Pastinaakpuree met rozemarijn

Pastinaakpuree met rozemarijn

Ik heb toch een heerlijk puree recept voor jullie. Deze romige pastinaakpuree met rozemarijn zal het goed doen als bijgerecht met op een speciaal etentje thuis of met de feestdagen. Extra romige en super gladde puree, daar kan geen aardappelpuree tegen op. Nou ja behalve dan een luchtige aardappelmousseline. Het voordeel van deze pastinaakpuree is […]

Stoofpeertjes met saffraan en kardamom

Ik heb al diverse recepten voor stoofpeertjes op de site staan, maar maak ze elke keer weer op een andere manier klaar. Deze keer zijn het stoofpeertjes met saffraan en kardamom geworden. Ik kwam op het idee omdat ik een tijdje geleden een saffraan en kardamom panna cotta gemaakt had en ik deze smaakcombinatie zo […]

Varkensrack met zoetzure jus

Varkensrack met zoetzure jus

Ik heb toch een heel bijzonder recept voor jullie, namelijk deze varkensrack met zoetzure jus. Een prachtig stuk vlees om in zijn geheel te bereiden en te serveren op een speciaal etentje thuis. En de zoetzure jus van sherryazijn en agavesiroop doet het heel goed bij dit vlees. Dus als je eens iets bijzonders wilt […]

Vitello tonnato

Vitello tonnato

Vitello tonnato is een klassiek Italiaans voorgerecht gemaakt van kalfsvlees met een romige tonijnmayonaise. Als je gebraden kalfsfricandeau koopt, heb je dit heerlijke voorgerecht binnen 10 minuten op tafel staan. Ik ben gek op Vitello tonnato, maar kwam tot de ontdekking dat die nog niet op de site stond. Hoog tijd om het recept met […]

Gratin van spruitjes

Gratin van spruitjes

Spruitjeshaters opgelet! Ook al houd je niet van deze groente, deze gratin van spruitjes is echt lekker. Manlief die ook niet zo dol op spruitjes is, heeft de hele schaal leeggegeten, nou dat wil wat zeggen. Romige spruiten met lekkere kaas, knoflook en tijm erdoor wil je proberen. En ja, spruitjes kunnen lekker zijn, vooral […]

Roze sgroppino

Roze sgroppino

Ik heb een heerlijk en leuk receptje voor Valentijnsdag of voor een andere gelegenheid als jij iemand wilt verwennen, namelijk een super lekkere roze sgroppino, gemaakt van frambozen sorbetijs in plaats van citroen sorbetijs. Een heerlijke en prachtige twist op dit feestelijke Italiaanse drankje.   Sgroppino   Een sgroppino is een zalig Italiaans ijskoude cocktail […]

Oesters met 4 verschillende dressings

Oesters met 4 verschillende dressings

Ik mocht een kistje oesters uit Zeeland ontvangen. Natuurlijk kan je ze zo leegslurpen, maar ik wilde er toch iets speciaals mee doen. Ik heb al een paar lekkere oesterrecepten op de site staan, daarom heb ik nu weer iets anders verzonnen. Het zijn oesters met 4 verschillende dressings geworden. Het leuke van verschillende dressings […]

Paarse zoete aardappelsoep met 5-spice

Paarse zoete aardappelsoep met 5-spice

Ik heb een heel bijzondere maar super lekkere soep voor jullie. Namelijk een paarse zoete aardappelsoep met 5-spice specerijenmengsel. Een heerlijke romige soep met de bijzondere smaken van de vijfkruidenpoeder. De kokosmelk in de soep maakt het romig en zacht van smaak. Een hartverwarmende soep voor een koude dag.   Paarse zoete aardappelen   De […]

Paddenstoelen roomsaus

Paddenstoelen roomsaus

Champignonsaus is toch wel een feestelijke saus en manlief vindt dit heerlijk over een biefstukje. Deze saus kan je heel erg makkelijk zelf thuis maken, zoveel lekkerder dan de sausjes uit een pakje of zakje. Omdat ik diverse soorten paddenstoelen in plaats van champignons gebruikt heb, noem ik het paddenstoelen roomsaus en geen champignonsaus. Ik […]

Geroosterde aardperen met citroen en honing

Geroosterde aardperen met citroen en honing

Mocht je dit knobbelige knolletje zien liggen bij de groenteboer, koop ze dan snel en maak er dit heerlijke recept van. Geroosterde aardperen met citroen en honing en een beetje pittige mosterd moet je eens proberen! Een heerlijke manier om de aardpeer te verwerken als bijgerecht. Rooster de aardperen tot ze krokant van buiten en […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden