Bruschetta met verschillende toppings

Bruschetta met verschillende toppings

Bruschetta is een Italiaanse klassieker. Het bestaat uit gegrild Ciabatta brood, wat wordt ingesmeerd met knoflook en besprenkeld met een goede olijfolie, zout en peper. Je kunt het beleggen met tomaten, mozzarella, gedroogde ham, salami, pesto, etc. wat jij maar lekker vind. Hierbij een voorbeeld van Bruschetta met verschillende toppings.   Maak deze heerlijke bruschetta […]

Koolrabi salade met peer, dadels en walnoten

Koolrabi salade met peer, dadels en walnoten

Koolrabi is een tamelijk onbekende en onbeminde groente. De gezonde lichtgroene of paarse knol verdient wat meer aandacht. Meestal zijn deze knollen lichtgroen, maar soms ook paars of rood. De smaak is echter hetzelfde en na het schillen van de koolrabi zijn ze allemaal roomwit. Koolrabi wordt in de vroege zomer verkrijgbaar. Je kunt het […]

Gegrilde pompoen met een feta yoghurtdip

Gegrilde pompoen met een feta yoghurtdip

Ik heb heerlijke biologische pompoenen meegekregen van boer Dijkstra en daar ga ik natuurlijk iets lekkers mee maken. Van een pompoen heb ik deze lauwwarme salade van gegrilde pompoen met een feta yoghurtdip gemaakt. Je kunt dit warm, lauwwarm of koud serveren. Als je het warm wilt serveren moet je de zwarte boontjes even opwarmen […]

Ontbijttaartje van koffie yoghurt met vijgen

Ontbijttaartje van koffie yoghurt met vijgen

Voor dit Ontbijttaartje van koffie yoghurt met vijgen heb ik verse en gedroogde vijgen gebruikt. Maar wel die lekkere zachte gedroogde vijgen en niet de keiharde. Dit is zo’n lekker taartje, dat kan je ook bij de koffie serveren of als nagerecht. Het is nu de tijd van verse vijgen, maak daarom snel deze verwennerij. […]

Rode salade met linzen en geitencamembert

Rode salade met linzen en geitencamembert

Deze rode salade met linzen en geitencamembert kan je eigenlijk geen recept noemen. Ik heb dit voor de lunch gegeten en meestal flans ik dan iets in elkaar van ingrediënten die in de koelkast of keukenkastjes staan. Het is toevallig rode sla geworden omdat deze nog in de koelkast lag, maar je kunt het natuurlijk […]

Hangop van buffelyoghurt met bramensaus

Hangop van buffelyoghurt met bramensaus

Op onze trip door Twente zijn uiteraard weer langs de Buffalo Farm Twente gegaan om lekkere buffelkaasjes in te slaan. Van de boerin Andra kreeg ik een pot buffelyoghurt mee om uit te proberen. Deze yoghurt is lekker romig met de bekende smaak van echte buffelmozzarella. Omdat de yoghurt vrij dun was, heb ik deze […]

Gepofte bietjes met burrata en dukkah

Gepofte bietjes met burrata en dukkah

Wat een heerlijke salade is dit geworden. De intense smaak van de bietjes met de zachte burrata. De dukkah zorgt voor een bite en extra smaak. Deze gepofte bietjes met burrata en dukkah is leuk om als voorgerecht te serveren of om als lunch te nuttigen. Ik heb de rauwe bietjes zelf in de oven […]

Aardbeien en hibiscus granita

Aardbeien en hibiscus granita

Poeh hé wat blijft er warm, on-Nederlands zullen we maar zeggen. Hubbie was al geregeld naar de super gelopen om ijs te halen, maar dat vind ik een beetje zonde. Ik maak zelf het lekkerste ijs, waarom dan ijs kopen? Vandaag heb ik een aardbeien en hibiscus granita gemaakt. Met die warmte ben ik eerlijk […]

Rijstnoedels met kipdijfilet en pindasaus

Rijstnoedels met kipdijfilet en pindasaus

Deze rijstnoedels met kipdijfilet en pindasaus kan je zowel koud als warm eten. Het is nu prachtig mooi weer, dus het is een koude rijstnoedelsalade geworden. Natuurlijk serveer je de pindasaus dan ook koud. In plaats van kipdijfilets kan je ook 4 kleine of 3-4 grotere kipfilets gebruiken. Deze moet je iets langer bakken dan […]

Blauwe bessen smoothiebowl

Blauwe bessen smoothiebowl

Ik ben gek op blauwe bessen en heb daarom ook meestal een voorraadje in de vriezer liggen. En voor deze blauwe bessen smoothiebowl, kwam dat goed uit dat ze bevroren zijn. Een smoothiebowl kan je het beste van bevroren fruit maken, hierdoor blijft de smoothie lekker dik. ’s Winters vind ik dat te koud, maar […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden