Kippenbout in witte wijn met wortelpuree

Kippenbout in witte wijn met wortelpuree

Coq au vin is een klassieker uit de Franse keuken. Coq is letterlijk vertaald een haan, maar het gerecht wordt meestal met kip bereid. Deze wordt in stukken gesneden en gegaard in rode wijn, samen met spek, wortel en paddenstoelen. Coq au vin wordt meestal geserveerd met aardappelpuree of stokbrood. Deze kippenbout in witte wijn […]

Seedlip mocktail

Seedlip mocktail

Na mijn gastric sleeve operatie drink ik niet meer. En dat valt me best wel zwaar, af en toe heb ik toch zin in een wijntje of een lekkere cocktail. Voor mijn verjaardag kreeg ik een fles Seedlip garden 108 non-alcoholic spirit 70cl, dit zou DE vervanger van gin zijn. Heb de drank eerst geproefd, […]

Bagel met burrata en geroosterde druiven

Een feestelijk broodje voor een speciale dag. Serveer deze Bagel met burrata en geroosterde druiven als ontbijt, brunch of lunch tijdens een lang weekend of een feestdag. Zo’n lekker broodje heb je nog nooit gegeten.   Door de druiven te roosteren met de tijm en zout, maak je er een zoet en hartig gerecht van. […]

Hibiscus ananas mocktail

Hibiscus ananas mocktail

De hibiscus smaakt niet alleen heerlijk in deze mocktail, maar zorgt ook nog eens voor een prachtige kleur in het glas. Bedenk wel ruim van te voren dat je deze hibiscus ananas mocktail wilt maken, je moet namelijk nog de hibiscusthee zetten en dan weer laten inkoken. Deze hibiscusthee is met heel veel ijsblokjes ook […]

Citroen tiramisu in een glaasje

Citroen tiramisu in een glaasje

Als je gek bent op de smaak van citroen, dan is deze Citroen tiramisu in een glaasje echt iets voor jou! Daarbij is het nog supermakkelijk te maken en in principe hoeft dit dessert niet op te stijven in de koelkast. Dus instant genot in een glas.   Doe er zoveel lemon curd en citroenrasp […]

Dragonboter met mosterd

Dragonboter met mosterd

Dragon en biefstuk zijn een match in heaven. Denk aan de beroemde Bearnaise saus bij ossenhaas. Daarom heb ik deze heerlijke dragonboter met mosterd gemaakt om bij een biefstukje te eten.   Dragon heeft een speciale smaak, heel anijsachtig en je moet er echt wel van houden om het te gebruiken. Gebruik ook niet teveel, […]

Mega cheeseburgers

Mega cheeseburgers

Zelf hamburgers maken is het lekkerste en het is helemaal niet moeilijk. Gebruik goede mager rundergehakt en doe verse kruiden of specerijen naar smaak erin. Deze mega cheeseburgers kan je natuurlijk ook kleiner maken, maar voor de lekkere en grote trek en speciaal voor de mannen zijn het mega burgers geworden. Wij vinden het lekker […]

Chocolade overnight oats met pindakaas

Chocolade overnight oats met pindakaas

Een goed begin is het halve werk, daarom is ontbijten zo belangrijk voor jou. Deze chocolade overnight oats met pindakaas maak je ’s avonds klaar, zet je in de koelkast en ’s morgens heb je een heerlijk ontbijtje klaar staan voor je. Dit 5 minuten durende ontbijt is perfect voor het bereiden van het ontbijt […]

Broccolirijst met garnalen, spinazie en paddenstoelen

Broccolirijst met garnalen, spinazie en paddenstoelen

Ik heb dit recept ooit eens uit een Allerhande gescheurd en heb daar mijn eigen draai aan gegeven. In het recept van de Allerhande was ook bulgur gebruikt. Dat heb ik achterwege gelaten en heb als extra de garnalen toegevoegd voor extra eiwitten. Het is dus broccolirijst met garnalen, spinazie en paddenstoelen geworden.   De […]

Sticky buns met Amarena kersen en witte chocola

Sticky buns met Amarena kersen en witte chocola

Deze sticky buns met Amarena kersen en witte chocola zijn een ware traktatie. Maak ze voor een speciale dag. Lekker voor bij de koffie of serveer het bij de brunch op een vrije (feest)dag.   Amarena kersen zijn ontpitte zure kersen die in een suikersiroop zijn ingelegd. Ze komen uit ItaliĆ«. Door de siroop krijgen […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden