Bosvruchten smoothie

Bosvruchten smoothie

Bosvruchten smoothie is een lekker fris zomers ontbijtje of tussendoortje met bevroren bosvruchten met banaan, perzik en kokoswater. Probeer ook eens deze Koffie smoothie

Blauw fruit smoothie

Blauw fruit smoothie

Lekkere zomerse Blauw fruit smoothie met heel veel soorten blauw fruit zoals pruimen, bramen, blauwe bessen en kersen. Deze Bosvruchten smoothie is ook heerlijk

Bibambap

Bibimbap

Bibimbap  is een Koreaans rijstgerecht geserveerd met verschillende groenten, vlees en een gebakken ei. Je kunt dit gerecht serveren met restjes rijst, groenten en vlees of kip. Of er een vegetarische variant van maken zonder vlees en met bijvoorbeeld tofu. Zin in nog een lekker mango-ijsje na?

Baba ganoush

Baba ganoush

Baba Ganoush is een dip gemaakt van geroosterde aubergine uit het Midden-Oosten. Bij de Turkse supermarkt en in de grotere supermarkten kan je deze dip kant-en-klaar kopen, maar zelf maken is wel zo leuk en lekker. Ook een lekkere dip is deze hummus.  

Ajo Blanco (koude amandel/knoflooksoep)

Ajo Blanco (koude amandel/knoflooksoep)

Deze Spaanse Ajo Blanco (koude amandel/knoflooksoep) wordt koud geserveerd, lekkere soep voor een warme dag. Origineel wordt er geen bouillon maar water gebruikt voor deze soep. Ik vind het dan iets te flauw worden, vandaar de bouillon. Ook deze soepen worden koud gegeten: Yoghurtsoep met komkommer en Prei, aardappel, venkelsoep met kervel

Pompoen met geitenkaas en munt

Receptuitwisseling met Carla van Mijn Puur Leven. Carla maakt een recept van mij en ik een van haar. Dit plaatsen we dan op onze blog en social media. Carla is gek op gezonde recepten, ze schrijft ontzettend leuk en maakt mooie foto’s. Check it out op haar blog: https://mijnpuurleven.com. Zij gaat – net zoals wij […]

Turkse gevulde mosselen (Midye dolmasi)

Turkse gevulde mosselen (Midye dolmasi)

Dit recept van Turkse gevulde mosselen (Midye dolmasi) is speciaal voor mijn zusje Caroline die in Turkije woont en deze mosselen zo lekker vind. Serveer ze op een warme zomeravond koud als hapje bij een glaasje wijn. Dit is mijn variatie op het Turkse recept. Deze Geroosterde oranje paprikasoep smaakt prima vooraf.

Appel blauwe bessen crumble

Appel blauwe bessen crumble

Deze Appel blauwe bessen crumble is een recepten uitwisseling met Ellen van der Lugt van Ellicious. Ik heb Ellen leren kennen tijdens een kookwedstrijd van het blad Smult. En sindsdien volgen wij elkaar. Ik heb – uit een van haar vele recepten – gekozen voor de Appel blauwe bessen crumble. Ten eerste omdat dit mij […]

Courgettini met olijven, basilicum en pangrattato

Courgettini met olijven, basilicum en pangrattato

Courgettini is spaghetti gemaakt van courgette. Hiervoor heb je een groente spiraalsnijder nodig. Ik laat de courgette in dit recept van Courgettini met olijven, basilicum en pangrattato ongekookt omdat ik dat het lekkerst vind. Nog zin in een lekker Italiaans toetje? Maak dan deze Affogato

Caipinrinha

Caipinrinha

Caipinrinha is een Braziliaanse cocktail bestaande uit limoen, suiker, ijs en cachaça. Maak het eens op een zwoele zomeravond. Deze Braziliaanse cocktail is ook onweerstaanbaar

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden