voor jullie. Deze groene salade met ei en dragondressing is heerlijk als lunch, voorgerecht, bijgerecht of zelfs als hoofdmaaltijd met lekker brood erbij. En die dressing met verse dragon is echt zalig erbij. Maak hem snel en laat me weten wat je ervan vond. Salades Ik ben […]