Pasta met geroosterde aubergine

Pasta met geroosterde aubergine

Dit pastagerecht is gevuld met een heerlijke smaak en kan worden geserveerd met je favoriete pastasoort! Eenvoudig en er lekker. Deze pasta met geroosterde aubergine is een afgeleide van een recept van Yotam Ottolenghi. Smoky, creamy pasta with burnt aubergine and tahini heet zijn gerecht. Maar toen ik dit recept las, vond ik het toch […]

Spinaziesalade met kidneybonen

Spinaziesalade met kidneybonen

Eenvoudige, eiwitrijke spinaziesalade met kidneybonen, bloedsinaasappel en feta. Gevuld met textuur en heldere en frisse smaken en perfect voor een gezonde, lichte lunch of als smakelijke bijgerecht! Deze zeer eenvoudig te maken salade zit vitamines en eiwitten. Het is allemaal samengebracht met een passende citrusachtige dressing. Verse spinazie wordt gegarneerd met een smakelijke dressing in […]

Pasta met worst en prei

Pasta met worst en prei

Dit snelle en gemakkelijke pastagerecht zal zeker een favoriet bij het hele gezin zijn en is binnen 30 minuten klaar. De zoetheid van prei en de smaak van varkensworst vormen een prachtige combinatie in dit pastagerecht. Pasta met worst en prei, kan je iets geruststellender bedenken dan dat? Het gebeurt niet elke dag dat ik […]

Portobello steaks met witte bonenpuree

Portobello steaks met witte bonenpuree

Ik ben dol op de recepten van Yotam Ottolenghi en toen ik zijn Portobello steaks with butter bean mash recept uit zijn kookboek FLAVOUR voorbij zag komen, moest ik dit uitproberen. Maar zoals zoveel recepten van Yotam heb je of heel veel ingrediĆ«nten nodig of een ellenlange bereiding. Ik heb er daarom mijn simpele versie […]

Burrata met basilicum en citroen

Burrata met basilicum en citroen

Krokant toast besmeerd met een romige burrata met olijfolie, basilicum en citroen. Dit is de boterachtige, Italiaanse kaas waar dromen van gemaakt zijn! Deze smaakvolle burrata met basilicum en citroen kan je serveren als voorgerecht, maar is ook heerlijk als borrelhapje.   Zoek niet verder… dit makkelijke en heerlijke, en niet te vergeten mooie voorgerecht […]

Zoete aardappel en wortelsoep

Zoete aardappel en wortelsoep

Deze romige vegetarische soep is heerlijk als lunch, voorgerecht of zelfs als avondmaaltijd met lekker brood erbij. En het is een mooie manier om je groenten naar binnen te krijgen. De geroosterde zoete aardappel en wortelsoep zit namelijk boordevol met groenten. Ik heb hiervoor de groenten, uien en knoflook geroosterd in de oven, waardoor hun […]

Andijviestamppot met Spaanse gehaktballetjes

Andijviestamppot met Spaanse gehaktballetjes

Ik ben dol op andijviestamppot en kwam tot de ontdekking dat ik hiervan maar twee recepten heb staan op de site. Vandaag heb ik een heerlijke andijviestamppot met Spaanse gehaktballetjes gemaakt, een Hollandse stamppot met een Spaanse twist. En die is echt superlekker geworden, daarom hier het recept voor jullie.   Stamppot   Wij Hollanders […]

Pinsa alla vodka met burrata

Pinsa alla vodka met burrata

Deze pinsa alla vodka met burrata is perfect voor een gemakkelijke doordeweekse maaltijd. Rijke en zijdezachte wodkasaus met die romige burrata op een schilferige en boterachtige korst van de pinsa. Je hoeft zich ook geen zorgen te maken over het deeg, de pinsa bodem koop je namelijk kant-en-klaar! Eenvoudig en heerlijk. Ik heb voor het […]

Andijviesalade met spekjes, ei en blauwe kaas

Andijviesalade met spekjes, ei en blauwe kaas

Een heerlijke variatie op de klassieke andijviestamppot is deze andijviesalade met spekjes, ei en blauwe kaas. Deze salade kan je serveren als eenvoudige salade en is perfect voor de herfst en winter. Serveer het met een honing-mosterdvinaigrette en beleg het met de gebakken spekjes, gekookte eieren en verkruimelde blauwe kaas. Je kunt dit eenvoudig van […]

bonenstoofpot

Turkse witte bonenstoofpot Kuru fasulye

Heerlijke Turkse witte bonenstoofpot Kuru fasulye Toen wij vorig jaar in Istanbul waren hebben wij heerlijk gegeten. We hadden een fantastische gids die ons naar de meest fijne restaurants bracht. Ook kon hij ons de specialiteiten laten proeven zoals de Turkse witte bonenstoofpot Kuru fasulye. Een eenvoudig maar hartverwarmende bonenstoofpot wat een zeer geliefd gerecht […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden