Paddenstoelspiesjes met zwarte bonensaus

Paddenstoelspiesjes met zwarte bonensaus

Voor deze paddenstoelspiesjes met zwarte bonensaus heb ik koningsboleten gebruikt. Deze grote paddenstoel leent zich hier uitstekend voor. Het is een heerlijke vegetarische spies, waarmee je de vleeseters ook een plezier doet. Door de hartige zwarte bonensaus en het stevige vlees van de paddenstoel is het een geweldige vleesvervanger. Deze spiesjes zijn natuurlijk ook een […]

Varkens Tomahawk met geglaceerd met miso

Varkens Tomahawk geglaceerd met miso

Tomahawk steaks komen niet perse van het rund, maar je hebt ook heerlijke tomahawks van het varken. Het is eigenlijk twee dikke ribkarbonades aan elkaar. Een heerlijke varkenssteak die je ook goed op de bbq kunt grillen. Ik heb de varkens Tomahawk geglaceerd met miso en gegaard in de oven, nadat ik hem eerst gegrild […]

Romige avocadodip met kruiden

Romige avocadodip met kruiden

Ziet deze romige avocadodip met kruiden er niet prachtig uit? En het is ook nog eens super lekker en een verantwoorde dip. Natuurlijk kan je alles met elkaar pureren tot een gladde saus, maar ik vond het leuk om de kruiden apart te mixen en dit dan op deze manier door de saus te roeren […]

Oosters zalmpakketje uit de oven

Oosters zalmpakketje uit de oven

Wauw, dit Oosters zalmpakketje uit de oven is zo’n lekker gerecht geworden. Ik dacht ik maak een snel en makkelijk gerechtje voor ons beide, maar toen het uit de oven kwam en zo lekker rook en smaakte, heb ik er toch maar snel een foto van gemaakt en het recept uitgeschreven. Dit had ik niet […]

Mexicaanse steaksalade met tomatensalsa

Mexicaanse steaksalade met tomatensalsa

Ik had een mooie bavetteĀ gekocht. Natuurlijk kan je die lekker naturel grillen op de barbecue of grillpan, maar ik wil er weer iets bijzonders van maken. Het is warm buiten, dus een salade lijkt me heerlijk vandaag. Het is een Mexicaanse steaksalade met tomatensalsa geworden en die is heerlijk kan ik je verklappen!   Bavette […]

Piri piri kipburger met rookkaas

Piri piri kipburger met rookkaas

Ik maak altijd zelf hamburgers. Vind het leuk om steeds weer andere smaken in een burger te verwerken. De ene keer is het een visburger of een megagrote burger. Deze keer heb ik een Piri piri kipburger met rookkaas gemaakt.   Piri piri   Aanleiding was eigenlijk de zwarte hamburger broodjes die ik bij de […]

Hummus met zwarte knoflook

Hummus met zwarte knoflook

Zoals jullie inmiddels misschien al weten, ben ik gek op zwarte knoflook. Ik heb diverse recepten met dit zwarte goud op de site staan, zoek ze maar eens op. En nu heb ik die zwarte teentjes verwerkt in een hummus. Ik kan je verklappen dat deze hummus met zwarte knoflook erg lekker geworden is.   […]

Zelf mayonaise maken

Zelf mayonaise maken

Zelf mayonaise maken is helemaal niet zo moeilijk als je misschien denkt. Probeer het eens, het is vrij gemakkelijk te maken, en ontzettend lekker. Je kunt zelf de smaak bepalen en je weet wat erin zit. Het nadeel is wel dat je met rauwe eidooiers werkt, dus niet voor iedereen geschikt en dat het maar […]

Zelf cocktail saus maken

Zelf cocktail saus maken

De klassieke cocktailsaus is vooral bekend over een heerlijke garnalen cocktail. Natuurlijk kan je de saus kant-en-klaar kopen maar ik vind het veel lekkerder om het zelf te maken. Je kunt het helemaal naar eigen smaak bereiden, misschien iets meer whisky erin of juist niet, iets pittiger maken door meer cayennepeper of minder. Zelf cocktail […]

BBQ aardappels met rozemarijn en knoflook

BBQ aardappels met rozemarijn en knoflook

Dit zijn zulke lekkere geroosterde aardappeltjes. Die moet je een keer proberen. Ze stomen lekker gaar in een aluminiumfolie pakketje en krijgen daarbij nog een heerlijke rooksmaak mee. Gebruik voor deze BBQ aardappels met rozemarijn en knoflook wel kruimige aardappels zoals bijvoorbeeld de Eigenheimer.   Als je de pakketjes eenmaal gemaakt hebt, gooi je ze […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden