Ik heb voor deze Gin Tonic met rabarbersiroop eerst een siroopje gemaakt van rabarber. Daarbij een roze gin en een elderflower tonic gebruikt. Natuurlijk kan je ook een ‘gewone’ gin en tonic gebruiken, maar voor de smaak is deze gin en tonic een erg lekkere combi met de rabarbersiroop. Bedenk van te voren dat […]
Ik had voor een goed doel 2 pakjes stroopwafels gekocht. Manlief had al een pakje verorbert, maar met de andere stroopwafels wilde ik iets lekkers maken voor ons bezoek. Het zijn deze heerlijke stroopwafel muffins geworden. Ik ben niet zo van het bakken, maar muffins vind ik erg makkelijk om te maken. Daarom zijn het […]
Speciaal voor Koningsdag (en elke andere dag haha) deze heerlijke oranje Crodino mandarijn mocktail. Een feestje in een glas, zonder alcohol …. hoe leuk en lekker is dat! Ik ben momenteel helemaal verslingerd aan de mocktails en probeer dan ook zoveel mogelijk verschillende cocktails zonder alcohol te verzinnen. Deze moet je echt proberen! Zo lekker! […]
Deze lamsfilet met gegrilde asperges en een heerlijk daslooksaus is een feestelijk gerecht. De milde knoflooksmaak van de daslooksaus past perfect bij het lamsvlees en bij de asperges. De saus kan je alleen in het voorjaar maken omdat dan de daslook te vinden is. Ik heb ook de bloemetjes van de daslook verwerkt in het […]
Deze mango en wortelsmoothie is een goede en lekkere start van de dag. Je kunt de smoothie maken van restjes gekookte wortelen, geraspte rauwe wortel of wortelsap. Ik heb het nu met wortelsap en verse mango gemaakt met daarin nog wat geraspte gember voor de kick en wheypoeder voor extra proteïne. Maak de smoothie eventueel […]
Toen ik die prachtige oranje chocolade druppels vond op internet, wist ik meteen wat ik ermee wilde maken. Het was eind april, bijna Koningsdag, dus daarom deze oranje studentenhaver chocoladereep. Niet alleen mooi om te zien, maar ook nog eens ontzettend lekker. Ik denk dat het Koningshuis met deze heerlijke repen de dag wel […]
In Indonesië heet het tahoe, in China doufu en in Japan tofu. Voor miljoenen mensen in Azië is het dagelijkse kost. En ook in Nederland wordt het steeds populairder, vooral onder de vegetariërs omdat het een super vleesvervanger is. Tofu zit namelijk vol met goede proteïnen en vitaminen en dit kan ik goed gebruiken na […]
En weer zo’n heerlijk recept van Boor van @domainemalpaskookt. Aardappeltjes uit de oven met Reblochon heet haar recept. Ik noem het Aardappelpotjes uit de oven met spek en kaas. Dit omdat ik het gerecht in kleine ovenpotjes (ramaquins) heb bereid. Volgens mij wordt dit gerecht Tartiflette genoemd in Frankrijk. Dit aardappelgerecht wordt in een grote […]
Ham uit de oven met mosterd en honing is een klassieker. Maar ik wilde de ham eens op een andere manier bereiden. Het is een pastrami gekruide ham uit de oven geworden. Wij zijn gek op de smaken van pastrami en daarom heb ik deze specerijen eens uitgeprobeerd op ham. Nou, ik kan je verklappen […]
Deze bavette is gemarineerd, gegrild in een grillpan en daarna verder gegaard op een ovenplank in de oven. Carne asada is een vleesgerecht uit Latijns Amerika. Een groot stuk vlees wordt een paar uur gemarineerd en daarna geroosterd. Dan wordt het in dunne plakken gesneden en meestal geserveerd als een hoofdgerecht in taco’s of burrito’s. De letterlijke […]