Een gemakkelijke, snelle en heerlijke pasta met zeevruchtensaus die perfect is voor de zomer! Deze pappardelle met zeevruchten en roomsaus bevat brede eierpasta in een romige tomatensaus gemaakt met gemengde zeevruchten. Dit is geen typische vissaus om in te dippen, zoals een cocktailsaus. Hier hebben we het eerder over een lichte tomaat-, wijn- en roomsaus, […]
Deze spaghetti met spinazie blauwe kaassaus is een heerlijk en makkelijk te bereiden vegetarische pasta. Maar je kunt er ook nog een gegrilde steak, stukje kip of tofu erbij maken als je extra proteïne erbij wilt serveren. De saus is super romig en heeft precies de juiste hoeveelheid spinazie en wat voedzame en knapperige walnoten. […]
Deze vegetarische Mac en Cheese met truffelkaas en paddenstoelen is een echte showstopper, perfect voor speciale etentjes thuis. Aardse decadente smaak van de truffelkaas en paddenstoelen, is de droom van een paddenstoelenliefhebber. Het is makkelijker dan je denkt en kan van tevoren worden gemaakt. Deze versie bevat truffelkaas, paddenstoelen en truffelolie en als je net […]
Ik heb toch een heerlijk voorjaarsgerecht voor jullie. Deze orzotto met doperwten en daslookpesto is optimaal genieten van orzo, diepvrieserwten en een bosje daslook. Ik heb behoorlijk veel daslook in de tuin staan en probeer dit in zoveel mogelijk recepten te verwerken. En omdat ik dol ben op orzo pasta, heb ik de daslook verwerkt […]
Manlief probeert een keer per week te koken. Proberen zeg ik, want hij kan er nog niet zoveel van. Geduld is een schone zaak, eens zal hij het zelf kunnen. Zonder hulp van mij, want nu ben ik nog druk met hem te helpen. Er zullen veel Amerikaanse gerechten voorbijkomen, omdat hij daar 26 jaar […]
Bij mijn groenteboer was de romanesco in de aanbieding. Wat zal ik eens met deze bijzondere torentjesbloemkool maken? Manlief had zin in pasta, dus is het een heerlijke pasta met romanesco en kaassaus geworden. Dit romige recept voor pasta met romanesco en spekjes is echt een schot in de roos als je zin hebt in […]
Ricotta gnocchi heten ook wel gnudi. Het zijn luchtige gnocchi gemaakt van ricotta kaas, dus zonder bloem of aardappel. Deze ricotta gnocchi met salie zijn simpele maar o zo lekkere luchtige kussentjes. Ze lijken op de klassieke gnocchi, maar zijn dus totaal anders. Deze vederlichte wolkjes worden dus gemaakt van ricotta en Parmezaanse kaas en […]
Ik mocht een heerlijke doos met diverse pastasoorten en tomatensauzen van de firma La Molisana ontvangen. Nou dan gaan bij mij de hersenen op volle toeren wat ik allemaal daarmee zal maken. Van de orzo had ik al een heerlijke rode bieten orzotto met balsamico gemaakt en nu van de rest deze zalige orzotto alla […]
Ik mocht heel veel soorten pasta en daarbij ook nog een paar tomaatproducten ontvangen van de firma La Molisana. Nou als ik zo’n mooi pakket krijg, beginnen ’s nachts mijn receptendromen te komen. Jaja, de meeste recepten ontstaan ’s nachts in mijn dromen. Zo ook deze fusilli met aubergine, tomaten en rozijnen. Een heerlijke vegetarische […]
Ben je gek op paddenstoelen en pasta, dan is dit echt een gerecht voor jou. De Marsala wijn geeft net iets extra’s aan de paddenstoelen, waardoor het een bijzondere pasta geworden is. Paddenstoelen In mijn blog over paddenstoelen lees je alles over de verschillende soorten die in Nederland verkrijgbaar zijn. Tegenwoordig vind je […]