Sloppy Joe tosti

Sloppy Joe tosti

Deze Sloppy Joe tosti is echte dude food. Sloppy Joe is een Amerikaans gerecht met rul gebakken gehakt in tomatensaus op een wit broodje. Omdat hubbie gek is op Amerikaanse gerechten (hij heeft er 26 jaar gewoond) verwen ik hem af en toe hiermee. Het is een gebakken tosti geworden gevuld met Sloppy Joe.   […]

Waterkerssoep met prei en bleekselderij

Waterkerssoep met prei en bleekselderij

Deze mooie groene waterkerssoep met prei en bleekselderij is niet alleen prachtig om te zien, maar ook ontzettend lekker en goed voor je. Je kunt hem in mooie kommen serveren met een eitje zoals op de foto, of je maakt het voor meerdere personen als klein gerechtje geserveerd in een glaasje.   Deze groene Prei, […]

Stamppot groene kool met pittige balletjes

Stamppot groene kool met pittige balletjes

Vadouvan is een minder bekend Indiaas kruidenmix, bestaande uit uienpoeder, knoflook, kardemom, kurkuma, mosterd-, komijn-, fenegriek-, venkelzaad, kaneel, kruidnagel, chillies, dragon en laurier. Lekker bij vis- of kipgerechten. De smaak is rokerig, iets pittig en wat zoetig. Mocht je deze kruidenmix niet in huis hebben of niet kunnen vinden, gebruik dan kerriepoeder. Deze kruidenmix geeft […]

Stamppot truffelaardappelen met raapstelen en venkel

Stamppot truffelaardappelen met raapstelen en venkel

Als de raapstelen bij je groenteboer ziet liggen weet je dat het voorjaar is aangebroken. Raapstelen, ook wel kelen genoemd, is het jonge blad van de Chinese kool en de meiknol. Het hele plantje wordt met worteltjes geoogst of bij de grond afgesneden en in bosjes of los verkocht. De groente heeft een pittige smaak, […]

Pastaschelpen gevuld met gehakt op een spinaziesaus

Pastaschelpen gevuld met gehakt op een spinaziesaus

Deze Pastaschelpen gevuld met gehakt op een spinaziesaus bereiden is even een klusje, maar dan heb je ook wat. Je kunt eventueel alles van te voren bereiden en op de avond zelf in de oven schuiven. Bak het dan ongeveer 3-40 minuten. Ik heb ook een vegetarische versie van gevulde schelpen, namelijk deze Pastaschelpen gevuld […]

Nasi gemaakt van bloemkool rijst

Nasi gemaakt van bloemkool rijst

Ik heb al eens vaker in recepten bloemkool gebruikt die ik geraspt heb. Hiervan heb ik o.a. een pizzabodem gemaakt (zie recept hier) of een heerlijke salade met diverse kleuren bloemkool. Om nasi wat lichter te maken bedacht ik om bloemkool te raspen en dit in plaats van rijst te gebruiken, zo is Nasi gemaakt […]

Mega cheeseburgers met gefrituurde uiringen

Mega cheeseburgers met gefrituurde uiringen

Na een vleesloze maand januari, had manlief zin in een hele grote hamburger. Nou die kon hij krijgen, het zijn Mega cheeseburgers met gefrituurde uiringen geworden. Real dude food. Maak zo ‘n grote hamburger lekker zelf en bepaal zelf wat voor kruiden je erin doet en hoe groot hij moet worden. 500 gram gehakt voor […]

Vegetarische chili met zwarte en rode kidneybonen

Vegetarische chili met zwarte en rode kidneybonen

Vanavond vegetarische chili met zwarte en rode kidneybonen gegeten en dat was een lekker pittig gerecht wat we goed konden gebruiken na deze koude dag buiten. Ik denk dat als je een vleeseter deze chili geeft hij niet eens het vlees zal missen, zo lekker was het. Je kunt diverse soorten bonen hiervoor gebruiken, zoals […]

Gnocchi met tomaatjes, mozzarella en boerenkoolpesto

Gnocchi met tomaatjes, mozzarella en boerenkoolpesto

Gnocchi is een pastasoort uit ItaliĆ« en wordt meestal gemaakt van aardappelen en meel. Het zijn ovale balletjes die worden gekookt en daarna geserveerd met een saus. Gnocchi kan ook van groenten met of zonder aardappel gemaakt worden zoals bijvoorbeeld pompoen, spinazie, etc. Dit is een vrij simpel gerecht, snel klaar en lekker voedend op […]

Aubergine curry met zilvervliesrijst

Aubergine curry met zilvervliesrijst

Aubergines …. ik ben er gek op. Dus vandaag een lekker bowl met vegetarisch comfort food gemaakt; een Aubergine curry met zilvervliesrijst. Perfect voor deze koude dag. Ik heb verse kurkuma gebruikt, maar je kunt dit ook in poedervorm gebruiken. En zoals jullie misschien wel opgemerkt hebben, gebruik ik veel verse kruiden. Ten eerste omdat […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden