Aardappel haringsalade met mierikswortel

Aardappel haringsalade met mierikswortel

Ik had haring gekocht en had zin om daar iets van te maken in plaats van het zo op te eten. Er lagen nog twee gekookte aardappeltjes, een komkommertje en een stuk mierikswortel in de koelkast. Nou dat is dus deze heerlijke frisse aardappel haringsalade met mierikswortel geworden. Een mooie manier om de restjes in […]

Filorolletjes gevuld met pulled pork

Filorolletjes gevuld met pulled pork

Voor deze filorolletjes gevuld met pulled pork heb ik een restant van de pulled pork die ik gemaakt had, gebruikt. Mocht je geen zin hebben om zelf pulled pork te maken, dan kan je deze kant-en-klaar kopen. Maar zelf maken is natuurlijk veel lekkerder.   Maak deze filorolletjes als lunch, avondeten of serveer ze als […]

Broodje varkenshaas

Broodje varkenshaas

Van de overgebleven gebakken vlees van bijvoorbeeld de feestdagen of een etentje, maak je dit onweerstaanbaar broodje varkenshaas. Natuurlijk kan ook ander overgebleven vlees gebruiken, zoals rollade, steak of kip. Het gaat erom dat je van een restje nog iets lekkers kunt maken.   Je kunt natuurlijk ook een extra stukje vlees of kip braden […]

Lamsschenkels met granaatappel

Lamsschenkels met granaatappel

Ik haal altijd lamsvlees bij de Turkse slager. Bij hem zag ik slechts 1 lamsschenkel liggen in de vitrine, maar hij was zo vriendelijk om er nog 3 af te snijden van de bouten die hij had. En toen ik toch in de Turkse winkel was, heb ik natuurlijk nog veel meer lekkers gekocht. Zo […]

Mokka banaanmuffins

Mokka banaanmuffins

Wij zijn gek op muffins, maar ik had ze al een tijd niet meer gemaakt. Nu ga ik ze weer proberen en heb deze keer lekkere mokka banaanmuffins gemaakt. Gebruik super rijpe bananen hiervoor, die maken de muffins lekker zoet. Dit is natuurlijk ook een mooie manier om deze overrijpe bananen op te maken.   […]

Speltrisotto met venkel en gerookte zalm

Speltrisotto met venkel en gerookte zalm

In plaats van risotto rijst heb ik spelt gebruikt voor dit gerecht. Spelt is lekker en gezond en dit oude graan maakt helemaal zijn comeback. Waarom? Nou omdat het veel eiwitten bevat en het vol met mineralen en vitaminen zit. Spelt is voedzaam en goed te verteren. Je koopt het bij de natuurvoedingswinkels of bij […]

Mossel aardappelsalade met dragon

Mossel aardappelsalade met dragon

Ik had nog wat mosselen over van deze mosselen met ham, venkel en dragon. Dacht dat we met z’n tweeën wel twee kilo konden verorberen (haha). Maar ja met dat kleine maagje van mij lukt dat niet meer. Dus ik hield mosselen over en ik had nog een gekookte aardappel in de koelkast liggen en […]

Mosselen met ham, venkel en dragon

Mosselen met ham, venkel en dragon

Dit is een klassieke Franse manier om mosselen te bereiden. Deze mosselen met ham, venkel en dragon is een soort surf&turf. Vlees gecombineerd met schaaldieren (of vis). Je kunt het als voorgerecht serveren of als hoofdmaaltijd. Serveer er een lekker stokbrood of ander soort brood bij. Het brood kan je lekker dippen in de witte […]

Crodino bloedsinaasappel mocktail

Crodino bloedsinaasappel mocktail

Sinds kort ben ik helemaal aan de mocktails. Probeer zoveel mogelijk recepten uit en combineer vruchtdranken, soda’s en theesoorten met elkaar. Deze keer heb ik een Crodino bloedsinaasappel mocktail gemaakt. Crodino is op zich al een aperitief zonder alcohol en deze komt uit Italië. Het is een bitterzoet drankje die goed samengaat met het zuurtje […]

Orzotto met saffraan

Orzotto met saffraan

Na mijn gastric sleeve operatie verdraag ik rijst erg slecht. Maar orzo pasta gaat wel goed. Nou vond ik dat altijd al een heerlijke pasta soort, dus vervang ik rijst af en toe door orzo. Orzo pasta heeft de vorm van een rijstkorrel. Het voordeel van deze pasta is dat het heel erg snel gaar […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden