Spaghetti met steak en paranoten waterkerspesto

Spaghetti met steak en paranoten waterkerspesto

Deze spaghetti met steak en paranoten waterkerspesto is een stoer gerecht. Dude food om bijvoorbeeld te maken op Vaderdag. Het is ook eens een andere manier om pesto te bereiden. Lekker met het peperige van de waterkers en het romige van de paranoten. Wist je dat paranoten heel erg gezond zijn. Je komt ze meestal tegen […]

Zwarte knoflook aioli

Zwarte knoflook aioli

Ik mocht van Zwarte Knoflook een bolletje zwarte knoflook alsmede een potje zwarte knoflookpuree ontvangen. Nu ben ik gek op de Spaanse klassieke aioli. Meestal als ik in Spanje geweest ben, kom ik met een soort knoflookwalm om me heen thuis omdat ik zoveel aioli genuttigd heb. En thuis maak ik het ook regelmatig, er […]

Bruschetta met paddenstoeltjes en zwarte knoflook

Bruschetta met paddenstoeltjes en zwarte knoflook

Misschien hebben jullie het al gemerkt, maar ik ben de laatste tijd helemaal aan de zwarte knoflook. De smaak van dit zwarte goud is zo bijzonder. Het is hartig, een beetje dropachtig maar ook zoet. Een ideale combinatie met deze paddenstoeltjes leek mij en dat is bleek ook zo te zijn. Deze bruschetta met paddenstoeltjes […]

Grieks kabeljauwhaasje met citroen

Grieks kabeljauwhaasje met citroen

Ik had kabeljauwhaasjes gekocht omdat ze in de aanbieding waren. Maar ja, hoe zal ik ze deze keer bereiden. Gewoon bakken in de pan kan altijd, maar hier in huize Culinea houden wij van Wereldse smaken. Zo eten we vaak recepten met een Midden-Oosters tintje omdat we beide gek zijn hierop. Aziatische, Franse, Italiaanse en […]

Gegrilde gravad lax met asperges en zeekraal

Gegrilde gravad lax met asperges en zeekraal

Het is weer aspergetijd en omdat het aspergeseizoen niet lang duurt moeten we er nu van genieten. De eerste verse asperges zijn rond half april verkrijgbaar en het seizoen eindigt traditiegetrouw op 24 juni. Asperges en zalm zijn een match made in heaven. Vandaag eten we gegrilde gravad lax met asperges een zeekraal, een ideale […]

Gegrilde groene asperges met burrata

Gegrilde groene asperges met burrata

Deze gegrilde groene asperges met burrata en pistachenoten zijn heerlijk als lunch, voorgerechtje of zelfs als vegetarisch hoofdgerecht. Het is nu aspergetijd, geniet ervan zo lang het kan. Groene asperges hebben iets meer smaak dan de witte en zijn uitermate geschikt om te grillen. Ik kook ze wel altijd even van te voren, zodat je […]

Pastrami gekruide ham uit de oven

Pastrami gekruide ham uit de oven

Ham uit de oven met mosterd en honing is een klassieker. Maar ik wilde de ham eens op een andere manier bereiden. Het is een pastrami gekruide ham uit de oven geworden. Wij zijn gek op de smaken van pastrami en daarom heb ik deze specerijen eens uitgeprobeerd op ham. Nou, ik kan je verklappen […]

Carne asada van bavette

Carne asada van bavette

Deze bavette is gemarineerd, gegrild in een grillpan en daarna verder gegaard op een ovenplank in de oven. Carne asada is een vleesgerecht uit Latijns Amerika. Een groot stuk vlees wordt een paar uur gemarineerd en daarna geroosterd. Dan wordt het in dunne plakken gesneden en meestal geserveerd als een hoofdgerecht in taco’s of burrito’s. De letterlijke […]

Geroosterde kip met verse kruiden

Geroosterde kip met verse kruiden

Ik heb voor deze kip een greep uit mijn kruidentuin gedaan en hiermee de kip gevuld. Door de kruiden in de kip te stoppen, krijgt de kip van binnenuit de heerlijke smaken van de verse kruiden mee tijdens het roosteren in de oven. Kan me voorstellen dat jij niet al die kruiden in de tuin […]

Mexicaanse paarse bloemkoolrijst salade

Mexicaanse paarse bloemkoolrijst salade

Ik had een schattige kleine paarse bloemkool gekocht op de markt maar wist nog niet wat ik ermee ging maken. Even kijken wat ik nog in huis heb, blikje zwarte bonen en maïs, check. Een rode paprika, ook lekker erbij. Een bos koriander die nodig gebruikt moet worden. Zo ontstaat bij mij een gerecht en […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden