Havermout, banaan en pindakaascake

Havermout, banaan en pindakaascake

Peanut butter and jelly is een klassieke en populaire Amerikaanse combi. Het is een boterham besmeerd met pindakaas en jam erop oftewel PB&J. Ik heb het gecombineerd in deze heerlijke havermout, banaan en pindakaascake. Dit wil je proberen!   Ontbijt   Je kunt deze cake warm of koud eten en het is lekker als ontbijt. […]

Rum Babas met sinaasappel

Rum Babas met sinaasappel

Rum Babas of origineel Baba au Rhum genoemd, is een klassieker uit de Franse keuken. Een retro nagerechtje in de vorm van cakejes doordrenkt van een rumsiroop. De cakejes hebben meestal een champignonvorm, maar je kunt ook andere cakevormpjes gebruiken. Ik heb voor deze Rum Babas met sinaasappel mini tulbandjes gebruikt.   Het nagerecht wordt […]

Cranberry Kerst koekjes

Cranberry Kerst koekjes

Deze Cranberry Kerst koekjes zijn natuurlijk niet alleen maar lekker met de Kerstdagen, maar eigenlijk de hele herfst en winter ook. Zoals jullie misschien wel weten ben ik niet zo’n koekenbakker, maar een paar keer per jaar wil ik mij er toch aan wagen. Deze koekjes smaken gewoon naar Kerst, cranberries, amandel, kaneel en mandarijn […]

Bahji van gekleurde wortelen

Bahji van gekleurde wortelen

Bahji of Pakora is een van oorsprong een recept uit India. Het is een (pittig) gefrituurd gerecht meestal gemaakt van groenten in een beslag van kikkererwten aangelengd met koud water. Het is een populaire streetfood snack en in restaurants wordt het als voorgerecht of bijgerecht geserveerd samen met een mangochutney. Ik heb deze Bahji van […]

Fritters van kipfilethaasjes

Fritters van kipfilethaasjes

Fritters zijn in olie gebakken platte koekjes gemaakt van een beslag bestaande uit eieren en bloem met daarin groente, vis of vlees. Je kunt hiervoor van alles gebruiken zoals bijvoorbeeld maïs (maïskoekjes of fritters) vis zoals de bekende fishcakes of zelfs vruchten zoals appel (appelbeignets). Bak ze in een koekenpan in een laag hete zonnebloemolie. […]

Pindakaaskoeken met chocolade

Pindakaaskoeken met chocolade

Voor deze pindakaaskoeken met chocolade heb ik Mister Kitchen’s pindakaas kokos maple gebruikt. Omdat deze pindakaas iets dunner (minder stevig) is dan een ander soort pindakaas, heb ik iets meer bloem gebruikt. Als je ‘gewone’ pindakaas gebruikt, kan je iets minder (165 gram) bakmeel gebruiken.   En ik heb nog een recept voor je voor […]

Appelcrumble met havermout en walnoten

Appelcrumble met havermout en walnoten

Het is appeltijd …. de appels worden weer volop geplukt. Laten de buren nu net op vakantie zijn en ik mag op hun huis passen. Een mooie appelboom staat er in hun tuin en er liggen heel veel appels op het gras. Ze vinden het vast niet erg dat ik die meeneem. Ik heb genoeg […]

Lavendelkoekjes

Lavendelkoekjes

Ik mocht van Van Beekum Specerijen een pot lavendel ontvangen. Maar ja wat ga je ermee doen. Ik zie zo vaak recepten met lavendel voorbij komen en vraag me dan af of ik de lavendel uit de tuin hiervoor kan gebruiken. Maar nu heb ik een pot gedroogde lavendel. Mijn eerste gedachte was lavendelkoekjes maken. […]

Kruidige pannenkoekjes met koffie

Kruidige pannenkoekjes met koffie

Ik mocht van Batavia Dutch Coffee 3 samples ontvangen van hun koffiesoorten. In deze blog lees je er meer over. Ik vond het leuk om te experimenteren met de verschillende soorten koffie. Natuurlijk is deze koffie zo drinken ook heel erg lekker, maar ik wilde er meer mee doen. Zo zijn deze kruidige pannenkoekjes met […]

Porter Cake

Porter Cake

Dit recept komt van Thérèse Gaughan en is een Iers recept van haar moeder. In deze Porter Cake is het bekende Ierse Guinness verwerkt. Je proeft het niet echt, maar toch geeft het net een extra smaak eraan. Je kunt er ook gedroogd fruit in verwerken, zoals bijvoorbeeld 100 gram cranberries, dan wordt het helemaal […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden