Vissoep met zalm en gerookte vis

Vissoep met zalm en gerookte vis

Ik wilde de Schotse vissoep Cullen skink maken, maar kon bij geen een visboer in onze omgeving gerookte schelvis, oftewel smoked haddock vinden. Dit is echt het basis ingrediënt voor deze soep. Ik heb er dus maar een heerlijke vissoep met zalm en gerookte vis van gemaakt.   Vissoep   Deze makkelijk en snel te […]

Vanille roomijs maken

Vanille roomijs maken

Ik had een fles rauwe verse buffelmelk gekregen van de buffelboer in ons dorp. Die melk is echt heerlijk om zo te drinken, maar ik wilde er iets speciaals mee doen. Wat kan je voor lekkers maken van buffelmelk? IJs natuurlijk! Wij zijn gek op ijs en daarom ga ik zelf een zalige vanille roomijs […]

Sandwich Italiaanse kaas en ham

Sandwich Italiaanse kaas en ham

Tijdens mijn bezoek bij de The Buffel Company in ons dorp, kreeg ik een Formaggio di buffalo (een milde half zachte kaas) mee. Dit is geen mozzarella, het lijkt er zelfs niet op. Maar het is een kaas gemaakt van buffelmelk die heel goed op een borrelplankje past, maar ook lekker op brood is. De […]

Witte bonendip met nduja

Witte bonendip met nduja

Ik had nog een halve grote pot witte bonen in de koelkast staan. En die stond me eigenlijk in de weg, dus moest en zou ik er iets mee doen. En ik had ook nog een potje nduja in de koelkast staan, als ik die twee nou eens combineer? Nou ik kan jullie verklappen dat […]

Schwarzwalder kirsch chiapudding

Schwarzwalder kirsch chiapudding

Ja ik weet het, ik heb al diverse chiapudding recepten op de site staan. Maar deze Schwarzwalder kirsch chiapudding is zo lekker, dat ik het recept toch met jullie wil delen. De kersen zijn nu volop in het seizoen en daardoor werd ik geïnspireerd om deze heerlijke chiapudding met veel kersen erin te maken. Een […]

Baked beans

Baked beans

Baked beans oftewel gebakken/gestoofde bonen uit de oven is een traditioneel Amerikaans barbecue bijgerecht. Heerlijk bij spareribs, brisket en/of maïsbrood. Ik had dit gerecht al diverse keren voorbij zien komen in Amerikaanse kookprogramma’s en werd daar toch wel nieuwsgierig naar. Manlief kende het gerecht natuurlijk en vond het superleuk dat ik het ging maken. Nou […]

Salade met burrata, bresaola en abrikozen

Salade met burrata, bresaola en abrikozen

Van The Buffel Company in ons dorp mocht ik o.a. burrata ontvangen. Ik had zin om deze burrata te verwerken in een lekkere salade. Het is een Italiaanse salade met burrata, bresaola en abrikozen geworden. Lekker als lunch of als bijgerecht bij een gegrild vlees, kip of vis.   Salades   Ik ben gek op […]

Roerbak garnalen met komkommer en sugar snaps

Roerbak garnalen met komkommer en sugar snaps

Een tijdje geleden mocht ik al een wok komkommer ontvangen en nu zag ik ze liggen bij mijn groenteboer op de markt. Toch maar eentje gekocht, want ik vond deze komkommer wel erg lekker. Die eerste wok komkommer heb ik gebakken en met zalm geserveerd. Nu wilde ik een Oosters gerecht ermee maken. Het is […]

Groene asperge stamppot met kaasblokjes

Manlief had weer wat lekkers meegenomen uit Friesland. Het was een schapenkaasje met Italiaanse kruiden. Ik zat nog te denken of ik die kaas in blokjes zou snijden en bij de borrel zou serveren, maar nee ik moest en zou het weer verwerken in een recept. Nu had ik net Hollandse groene asperges gekocht, dus […]

Flatbread met mozzarella en salsa

Flatbread met mozzarella en salsa

Echte buffel mozzarella uit ons eigen dorp. Hoe lekker is dat! Heerlijk op een pizza of in een salade, maar ik heb er nu deze lekkere flatbread met mozzarella en salsa van gemaakt. Je kunt dit als lunch, avondeten met een groene salade en als borrelhapje serveren. De zelfgemaakte salsa erbij maakt de flatbread helemaal […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden