Noedels met gehakt, witte kool en broccoli

Noedels met gehakt, witte kool en broccoli

Deze noedels met gehakt, witte kool en broccoli is een smakelijk en redelijk snel gerecht. Je kunt er allerlei soorten groenten voor gebruiken, maar ik had toevallig nog een halve witte kool en broccoli liggen. Ook lekker met bijvoorbeeld rode paprika, paksoi, Chinese kool, etc. Je kunt hiervoor eiermie, mie of elk soort noedel gebruiken. […]

Gnocchi met in de oven geroosterde tomaatjes

Gnocchi met in de oven geroosterde tomaatjes

Eigenlijk is deze gnocchi met in de oven geroosterde tomaatjes een heel makkelijk recept. Je hebt alleen de tijd nodig om de tomaatjes te roosteren in de oven. De gnocchi is in no time gekookt en dat is eigenlijk al het werk wat je eraan hebt. Door de tomaatjes te roosteren krijgen ze een ontzettend […]

Salade van gepofte gekleurde biet en wortel

Salade van gepofte gekleurde biet en wortel

Zo tegen de herfst komen de gekleurde wortelen en bietjes weer van boer Martin Topper op de markt. Wat ga ik ervan maken? Het lekkerst vind ik als je de bietjes en wortelen poft in de oven. Hierdoor krijgen deze groenten nog meer smaak. Wortelen en bietjes goed schoongeboend en ingepakt in aluminiumfolie. Gooi ze […]

Blauwe bessen citroen yoghurtmuffins

Blauwe bessen citroen yoghurtmuffins

Door mijn gastric sleeve operatie had ik al heel lang geen muffins meer gebakken. Meestal zit ik aan de Skyr of kwark ’s morgens voor de extra eiwitten. Maar de kleindochters waren te logeren en die willen graag bakken met oma. Dan moet je stante pede verzinnen wat het gaat worden. Muffins zijn makkelijk om […]

Pompoenmuffins met kokos en walnoten

Pompoenmuffins met kokos en walnoten

Heerlijke herfstige muffins voor de lekkere trek, ontbijt, bij de koffie of zomaar tussendoor. Ik ben gek op pompoen en je kunt ook heel veel verschillende recepten met pompoen op mijn site vinden. Deze keer in een zoete variant, namelijk pompoenmuffins met kokos en walnoten. Het voordeel is dat je minder suiker kunt te gebruiken […]

Vietnamese zoete speklapjes met paksoi

Vietnamese zoete speklapjes met paksoi

Zoet vlees denk je misschien? Jawel en dat is erg lekker. Door de karamel krijgt het vlees een prachtige donkere glans en heeft het een bijzondere smaak. De vissaus en sambal heffen het hele zoete weer op. Het is dus zoet en hartig tegelijk, probeer het eens. Ik weet zeker dat je deze Vietnamese zoete […]

Twee kleuren kokosyoghurt met mango

Twee kleuren kokosyoghurt met mango

Hubbie is gek op mango, mangomania noemt hij het zelf. Dit komt omdat hij heel veel mango in Florida heeft gegeten. Hier heeft hij namelijk 26 jaar gewoond. Dus alles met mango vind hij heerlijk en om hem te verwennen komt er dus regelmatig recepten met mango voorbij in huize Culinea. Ik had een kokosyoghurt […]

Gekookte hele artisjok met aioli

Gekookte hele artisjok met aioli

Op het mooie biologisch dynamisch bedrijf Warmonderhof mocht ik artisjokken meenemen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik ze vaak genoeg gegeten had in Zuid-Frankrijk, maar nog nooit bereid. In Frankrijk serveren ze de artisjok met een vinaigrette…. Artichauts vinaigrette.   De artisjok is een bloemknop van een soort distelachtige plant. Ze komen voornamelijk in Mediteranne […]

Tempura van courgettebloemen

Tempura van courgettebloemen

Op mijn zoektocht naar lokale producten stuitte ik op Warmondershof. Een prachtig bedrijf, je kunt er hier alles over lezen. In de grote tuinen van dit bedrijf werd ik heel erg hebberig, zoveel mooie producten hebben ze daar staan. De courgetteplanten stonden nog volop in bloei en groei. Toen ik vroeg wat ze met de […]

Peterseliewortel soep met gerookte zalm

Peterseliewortel soep met gerookte zalm

De peterseliewortel en de pastinaak lijken op elkaar maar zijn twee heel verschillende groenten. De smaak is zeer verschillend, de peterseliewortel is kruidig en smaakt een beetje naar peterselie en de pastinaak is een wat zoetere wortel. Vroeger noemden we dit ‘vergeten groenten’, maar de pastinaak is tegenwoordig volop verkrijgbaar in het seizoen. De peterseliewortel […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden