Chimichurri

Chimichurri

Chimichurri is een Argentijnse groene kruidensaus die vaak geserveerd wordt bij een stuk gegrild rundvlees. Het wordt gemaakt van peterselie en andere groene kruiden, rode of groene pepers, ui, knoflook en heeft een zuurtje door het gebruik van (rode wijn) azijn. Het brengt een gegrilde biefstuk lekker op smaak. Maar op een pistoletje met rundergehaktballetjes […]

Caipinrinha

Caipirinha

Caipirinha is een Braziliaanse cocktail bestaande uit limoen, suiker, ijs en cachaça. Maak het eens op een zwoele zomeravond. Deze Braziliaanse cocktail is ook onweerstaanbaar

Braziliaanse bonbons Brigadeiro

Braziliaanse bonbons Brigadeiro

Braziliaanse bonbons Brigadeiro zijn makkelijk te maken bonbons. Ze zijn heel erg lekker maar ook heel erg calorierijk, dus niet teveel eten. Dit Braziliaans broodje Bauru is ook het proberen waard

Braziliaans broodje Bauru

Braziliaans broodje Bauru

Vanwege de Olympische Spelen in Brazilië heb ik wat Braziliaanse recepten geplaatst. Dit goedgevulde Braziliaans broodje Bauru is daar een van. En na dit broodje heb ik nog lekkere Braziliaanse bonbons voor je.

Cocktail van Braziliaanse limonade

Cocktail van Braziliaanse limonade

Brazilaanse limonade wordt gemaakt van suikerwater, limoenen, gecondenseerde melk en ijsklontjes. Ik heb hierop een cocktail variatie op bedacht.

Piña Colada ijsjes

Piña Colada ijsjes

If you like Pina Colada….

Escabeche van witvis

Escabeche van witvis

Escabeche van witvis is een gerecht dat doorgaans bestaat uit een schotel van gepocheerde of gebakken vis, dat voor het opdienen wordt gemarineerd in een zuur mengsel. Deze zure marinade is meestal azijn, maar kan ook bestaan uit het sap van citrusvruchten. Het marineren gebeurt (gedurende een of meer nachten) in de koelkast. Het gerecht […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden