Visfilet met aspergetips en dille vinaigrette

Visfilet met aspergetips en dille vinaigrette

Voor deze visfilet met aspergetips en dille vinaigrette heb ik heekfilet gebruikt. Natuurlijk kan je ook een anders soort visfilet gebruiken zoals kabeljauw, zeebaars of zelfs zalm. Vraag je visboer om een lekkere filet. Het voordeel van deze dunne visfilets is dat de vis heel snel gebakken is. Bak hem het langst op de velzijde […]

Pindakaas noten brownies

Pindakaas noten brownies

Deze pindakaas noten brownies zijn heerlijk als tussendoortje voor de lekkere trek, maar kan je ook heel goed als ontbijt nuttigen. Boordevol met noten, dus vol met proteïne. En dat kan ik wel gebruiken na mijn gastric sleeve operatie.   Het is best een dingetje om aan genoeg eiwitten per dag te komen voor mij. […]

Romige bonensoep met gerookte kip

Romige bonensoep met gerookte kip

Een simpel te maken stevige soep en lekker met gerookte kip erin. Natuurlijk kan je ook een lekkere grove rookworst van de slager erin verwerken, maar deze kip doet het ook goed in de soep. Ik heb een Mediterrane bonenmix gebruikt in deze romige bonensoep met gerookte kip. Kijk maar in jouw supermarkt of je […]

Cannoli schuitjes met ricottavulling

Cannoli is een heerlijk gevuld koekje in de vorm van een rolletje. Het komt oorspronkelijk uit Sicilië. Je vind deze heerlijkheid in een Italiaanse delicatesse winkel. Zelf thuis maken is een behoorlijk klusje en je hebt daarvoor ook nog speciale cannoli vormen nodig. En omdat ik niet zo van het bakken en/of frituren ben, heb […]

Chocolade aardbeien

Chocolade aardbeien

Een heel simpel gerechtje, maar oh zo lekker. Verwen je lief op Valentijnsdag hiermee of je moeder op Moederdag. Ik heb voor deze chocolade aardbeien witte chocolade gebruikt maar je kunt natuurlijk ook melk chocolade of lekkere hele pure chocolade hiervoor gebruiken. De helft van de gesmolten witte chocolade heb ik roze gemaakt met een […]

Roze Gin Tonic

Roze Gin Tonic

Ik zag een roze gin staan bij onze lokale slijter en heb deze gelijk gekocht. Hier moest ik natuurlijk iets lekkers van maken. Er stond nog toevallig een flesje roze hibiscus tonic van Schweppes in de koelkast, kwam dat even goed uit. Het is dus een hele roze Gin Tonic geworden.   Roze gin   […]

Cracker met gekookt ei en kaviaar

Cracker met gekookt ei en kaviaar

Ik zag ze al zo vaak voorbij komen bij andere foodbloggers, maar nu heb ik ze toch eindelijk gevonden. Die leuke driehoekige knäckebrödjes. Ik ga ze allemaal verschillend beleggen en vanmiddag eet ik een cracker met gekookt ei en kaviaar. Het is natuurlijk niet de echte dure kaviaar, maar toch wel lekker op een eitje. […]

Key Lime Pie smoothie

Key Lime Pie smoothie

Hubbie heeft 24 jaar in Florida gewoond en is daarom gek op de Key Lime Pie. Zijn zoon maakt de lekkerste versie hiervan, dus ik waag me er niet aan. Maar een smoothie met deze smaken, wil ik nog wel eens maken voor ons. Een romige Key Lime Pie smoothie maar ook met een lekker […]

Chocolade pindakaas Reese taart

Chocolade pindakaas Reese taart

Deze Chocolade pindakaas Reese taart is een super caloriebom maar ook een super verwentaart voor heel af en toe. Ik moet je wel waarschuwen vooraf, eigenlijk moet je deze taart niet maken want hij is verslavend lekker! Het voordeel van deze taart is dat je hem (1 dag) van te voren kunt klaarmaken en dat […]

Cracker met haring en komkommer

Cracker met haring en komkommer

Eindelijk lagen ze in de supermarkt bij ons in het dorp, de driehoekige knäckebröd van Leksands. En ik ga nu heerlijke belegde crackers maken met deze driehoekjes. De eerste is een cracker met haring en komkommer geworden. Natuurlijk kan je voor dit recept ook een ander soort cracker of knäckebröd gebruiken. Je kunt ook mierikswortel […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden