Eendenborstfilet met portsaus en sinaasappel

Eendenborstfilet met portsaus en sinaasappel is zo’n klassiek gerecht wat je met de feestdagen kunt serveren. Ik heb er nog een paar plakken sinaasappel bij geserveerd, omdat ik dit lekker fris vind bij het recept. De sinaasappels snijd je als volgt: Snijd met een scherp mes de bovenkant en de onderkant van sinaasappels af. Zet […]

Tarte tatin van mandarijntjes

Tarte tatin van mandarijntjes

Wat doe je met de overgebleven mandarijntjes van Sint Maarten? Je bakt deze heerlijke Tarte tatin van mandarijntjes ervan. Je kunt ook een hartige tarte tatin maken. Probeer eens deze met tomaatjes.  

Speltspaghetti met ratatouille uit de oven

Speltspaghetti met ratatouille uit de oven

Een makkelijker gerecht dan deze Speltspaghetti met ratatouille uit de oven bestaat er niet, je laat de oven het werk doen. Kan prima van tevoren bereid worden, want ook lekker op kamertemperatuur. Maak liefst een grote hoeveelheid, want het is superlekker. Als er iets overblijft kan je dat de volgende als lunch eten eventueel met een […]

Prei, aardappel, venkelsoep met kervel

Prei, aardappel, venkelsoep met kervel

Deze Prei, aardappel, venkelsoep met kervel is zowel koud als warm lekker, dus zowel zomers als ’s winters een lekkere soep. Nog zo’n lekkere koude soep is deze Yoghurtsoep  

Kipfilets met dragonsaus

Kipfilets met dragonsaus

Poulet à l’Estragon oftewel kipfilets met dragonsaus is een echt klassiek Frans gerecht en één van de lekkerste kipgerechten, vind ik. Ik had een grote bos dragon gekocht bij mijn groenteboer en die grote bos kon ik gebruiken in diverse recepten. Natuurlijk ook de bekende ossenhaas met bearnaisesaus gemaakt en deze heerlijke kip. De kip […]

Pistou

Pistou

Pistou is een basilicumsaus op olijfoliebasis. Het is de wat minder bekende Franse versie (uit de streek Provence) van de Italiaanse pesto. Het enige verschil tussen de twee is dat er in Pesto wel en in Pistou geen pijnboompitten verwerkt zijn. Ik heb hierin ook nog peterselie verwerkt. De manier om Pistou te maken is […]

Regenboogforel met dille citroenboter

Regenboogforel met dille citroenboter

Je kunt deze forellen ook heel goed bereiden op de barbecue. Bestrooi de binnen- en buitenkant met peper en zout en stop citroenschijfjes in de buikholtes. Leg ze in een visklem en grill ze boven matig vuur in ongeveer 10-12 minuten gaar.

Dille citroenboter

Deze Dille citroenboter is heerlijk bij vis. Kruidenboter zelf maken is helemaal niet moeilijk, probeer het eens. Heb je liever een pittiger kruidenboter voor bij het vlees: maak dan deze Koriander chipotleboter.

Warme salade van pastinaak, linzen, bimi, appel en blauwe kaas

Warme salade van pastinaak, linzen, bimi, appel en blauwe kaas

Deze Warme salade van pastinaak, linzen, bimi, appel en blauwe kaas is lekker als lunch of als maaltijdsalade. Geschikt  voor vegetariërs. Linzen zijn gezond, probeer ze daarom vaker te eten. Bijvoorbeeld in deze Linzensalade met verse vijg.

Salade met Dupuis linzen en geroosterde groenten

Salade met Dupuis linzen en geroosterde groenten

Als je het jezelf makkelijker wilt maken dan neem je een blikje linzen voor de gerecht Salade met Dupuis linzen en geroosterde groenten. Probeer ook eens deze vegetarische Wraps met linzen en paddenstoelen

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden