Italiaanse gehaktballetjes - Polpette della Nonna

Italiaanse gehaktballetjes – Polpette della Nonna

Polpetta della Nonna heten deze Italiaanse gehaktballetjes. Het is een recept van Felice, een Italiaanse kok uit Zeewolde. Met hem heb ik kindermenu’s samengesteld voor kooklessen voor kinderen. En natuurlijk moesten daar Italiaanse recepten van hem gemaakt worden. Het zijn heerlijke gehaktballetjes geworden. Je kunt ze met een tomatensaus serveren bij pasta, maar ook koud […]

Italiaanse gemengde bonensalade

Italiaanse gemengde bonensalade

Insalata di fagioli misti heet deze Italiaanse gemengde bonensalade zo mooi op z’n Italiaans. Eigenlijk klinkt dat veel beter, maar als ik het recept zo noem weten de meesten niet wat het is. Ik zocht voor deze bonensalade Cannellini en Borlotti bonen, maar die kon ik niet vinden in onze supermarkt. Toen maar bij de […]

IJskoffie met kokoswater

IJskoffie met kokoswater

Deze ijskoffie met kokoswater is een heerlijk verfrissend drankje op een warme dag. Ben je gek op ijskoffie en kokoswater, dan is dit jouw perfecte combi. De lekkerste verhouding vind ik 1 deel koffie en twee delen kokoswater en veel ijs. Maar als jij het liever sterker wilt, gebruik dan meer koffie.   Sinds mijn […]

Geroosterde tomaten Caprese salade

Geroosterde tomaten Caprese salade

Ik ben gek op de klassieke salade Caprese. Maar zo in het najaar of winter wordt deze salade niet vaak gegeten bij ons. Maar daar is nu verandering in gekomen. Ik heb deze geroosterde tomaten Caprese salade gemaakt en dat is een prima alternatief voor de klassieker. Door de tomaten te roosteren worden ze zoeter […]

Thaise pompoen soep met kokosmelk

Thaise pompoen soep met kokosmelk

Het wordt alweer wat frisser, tijd voor een lekkere soep. Een pittige soep voor koude dagen en comfortfood in een bowl met een kick van de rode currypoeder en lekker romig door de kokosmelk. Als je van pittig houdt, maak dan deze Thaise pompoen soep met kokosmelk en je warmt vanzelf weer op.   Ik […]

Runderstoof met paddenstoelen en pompoen

Runderstoof met paddenstoelen en pompoen

Herfst betekent pompoenen en paddenstoelen. Wij zijn er gek op! In deze runderstoof met paddenstoelen en pompoen combineert de zoete smaak van pompoen goed met het aardse van de paddenstoelen. Laat het net zolang sudderen tot het vlees lekker mals geworden is en bijna uit elkaar valt.   Ik had nog riblappen van onze trip […]

Zelf Focaccia maken

Zelf Focaccia maken

Ik ben niet zo van het bakken, koekjes, taarten en brood daar waag ik mij meestal niet aan. Maar sinds ik een hele stoere keukenmachine heb, probeer ik het toch af en toe. Vandaag ga ik zelf Focaccia maken en laat de foodprocessor het zware kneedwerk doen. Dan valt brood bakken eigenlijk nog best wel […]

Rozemarijnzout maken

Rozemarijnzout maken

Ik had een grote bos rozemarijn gekocht, maar ja dan blijft er nog aardig wat in de koelkast liggen. Dat vind ik zonde en bedacht om hiervan rozemarijnzout te maken zodat ik er later ook nog plezier van zou hebben. Natuurlijk kan je dit met andere soorten verse kruiden doen zoals bijvoorbeeld tijm of chilipeper. […]

Geroosterde paarse wortel hummus

Geroosterde paarse wortel hummus

Hummus kan je van heel veel soorten peulvruchten gecombineerd met groenten of verse kruiden maken. Ik heb nu een geroosterde paarse wortel hummus gemaakt. Het is weer herfst en de gekleurde wortelen en bietjes zijn weer te koop bij mijn groenteman op de markt. Niet alleen heeft deze hummus een prachtige paarse kleur, hij smaakt […]

Pruimencompote met sinaasappel

Pruimencompote met sinaasappel

Deze pruimencompote zit eigenlijk tussen een jam en een compote in. Ik heb wel geleisuiker gebruikt, maar zodanig veel (of weinig) dat het meer een compote geworden is. Als je het zoeter of minder zoet wilt, voeg dan meer of minder suiker toe aan deze pruimencompote met sinaasappel.   Ik kreeg heel veel pruimen van […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden