Aardbeien Eton Mess met hangop

Aardbeien Eton Mess met hangop

Eton Mess is een klassiek Engels nagerecht. Het zou zijn ontstaan doordat een pavlova (meringue) taart met slagroom en aardbeien op de grond gevallen was. Natuurlijk was de brosse meringue in stukken gevallen. Ze hebben toen alles bij elkaar geraapt en in een schaal gedaan en het Eton Mess genoemd. Deze aardbeien Eton Mess met […]

Eivormige pavlova met advocaatroom

Eivormige pavlova met advocaatroom

Een pavlova bestaat uit een meringue schuimbodem en kan gevuld worden met een roommengsel en/of fruit. Je kunt een hele grote pavlova maken of meerdere kleintjes. Ik heb speciaal voor de Paasdagen deze Eivormige pavlova met advocaatroom gemaakt en hierop lekkere kleine dragee eitjes gelegd. Je kunt met deze hoeveel vier grote of 6 kleine […]

Hartvormige meringues met frambozen

Hartvormige meringues met frambozen

Verwen jouw Valentijn met een zoete traktatie zoals deze hartvormige meringues met frambozen en je zult haar/zijn hart veroveren. Rood is de kleur van de liefde, gebruik daarom rood fruit op de meringues. Je kunt aardbeien, frambozen, rode bessen of granaatappelpitjes, of een combinatie hiervan hiervoor gebruiken. Ondanks dat dit geen seizoensfruit is in februari, […]

Volkoren blauwe bessen pancakes met lemon curd

Volkoren blauwe bessen pancakes met lemon curd

Heel af en toe verwennen wij onszelf op zondagmorgen met een speciaal ontbijtje zoals vandaag bijvoorbeeld met volkoren blauwe bessen pancakes met lemon curd. Ik had nog een potje lemon curd staan en wilde die graag opmaken. Goed excuus om dat over pannenkoekjes te gebruiken.   Door de toevoeging van Whey (prote├»nepoeder) en kwark is […]

Trifle met mascarpone en Frangelico

Trifle met mascarpone en Frangelico

Deze trifle met mascarpone en Frangelico maak je voor een heel speciaal diner. Het is wel wat werk, maar dan serveer je ook wel iets spectaculairs. Om het helemaal feestelijk te maken, heb ik er wat sterretjes ingedaan bij het serveren. De oh’s en ah’s vliegen je om de oren! Begin een dag van te […]

Speculaas spekjes

Deze speculaas spekjes zijn ideaal voor Sinterklaas avond of sowieso lekker in de maand december. In Nederland noemen we het spekjes, maar het zijn eigenlijk marshmallows. Ik had ze nog nooit gemaakt, dus het werd tijd dat ik dit eens ging proberen. En dat kwam goed uit, want ik had aardig wat eiwitten in de […]

Schuimkoekjes met cranberries en pecannoten

Schuimkoekjes met cranberries en pecannoten

Ik ben groot fan van Nigella Lawson, heerlijk mens en heerlijke recepten. Ik zag eens het recept Forgotten cookies voorbij komen en die leken mij erg lekker. Ik had nog wat eiwitten in de koelkast staan, dat kwam dus goed uit. Natuurlijk maak ik er weer mijn eigen variant van, het zijn schuimkoekjes met cranberries […]

Blauwe bessen cheesecake parfait

Blauwe bessen cheesecake parfait

Genieten jullie ook zo van dit mooie weer? Tjonge wat een prachtige zomer hebben wij tot nu toe. En op een mooie dag wil je graag ijs eten. Deze blauwe bessen cheesecake parfait is niet moeilijk om te maken, je moet alleen het geduld opbrengen voor de tijd dat het nodig heeft in de vriezer. […]

Kersen met een luchtige yoghurt

Kersen met een luchtige yoghurt

Ja het is weer het seizoen van de Hollandse kersen. Koop ze snel voordat ze niet meer in de winkel liggen. Wij zijn er gek op, niet alleen om zo te eten maar ook om de kersen te verwerken in diverse gerechten. Zo ook deze kersen met een luchtige yoghurt. Heerlijk als nagerecht en zelfs […]

Schwarzwalder Kirsch Trifle

Schwarzwalder Kirsch Trifle

Deze Schwarzwalder Kirsch Trifle is een fantastisch nagerecht voor de Kerstdagen. Maak het een dag van tevoren, dan kunnen de smaken er goed intrekken. Het is even een klusje, maar dan heb je ook wat. Een prachtig dessert wat de show zal stelen op de Kersttafel. Het voordeel van dit dessert een dag van te […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden