Zelf runderbouillon maken

Zelf runderbouillon maken

Ik weet het, we zijn allemaal te druk op de tijd te nemen om te koken, laat staan om zelf een bouillon te trekken. Maar geloof me het is niet moeilijk, je hebt alleen de tijd nodig. Hoe langer je de bouillon laat trekken, hoe intenser de smaak wordt en hoe rijker de bouillon wordt. […]

Runderwangen gestoofd in rode wijn

Runderwangen gestoofd in rode wijn

Op onze toer door Twente kwamen wij terecht bij Erve Elferman. Hier houden ze limousine koeien die vredig in een weiland lopen. De enthousiaste boer Harrie liet ons bijna niet gaan, hij had zoveel te vertellen over zijn prachtige bedrijf. Natuurlijk hebben we hier heel veel van dit lekkere vlees ingeslagen, waaronder runderwangen. Ik heb […]

Sukadelapjes gestoofd in rode wijn

Sukadelapjes gestoofd in rode wijn

Ik maak altijd een grote hoeveelheid stoofvlees wat lang moet pruttelen. Dan heb je een of twee dagen later nog een lekker hapje en het voordeel is dat de smaken er nog meer intrekken. Zo ook bij deze Sukadelapjes gestoofd in rode wijn. Je kunt dit gerecht ook maken voor de kinderen, de alcohol verdwijnt […]

Winterminestrone met pesto

Winterminestrone met pesto

Lekkere stevige winterkost.

Dahl van zwarte linzen

Dahl van zwarte linzen

Dahl (soms dal geschreven, of daal, of dhal) is een soort vegetarische soep uit de Indiase keuken gemaakt van peulvruchten (gedroogde linzen, erwten of bonen). De peulvruchten worden met kruiden en specerijen tot een soep of brij gekookt. Omdat peulvruchten zo eiwitrijk zijn, zijn ze een uitstekende bron van proteïnes voor vegetariërs en/of mensen die […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden