Krokante courgetti

Krokante courgetti

We hadden zin om te snacken, maar zoals meestal had ik niets in huis. Ja er lag nog een courgette in de koelkast. Wat kan ik daar mee doen? Als je zin hebt om te snacken, dan betekent dat meestal niet dat je zin hebt in iets ‘gezonds’. Meestal is dat dan iets zondigs hè? […]

Gevulde eieren voor Pasen

Gevulde eieren voor Pasen

Het liep tegen Pasen en ik wilde iets met eieren maken samen met de kleinkinderen. Het zijn deze Gevulde eieren voor Pasen geworden. De meiden vonden het superleuk om te doen en om ze te eten. Het ziet er dan ook wel heel gezellig uit, maar ik moet jullie waarschuwen, het is wel even een […]

Eggs Benedict met garnalen en avocadosaus

Eggs Benedict met garnalen en avocadosaus

Zo tegen de Paasdagen begint het toch te kriebelen en ga ik weer eierrecepten maken. Vandaag heb ik Eggs Benedict met garnalen en avocadosaus gemaakt. Het is dus niet het originele recept van de Eggs Benedict, maar mijn variatie hierop. Een heerlijk zacht gepocheerd ei op een bedje van garnalen met een zalvige groene avocadosaus […]

Aziatische hotdog van knakwortel

Aziatische hotdog van knakwortel

Ik mocht een pakje Valerie Knakwortels uit Almere ontvangen. Nou ik was natuurlijk super benieuwd hoe dit zou smaken en ik kan je verklappen dat je helemaal niet in de gaten hebt dat je geen ‘echte’ hotdog eet. De smaak van de wortel is lekker en daarnaast heb ik er nog een Aziatische twist aan […]

Broodje met tonijnsalade

Broodje met tonijnsalade

Dit broodje met tonijnsalade is het recept van La Place. Waarschijnlijk heb je het daar wel eens gegeten en vond je het superlekker, nou hier is het recept. Het recept staat trouwens ook op hun site. De tonijnsalade is lekker pittig door de ui en bieslook erin, maar ook weer fris door de appel. Deze […]

Reuben sandwich speciaal

Reuben sandwich speciaal

Ik was al heel lang van plan om mijn hubbie te verwennen met dit Amerikaanse klassieke broodje en nu is het er eindelijk van gekomen. Ik noem het de Reuben sandwich speciaal omdat de sandwich dubbeldik belegd is. Dit broodje is een complete maaltijd, je kunt het zelfs als avondeten serveren.   Reuben sandwich   […]

Koolsalade met rammenas en appel

In de lokale groentebox, de Flevourbox, van februari zaten natuurlijk winterse groenten. Veel lekkere kool en knolgroenten uit onze Flevopolder. De helft van de witte kool had ik al gebruikt in een Witte kool, bonen en tomatensoep, maar ja dan blijft er nog een stuk over. Gelukkig blijven kolen heel lang houdbaar. Nu heb ik […]

Zelf ravigottesaus maken

Zelf ravigottesaus maken

Ik had een heerlijke fish and chips gemaakt en wilde daar nog een saus bij serveren. Natuurlijk is een tartaarsaus of remouladesaus er lekker bij, maar deze keer heb ik een ravigottesaus gemaakt. Zelf ravigottesaus maken is helemaal niet moeilijk en zoveel lekkerder dat de kant-en-klare sauzen. Die sauzen uit een potje heten wel ravigottesaus, […]

Aziatische wraps met garnalen

Aziatische wraps met garnalen

Ik heb toch een lekker recept voor jullie, namelijk deze Aziatische wraps met garnalen. Dit recept ontstond omdat ik van de mooie oranje wortel tortilla’s had gekocht. Die lagen al een poosje in de koelkast en daar moest ik nu toch echt iets mee doen. Ik had nog een grote zak rauwe garnalen in de […]

Kipsalade met cranberries en walnoten

Kipsalade met cranberries en walnoten

Deze simpele kipsalade met cranberries en walnoten is zo lekker en zo snel te maken. Ik had van een hele grote gebraden kip behoorlijk wat kip over en heb daar deze salade van gemaakt. Lekker op een broodje, sandwich of op een toastje bij de borrel. Je hebt heel veel soorten kipsalade, maar deze is […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden