Paddenstoelspiesjes met zwarte bonensaus

Paddenstoelspiesjes met zwarte bonensaus

Voor deze paddenstoelspiesjes met zwarte bonensaus heb ik koningsboleten gebruikt. Deze grote paddenstoel leent zich hier uitstekend voor. Het is een heerlijke vegetarische spies, waarmee je de vleeseters ook een plezier doet. Door de hartige zwarte bonensaus en het stevige vlees van de paddenstoel is het een geweldige vleesvervanger. Deze spiesjes zijn natuurlijk ook een […]

Krokante tempeh met mihoen

Krokante tempeh met mihoen

Deze krokante tempeh met mihoen en is een snel te bereiden en verantwoorde maaltijd. Heerlijke Oosterse smaken in een vegetarisch gerecht. Ideaal om op een doordeweekse dag te maken.   Tempeh   Tempeh is gemaakt van sojabonen en komt oorspronkelijk uit IndonesiĆ«. De sojaboontjes worden eerst geweekt en daarna gekookt. Ze worden dan behandeld met […]

Romige mosselsoep met kerrie

Romige mosselsoep met kerrie

Ik ben gek op mosselen en manlief is nu eindelijk ook een mosselliefhebber geworden. Hij heeft het leren eten bij mij, zeg maar (haha). En hij weet nu ook hoe hij ze moet eten, zat altijd te hannesen met een vork of trok de mossel met zijn vingers uit de schelp. Eigenlijk moet ik hem […]

Toast met avocado, spiegelei en paprikaolie

Toast met avocado, spiegelei en paprikaolie

Soms als ik alleen thuis ben, heb ik niet zo zin om uitgebreid te koken voor mezelf. Dan maak ik wel iets lekkers maar iets wat snel klaar is en makkelijk te maken. Zo maakte ik bijvoorbeeld deze Toast met avocado, spiegelei en paprikaolie voor mezelf op een avond. Natuurlijk ook lekker als lunch of […]

Nachos met kaas en blackened zalm

Nachos met kaas en blackened zalm

In de foodybox van Kroon op het werk zat een zakje Grozette Cheese Sensation Nacho. Daar moest ik natuurlijk een lekkere schaal nachos mee maken. Maar ik had nog een zalmfilet in de koelkast liggen, die eigenlijk wel gegeten moest worden. Het is dus nachos met kaas en blackened zalm geworden. Tjonge wat was dat […]

Mini roti met kippendijen Peking style

Mini roti met kippendijen Peking style

Ik had nog een pak mini roti in de kast liggen en wilde daar iets lekkers mee maken. Nu had ik al heel lang in mijn hoofd om kip te bereiden met de smaken van Peking eend. Ben namelijk gek op dit gerecht. Nou deze mini roti met kippendijen Peking style is een mooie combi […]

Aubergines met miso en sojasaus

Aubergines met miso en sojasaus

De familie komt eten en ik ga de Aziatisch koken deze keer. Elke keer verzin ik weer iets anders en vandaag zitten we in het verre oosten. Het wordt deze keer een hele zalm uit de oven met daarbij Chinese mie met shiitake. En als groente heb ik Aubergines met miso en sojasaus erbij.   […]

Chinese mie met shiitake

Chinese mie met shiitake

Bij de Chinees bestel ik altijd mie als bijgerecht. Dit omdat ik het soort mie (noedels) wat ze gebruiken zo lekker vind. Ben namelijk niet zo dol op witte rijst. Toch maar een keer gevraagd hoe zij het maakten. Nou ze hebben me het geheim verklapt en nu verklap ik jullie het recept van die […]

Groene kruiden tahinsaus

Groene kruiden tahinsaus

Ik ben gek op verse groene kruiden en op tahin en daarom heb ik ze gecombineerd in deze heerlijke groene kruiden tahinsaus. De saus gaat goed samen met vlees, vis of kip. En natuurlijk ook lekker bij een salade of gegrilde groenten. Of serveer het als dip op een borreltafel.   Tahin   Tahin of […]

Freekeh met gefrituurde bloemkool

Freekeh met gefrituurde bloemkool

Deze freekeh met gefrituurde bloemkool is een bijzondere maar heerlijke combinatie. Ik heb er Prosciutto bij geserveerd, maar als je dit weglaat heb je een heerlijke vegetarisch gerecht. Je kunt er in plaats van de ham verkruimelde feta of geitenkaas bij serveren, lijkt me ook erg lekker.   Freekeh   Freekeh is een iets minder […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden