Clafoutis met kersen

Clafoutis met kersen

Het is zomer en de kersen zijn in het seizoen. Geniet ervan zolang het duurt! Een fijne manier om kersen te verwerken is in gebak. Deze Franse clafoutis met kersen wordt als nagerecht gegeten, maar is ook heerlijk bij een kopje koffie of thee.   Clafoutis   De Franse weten wel wat lekker is en […]

Orzotto met nduja en burrata

Orzotto met nduja en burrata

Ik heb toch een heerlijk pastagerecht voor jullie. Deze Orzotto met nduja en burrata en met groene aspergetips is snel gemaakt, ideaal voor een drukke doordeweekse dag. De nduja geeft de orzotto een lekkere pittige en rokerige kick. De burrata maakt het geheel heerlijk romig en mild.   Orzo   Orzo is een pastasoort wat […]

Gnocchi met prei en erwten

Gnocchi met prei en erwten

Romige gnocchi met prei en erwten en daar eventueel nog garnaaltjes bij, dit wil je proberen! Je kunt dit gerecht vegetarisch houden door de garnaaltjes weg te laten. Of je voegt er nog wat (vegetarische) kipstukjes, blokjes ham, uitgebakken spekjes of gebakken stukjes zalm bij.   Gnocchi   De Italiaanse gnocchi zijn zachte kussentjes gemaakt […]

Key lime pie cakejes

Key lime pie cakejes

Ik had aardig wat limoenen gekocht op de markt, hoog tijd om er iets van te maken. Het zijn deze zalige Key lime pie cakejes geworden. Manlief is verzot op Key lime pie, maar ja hij heeft dan ook 26 jaar in Florida gewoond waar deze taart vandaan komt. Ik heb me nog niet aan […]

Kipfilet met spek en gevuld met kaas

Kipfilet met spek en gevuld met kaas

Heerlijke smeuïge kipfilet met spek en gevuld met kaas met daarbij een pittige salsa van maïs, dit wil je proeven! Met dit Tex Mex gerechtje, zet je de zon op tafel. Mexicaans biertje erbij en genieten maar. Een perfect zomers avondmaaltje voor elke avond van de week.   Kipfilet   Je kunt voor dit gerecht […]

Mosterdsoep met worstkruim

Mosterdsoep met worstkruim

In een pakket met Friese producten die ik van manlief kreeg zat o.a. een pot Friese mosterd. Nu staat Friesland niet echt bekend om de mosterd, maar toch wordt daar dus lekkere gele grove mosterd gemaakt. De Zaanse, Limburgse en Groninger mosterd zijn de meest bekende mosterdsoorten in ons land, maar dat wil niet zeggen […]

Perfecte pannenkoeken recept

Perfecte pannenkoeken recept

Pannenkoeken zijn elke dag wel lekker, of het nu om een zoete of hartige pannenkoek gaat. Het is toch echt een jeugdsentiment voor mij! Vroeger was het een feestje als we pannenkoeken kregen of naar een pannenkoekrestaurant gingen. In maart is het jaarlijks de Nationale Pannenkoek dag in Nederland en dan eten wij deze heerlijke […]

Gratin van spruitjes

Gratin van spruitjes

Spruitjeshaters opgelet! Ook al houd je niet van deze groente, deze gratin van spruitjes is echt lekker. Manlief die ook niet zo dol op spruitjes is, heeft de hele schaal leeggegeten, nou dat wil wat zeggen. Romige spruiten met lekkere kaas, knoflook en tijm erdoor wil je proberen. En ja, spruitjes kunnen lekker zijn, vooral […]

Spareribs van de barbecue

Spareribs van de barbecue

Mijn man’s zoon is een echte barbecue fanaat, dus dit laat ik lekker geheel aan hem over. Hij vroeg mij wat ik qua barbecue nog niet op de site staan, nou uh heel veel dus nog niet. Dan beginnen we maar met de spareribs, zei hij. Dus we gingen Spareribs van de barbecue maken. Nu […]

Bossche Bollen met gekarameliseerde witte chocolade

Bossche Bollen met gekarameliseerde witte chocolade

Ik deed deze maand weer mee aan die leuke swiepswoepswap van Mandy&More. Ik had deze keer gevraagd of ik een recept mocht maken van een bakkende foody. Dit om mezelf uit te dagen om iets te gaan bakken wat ik nog nooit gemaakt had. Ja want inmiddels weten jullie het waarschijnlijk al dat ik niet […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden