Aardappel raapstelensalade met mosterddressing

Aardappel raapstelensalade met mosterddressing

Zeg je voorjaar, dan zeg je raapstelen. Ik heb deze heerlijke voorjaarsgroente verwerkt in een Aardappel raapstelensalade met mosterddressing. Nu deze groente verkrijgbaar is, koop het snel en maak er iets lekkers van. Het seizoen van deze bijzondere bladgroente is snel weer voorbij.   Raapstelen   Raapstelen zijn een beetje een vergeten groente. Je ziet […]

Fregola met kip, pompoen en salie

Fregola met kip, pompoen en salie

Ik ben al mijn voorraadkasten aan het opruimen en kwam daar nog een pot fregola tegen. Goed idee om dit weer eens te verwerken in een recept. Ik had ook nog een pompoen liggen en kipfilets in de diepvries. Het is fregola met kip, pompoen en salie geworden. Salie staat in de tuin en gaat […]

Tarwesalade met asperges en ricotta

Deze tarwesalade met asperges en ricotta is een heerlijke vegetarische salade die je prima als avondmaaltijd kunt eten. Het bijzondere van deze salade is dat de ricotta die erbij geserveerd is, wordt opgeklopt. Hierdoor krijg je een hele luchtige ricotta wat erg goed samengaat met de andere ingrediënten in de salade. De ricotta, hazelnoten en […]

Het is nu het seizoen van de asperges en wij eten ze zo vaak mogelijk.

Pappardelle met asperges en daslookpesto

Deze pappardelle met asperges en daslookpesto is een heerlijk voorjaarsgerecht. Het is nu het seizoen van de asperges en wij eten ze zo vaak mogelijk. De daslook komt uit eigen tuin en daarvan heb ik een zalige pesto gemaakt voor door de pasta. Het is een vegetarisch gerecht, maar een stukje vis of een kipfilet […]

. In de salade zit ook nog uitgebakken spekjes, walnoten en fetakaas verwerkt.

Spinaziesalade met appel en cranberries

En de derde heerlijke azijn die ik mocht ontvangen, heb ik verwerkt in deze Spinaziesalade met appel en cranberries. In de salade zit ook nog uitgebakken spekjes, walnoten en fetakaas verwerkt. Als je de spekjes weglaat, heb je een lekkere vegetarische salade. Maar ik moet zeggen dat die spekjes wel veel smaak geven aan de […]

Bietjes salade met oesterzwammen

Bietjes salade met oesterzwammen

In de voorjaars Foodybox die ik van Kroon op het Werk mocht ontvangen zaten drie flesje natuurazijn van Tromp & Rueb. De natuurazijn gemaakt van framboos en kardemom heb ik gebruikt voor deze heerlijke Bietjes salade met oesterzwammen.   Natuurazijn   De firma Tromp & Rueb laten hun natuurazijnen rijpen om een zachtere smaak te […]

Simpele spaghetti met tonijn

Simpele spaghetti met tonijn

Deze simpele spaghetti met tonijn is zo’n makkelijk en snel gerecht, in een mum van tijd zet je een heerlijke pasta op tafel. In de tijd dat de pasta gekookt is, is het gerecht al klaar. En dat willen we toch allemaal op een drukke doordeweekse dag.   Tonijn in blik   In dit recept […]

Kipkarbonades in rode wijn

Kipkarbonades in rode wijn

Deze kipkarbonades in rode wijn is een afgeleide van de Franse klassieker Coq au vin. Ik heb dit dikwijls gemaakt, maar vond de kip gemarineerd in de rode wijn niet zo lekker. Maar dat is natuurlijk wel het originele recept. Daarom heb ik de kip nu niet gemarineerd, maar wel gebraden in de rode wijn. […]

De lekkerste gebakken aardappelen

De lekkerste gebakken aardappelen

Aardappeltjes bakken is een kunst en ik ga jullie vertellen hoe je de lekkerste gebakken aardappelen kunt maken. Het belangrijkste is dat je de juiste aardappelen neemt als je deze wilt bakken. En dan met een beetje geduld en liefde tover je heerlijke gebakken krokante aardappeltjes uit de pan. Lekkere ouderwetse gebakken aardappeltjes, wie wil […]

Beluga linzen met biet, wortel en pastinaak

Beluga linzen met biet, wortel en pastinaak

Deze beluga linzen met biet, wortel en pastinaak salade kan je warm, lauwwarm of zelfs koud eten. Serveer het als lunch of zelfs als avondmaal is het lekker met een stuk brood erbij. Dan is het een complete vegetarische maaltijd.   Linzen   Linzen zijn goed voor ons, behalve dat ze heel gezond zijn bevatten […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden