Aardbeien kwark taartje

Aardbeien kwark taartje

Wij zijn met een clubje begonnen aan onze maagverkleiningstraject. Eerst met z’n allen sporten en toen na een paar maanden werd een ieder opgeroepen voor de grote operatie. We leefden met elkaar mee en steunden mekaar. Al snel hadden we een app groepje om op de hoogte te blijven van de vordering of tegenslagen van […]

Chiapudding met geroosterde aardbeien

Chiapudding met geroosterde aardbeien

Natuurlijk kan je verse aardbeien gebruiken voor dit gerecht, maar als je aardbeien roostert krijgt het een intensere en zoetere smaak. Hierdoor wordt deze chiapudding met geroosterde aardbeien een echt verwenontbijtje. Je maakt het ’s avonds klaar en de volgende ochtend staat er een zalig ontbijtje naar je te lonken in de koelkast. Lekker smullen […]

Rabarber Trifle met Prosecco Jelly

Rabarber Trifle met Prosecco Jelly

Deze keer een nagerecht. En wat voor een ….. een overheerlijke rabarber trifle met Prosecco jelly en yoghurtmousse. Eerlijk gezegd is het wel een bewerkelijk dessert, maar dan zet je wel iets spectaculairs op tafel om een diner af te sluiten. Het beste kan je een dag van te voren beginnen. Omdat het nu rabarbertijd […]

Jambalaya met chorizo en garnalen

Jambalaya met chorizo en garnalen

Omdat hubbie 26 jaar in Amerika gewoond heeft, komen hier nogal eens Amerikaanse gerechten op tafel. Zo ook deze Jambalaya met chorizo en garnalen. Dit is een typische Creoolse rijstschotel uit de Cajun keuken van Louisiana (het zuiden van Amerika). Het lijkt de Amerikaanse versie van de Spaanse paella. Het wordt net zoals de paella […]

Mooie groene pistache muffins

Mooie groene pistache muffins

Ik ben gek op pistachenoten en heb daarom een hele grote batch besteld bij De Notenshop. Die prachtige groene nootjes doen het goed in allerlei recepten en ook in deze mooie groene pistache muffins. Ik weet dat deze nootjes niet goedkoop zijn, maak deze muffins dan voor een speciaal moment of gasten. Denk aan Moederdag […]

Aardbeien hibiscus mocktail

Aardbeien hibiscus mocktail

Deze Aardbeien hibiscus mocktail kan je ook een ijsthee noemen. Maakt niet uit, het is in ieder geval een heerlijk verfrissend drankje voor een warme dag. Ik had in Turkije een grote zak gedroogde hibiscusbloemen gekocht en wilde daar natuurlijk gelijk mee aan de slag in de keuken. We zijn daar naar een lokale markt […]

Chalupas met pulled kip

Chalupas met pulled kip

Chalupa, hoor ik je denken? Ja chalupa. Dit is een Mexicaanse kleine tortilla die krokant gebakken wordt in olie. Hierop serveer je lekkere Mexicaanse gerechtjes en dit gerechtje heet dan een chalupa. Het is geen taco. Je kunt het serveren met kip, zoals deze chalupas met pulled kip. Maar ook met vis, rund, varkensgehakt of […]

Pistache granola met vijgen

Pistache granola met vijgen

Deze heerlijke pistache granola met vijgen gemaakt van die mooie groene nootjes is echt een verwennerij. Denk ik aan pistachenoten dan denk ik ook aan de smaken van het Midden-Oosten. Daarom heb ik ook kardamompoeder, gemberpoeder en stukjes vijg door de granola verwerkt. Waan je in 1001 Nacht als je deze granola met je yoghurt […]

Aubergine en kikkererwten salade

Aubergine en kikkererwten salade

Een heerlijke salade met de smaken van de Méditerranée. Deze aubergine en kikkererwten salade is sowieso al heerlijk om zo te eten als lunch bijvoorbeeld. Of op een grote mezze tafel met allerlei hapjes zal de salade het ook goed doen. Serveer het dan met een Turks brood of pitabroodjes. En maak er nog een […]

Grieks kabeljauwhaasje met citroen

Grieks kabeljauwhaasje met citroen

Ik had kabeljauwhaasjes gekocht omdat ze in de aanbieding waren. Maar ja, hoe zal ik ze deze keer bereiden. Gewoon bakken in de pan kan altijd, maar hier in huize Culinea houden wij van Wereldse smaken. Zo eten we vaak recepten met een Midden-Oosters tintje omdat we beide gek zijn hierop. Aziatische, Franse, Italiaanse en […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden