Dadel amandel bonbons

Dadel amandel bonbons

Ik gebruikte een tijdje geen suiker. Maar ja wat doe je als je toch af en toe zin hebt in iets zoets… dan maak je deze Dadel amandel bonbons. Lekker als tussendoortje, of voor s’avonds samen met die heerlijke Ijskoffie.

Dahl

Dahl

Dahl (soms dal geschreven, of daal, of dhal) is een gerecht uit de Indiase keuken gemaakt van peulvruchten (gedroogde linzen, erwten of bonen). De peulvruchten worden met kruiden en specerijen tot een soep of brij gekookt, die dahl genoemd wordt. Doordat peulvruchten eiwitrijk zijn, vormen ze een uitstekende bron van proteïnes voor vegetariërs en mensen die weinig […]

Dukkah

Dukkah

Dukkah is een Egyptisch specerijennotenmengsel. Ik ben er gek op!

Escabeche van witvis

Escabeche van witvis

Escabeche is een gerecht dat doorgaans bestaat uit een schotel van gepocheerde of gebakken vis, dat voor het opdienen wordt gemarineerd in een zuur mengsel. Deze zure marinade is meestal azijn, maar kan ook bestaan uit het sap van citrusvruchten. Het marineren gebeurt (gedurende een of meer nachten) in de koelkast. Het gerecht wordt dan […]

Dessertwijn toetje met zomerfruit

Dessertwijn toetje met zomerfruit

Dit is een dessertwijn als nagerecht. Uiteraard kan je daar nog een glas dessertwijn bij serveren maar dat hoeft niet. Het ziet er spectaculair uit en is toch eenvoudig te bereiden. Dit Dessertwijn toetje met zomerfruit is een leuke afsluiter van een uitgebreid diner. Natuurlijk niet geschikt voor kinderen, het is dus een volwassen toetje. […]

Coolwrap met pittige kipgehaktballetje

Coolwrap met pittige kipgehaktballetjes

Coolwrap is een vierkant koolblad van een speciaal geselecteerde platte witte kool met een milde tot zoete smaak. Deze is te gebruiken als wrap, voor sushi of onderdeel van een gezonde sandwich. Maar ook als ingrediënt in een smaakvolle salade. Het lijkt een beetje op ijsbergsla maar de bladen zijn veel steviger. Volgens de groenteboer […]

Chinese koolsalade met mandarijn

Chinese koolsalade met mandarijn

Lunch eens met een frisse salade.

Chinese speklapjes (Char Siu)

Chinese speklapjes (Char Siu)

Char Siu is een specialiteit uit Hong Kong, die je op straat bij gespecialiseerde stalletjes of in een restaurant eet. Meestal wordt het van het vette deel van het varken gemaakt, van bijvoorbeeld de hals of de buik. Het mooiste vlees ervoor is eigenlijk procureur van het varken. Ik heb speklapjes gebruikt voor dit recept […]

Broodpudding met kersen en chocola

Broodpudding met kersen en chocola

Na een feestje hield ik nog een stokbrood over en heb dit verwerkt in deze Broodpudding met kersen en chocola. Je kunt natuurlijk ook ‘oude’ boterhammen hiervoor gebruiken. Ben je ook zo gek op kersen? Probeer dan ook deze Yoghurt kersencake eens.

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden