Runderrollade met rozemarijn en knoflook

Runderrollade met rozemarijn en knoflook

Een rollade is een stuk vlees wat opgerold is en met een touwtje bijeengehouden wordt. Rollades zijn altijd feestelijk, of het nu om een runder-, varkens, kip- of kalkoenrollade gaat, zet deze op tafel en de feeststemming zit erin. Voordeel van een rollade is dat je deze voor veel mensen kunt bereiden. Afhankelijk van de […]

Vlaflip met frambozen en granola

Vlaflip met frambozen en granola

Als kind heb ik vaak een vlaflip gegeten, het was een nagerecht bestaande uit vanillevla, yoghurt en rode limonadesiroop. Een typisch Hollands toetje destijds. En toen ik op Schoevers zat in Arnhem, gingen wij in een tussenuur even naar het nabijgelegen hotel-restaurant Carnegie. Ik weet niet eens of dat nog bestaat, het was toen een […]

Gravad Lax met rode biet

Gravad Lax met rode biet

Dit recept komt uit het kookboek is ¡kook!. Het is niet alleen een kookboek maar ook een boek vol gezonde tips met daarbij natuurlijke heerlijke en gezonde recepten. Ik heb de Gravad Lax met rode biet mijn eigen twist gegeven en ik moet zeggen dat het een zalig gerechtje geworden is. Ik heb behalve rode […]

Geroosterde spruitjes met rozemarijn

Geroosterde spruitjes met rozemarijn

Wat is er nu herfstachtiger of winters dan spruitjes? Als het iets frisser wordt krijg je er direct weer zin in. In dit recept gaan we spruitjes roosteren en er (jammie) rozemarijn en citroensap aan toevoegen. Dit combineert uitstekend wanneer je de spruitjes roostert en het is enorm eenvoudig te maken. Snijd voor deze geroosterde […]

Mexicaanse zoete aardappel

Mexicaanse zoete aardappel

Zoete aardappelen zijn helemaal hot en niet zonder reden. Ze zijn namelijk heel erg gezond. De zoete aardappel (ook wel bataat genoemd) is geen familie van de aardappel die wij kennen, maar een wortel van een inulinehoudende knol. Deze inuline verteert langzamer dan de zetmeel van onze aardappel. Daarom is deze aardappel zo goed voor […]

Gele wortelsoep met geitenkaas en pistache

Gele wortelsoep met geitenkaas en pistache

Ik heb o.a. heel veel gele wortelen gekregen van boer Martin Topper van Zonneheerdt. Ik had van de paarse wortelen al een paarse wortelsoep gemaakt, nu ook maar een mooie gele wortelsoep met geitenkaas en pistache maken. De smaken per kleur wortel verschillen heel erg, zo is de gele wortel minder zoet dan de oranje […]

Bruschetta met verschillende toppings

Bruschetta met verschillende toppings

Bruschetta is een Italiaanse klassieker. Het bestaat uit gegrild Ciabatta brood, wat wordt ingesmeerd met knoflook en besprenkeld met een goede olijfolie, zout en peper. Je kunt het beleggen met tomaten, mozzarella, gedroogde ham, salami, pesto, etc. wat jij maar lekker vind. Hierbij een voorbeeld van Bruschetta met verschillende toppings.   Maak deze heerlijke bruschetta […]

Noedelsoep met wortel, paddenstoelen en sugar snaps

Noedelsoep met wortel, paddenstoelen en sugar snaps

Gerechten uit een ‘bowl’ zijn momenteel heel populair. Vul een grote kom met een heerlijke kruidige bouillon en eenvoudige en pure ingrediënten. Neem groenten van het seizoen en maak er wat lekkers van. Deze noedelsoep met wortel, paddenstoelen en sugar snaps prikkelt je smaakpapillen en met zijn mooi gekleurde ingrediënten is het een lust voor […]

Mango cheesecake taartje

Mango cheesecake taartje

Dit schattige kleine mango cheesecake taartje heb ik speciaal voor hubbie gemaakt omdat hij gek op mango is. Je kunt ook ander vers fruit gebruiken voor dit taartje, zoals bijvoorbeeld aardbeien, frambozen, bramen en/of blauwe bessen.   Ik heb voor dit taartje een kleine springvorm van 18 centimeter doorsnee genomen. Natuurlijk kan je ook een […]

In de oven geroosterde aardappelen

In de oven geroosterde aardappelen

Patate al Forno heet het recept van de Italiaanse kok Felice uit Zeewolde. Van hem kreeg ik dit recept van de in de oven geroosterde aardappelen. En lekker dat ze zijn geworden. Ze gaan rauw in de oven en die doet het werk voor je. Na ongeveer drie kwartier heb je heerlijke aardappeltjes die bij […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden