Veel te veel bramen dit jaar in de tuin staan. Ik blijf plukken en schoonmaken en dan snel in de vriezer. Maar vanmorgen dacht ik…..ik ga er een ontbijtje mee maken. Zo is het idee voor deze bramen smoothiebowl ontstaan. Lekker fris en gezond. Heb daar dus bevroren bramen voor gebruikt en op een hete […]
Dit warme weer vraagt om ijs. We hadden al twee avonden granita gegeten, maar voor vanavond had ik niets gemaakt. En ja hoor….hubbie zegt ’s avonds; ik heb zin in ijs. Nou bedacht ik mij ineens, ik heb vanmiddag overrijpe bananen in plakjes in de vriezer gelegd. Bananen in de keukenmachine gegooid samen met wat […]
Deze hittegolf vraagt om ijs. Veel ijs. Lekker zelf gemaakt ijs, zoals deze heerlijk verfrissende vlierbloesem granita met bramen en munt. Met slechts een paar ingrediënten tover je een bloemige ijskoude versnapering op tafel. Ik heb de vlierbloesemsiroop zelf gemaakt, maar tegenwoordig kan je ook hele goede vlierbloesemsiropen in de winkel kopen. Granita is […]
Poeh hé…. het is al een hele tijd warm en het wordt steeds warmer. Wat moet je eten met deze hittegolf …. salades dus. Omdat manlief 26 jaar in Amerika gewoond heeft, verwen ik hem regelmatig met ‘Amerikaanse’ gerechten. Zo is hij gek op Caesar salad. Maar deze keer heb ik het gecombineerd in een […]
Pad Thai is een bekend Thais roerbakgerecht gemaakt van platte rijstnoedels met ingrediënten zoals lente-ui, taugé, ei en een keuze uit vlees, tofu of garnalen. Het gerecht wordt op smaak gebracht met knoflook, vissaus, rode peper en palmsuiker en geserveerd met limoen, koriander en pinda’s. Dit gerecht wordt op elke straathoek in Thailand bereid. Je […]
Tuinbonen zelf vers gedopt zijn het lekkerst. Vooral als je ze dan niet te lang kookt, zodat ze nog lekker knapperig blijven. Dus als je een keer verse tuinbonen ziet liggen, koop ze dan en trek er even tijd voor uit om ze te doppen. Of laat de kinderen meehelpen, dit vinden ze leuk en […]
Genieten jullie ook zo van dit mooie weer? Tjonge wat een prachtige zomer hebben wij tot nu toe. En op een mooie dag wil je graag ijs eten. Deze blauwe bessen cheesecake parfait is niet moeilijk om te maken, je moet alleen het geduld opbrengen voor de tijd dat het nodig heeft in de vriezer. […]
Ik heb bouillabaisse met rouille voor het eerst gegeten op onze vakantie in Zuid-Frankrijk en vond het gelijk de lekkerste vissoep die ik ooit gegeten had. Vooral de rouille erbij, lekker pittig met veel knoflook. Wat een smaken allemaal. Bouillabaisse is een van oorsprong Provençaals gerecht wat gemaakt werd onverkochte/overgebleven vis van de vissers. […]
Dit jaar heb ik heel veel en al heel vroeg bramen in mijn tuin. Ik blijf plukken, het is eigenlijk meer dan we opkunnen. Dus veel recepten met bramen verzinnen. Ik had een deel al gepureerd en er limonade van gemaakt. En deze chiapudding met bramencoulis is ook heel erg lekker geworden. We eten […]
Ik heb mij door mijn groenteboer op de markt, een heel kistje oesterzwammen laten aansmeren. Een deel daarvan heb ik gebruikt in een tempura en dat was toch lekker! De rest heb ik in deze quiche met oesterzwammen en kaas verwerkt. Oesterzwammen worden bij het bakken niet zo ‘nat’ als bijvoorbeeld champignons en zijn daarom […]