Gebakken eieren in een kruidenyoghurt

Gebakken eieren in een kruidenyoghurt

Deze gebakken eieren in een kruidenyoghurt worden ook wel Turkse eieren (Cilbir) genoemd. Eieren zijn geschikte vleesvervangers voor ons in de vegetarische maand januari. Ze bevatten goede bouwstoffen en mineralen voor ons lichaam. Eigenlijk wordt dit gerecht als (heel stevig) ontbijt gegeten in Turkije, maar ik vind het ook een prima middag- of avondmaaltje. Oorspronkelijk […]

Burger van portobello, aubergine, brie en rode ui

Burger van portobello, aubergine, brie en rode ui

Deze burger van portobello, aubergine, brie en rode ui is niet de meest fotogenieke burger maar wel de lekkerste vegetarische burger die je ooit gegeten hebt. De grote portobello is zo vleesachtig, dat je denkt dat je een echte burger zit te eten. Ook is hij zo lekker door de smaakexplosie van de rode ui, […]

Indiase kipspiesjes met naanbrood

Indiase kipspiesjes met naanbrood

Deze Indiase kipspiesjes met naanbrood is een afgeleide van het recept Korma and coconut chicken skewers van Donna Hay. Ik ben groot fan van haar, vooral van haar fast, fresh, simple gerechten. Ik heb als marinade voor de kipspiesjes de kruidenpasta Korma van Patak’s gebruikt en naanbrood gekruid met koriander en knoflook voor nog meer […]

Salade van kip, groene asperges, krieltjes en dille

Salade van kip, groene asperges, krieltjes en dille

Deze salade van kip, groene asperges, krieltjes en dille wordt op smaak gebracht met een heerlijke romige dille dressing. Gebruik voor dit recept kipfilet. Door de kip heel langzaam te laten garen in de warme bouillon, krijg je een sappige kipfilet. Je kunt de salade (lauw)warm eten of koud op een warme zomeravond. Lekker als […]

Chocolade muffins met druiven

Chocolade muffins met druiven

Ik had bij mijn groenteboer op de markt een paar trosjes hele zoete kleine blauwe druifjes gekocht. Het waren net kleine zoete rode wijnbommetjes in je mond. Heerlijk natuurlijk om zo te eten, maar ik wilde er ook iets anders mee doen. Zat aan brownies te denken, maar daar had ik niet genoeg chocolade voor […]

Geraspte paarse wortelsalade

Geraspte paarse wortelsalade

Jaja, ik had nog steeds wat mooie oerwortelen liggen van boer Martin Topper. En van de laatste paarse heb ik deze geraspte paarse wortelsalade gemaakt. Ik kwam op het idee van deze salade door het lezen van het boek The Happy Pear, welke ik ontvangen mocht van Uitgeverij Scriptum. Lees hier meer over het boek. […]

Espresso, dadel en yoghurtsmoothie

Espresso, dadel en yoghurtsmoothie

Als je een echte kick-start wilt hebben in de morgen, maak dan deze espresso, dadel en yoghurtsmoothie. Lekker fris, romig en sterk door de espresso erin. Maak de smoothie eventueel de avond ervoor klaar en zet hem dan lekker koud weg in de koelkast, zodat ‘s morgens je ontbijtje al klaar staat en jij snel […]

Sinterklaas muffins

Sinterklaas muffins

Een lekkere traktatie voor jong en oud op Sinterklaasavond zijn deze Sinterklaas muffins. Maak ze ’s morgens zodat je ze ’s avonds kunt uitdelen. Deze muffins zijn helemaal niet moeilijk te maken.   En nog zo’n lekkere traktatie voor Sinterklaasavond is deze Zak van Sinterklaas, gemaakt van pannenkoekjes.

Kokos muffins met romige kokospasta

In de herfst Foodybox die ik mocht ontvangen van Kroon op het Werk zat o.a. een nieuw soort boterhampasta namelijk een romige kokos pasta van De Blije Boterham. Onze kleindochter vond deze pasta al heerlijk op haar beschuitje ’s morgens, maar ik wilde er natuurlijk iets meer mee doen. Het zijn Kokos muffins met romige […]

Pittig koriander knoflook naanbrood

Pittig koriander knoflook naanbrood

Ik vind naanbrood heerlijk bij een curry of om lekker belegd te eten. Vooral het koriander/knoflook brood is heerlijk. Nu vond ik dat ik toch eens zelf moest proberen om dit platte brood zelf te maken en volgens mij is het helemaal niet moeilijk. Ik heb er een pittig koriander knoflook naanbrood van gemaakt. En […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden