Mexicaanse saucijzenbroodjes

Mexicaanse saucijzenbroodjes

Wij zijn gek op saucijzenbroodjes en die zijn heel makkelijk zelf thuis te maken. Het voordeel hiervan is dat je zelf de smaak bepaalt van deze heerlijke snack. Ik heb nu Mexicaanse saucijzenbroodjes. Dit kwam omdat ik een leuke goodiebox van Santa Maria ontvangen had met daarin wat Tex Mex producten van ze. Daarin zat […]

Ovenschotel met gekonfijte eendenbout

Ovenschotel met gekonfijte eendenbout

Deze ovenschotel met gekonfijte eendenbout is een klassiek Frans gerecht. Parmentier de confit de canard heet het daar. Ik heb het eens gegeten in Frankrijk en vond het toen super lekker. Meestal maak ik de gekonfijte eendenbout zelf, maar toen ik een blik met confit de canard bij mijn poelier zag staan, kreeg ik ineens […]

Zelf de lekkerste Wiener schnitzel maken

Zelf de lekkerste Wiener schnitzel maken

Ik zal het maar bekennen, ik houd niet van kant-en-klaar gepaneerde producten. Op een of andere manier trek ik dit niet. Maar wel wil ik zelf de lekkerste Wiener schnitzel maken. Dit vind ik dan weer heel erg lekker. Wiener schnitzel   De Wiener schnitzel wordt origineel van kalfsvlees gemaakt, maar in Nederland gebruiken we […]

Piri piri gehaktballetjes met broccolirijst

Piri piri gehaktballetjes met broccolirijst

Dit is een snel te maken gerecht, makkelijk voor een doordeweekse dag als je niet zoveel tijd hebt om te koken. Deze Piri piri gehaktballetjes met broccolirijst is lekker spicy, maar door de room in de saus zwak je het pittige een beetje af.   Piri piri   Kip piri piri is een beroemd gerecht […]

Arancini Italiaanse risottoballetjes

Arancini Italiaanse risottoballetjes

Ik had nog nooit Arancini gemaakt, dus met de 14 daagse Italiaanse food challenge werd ik uitgedaagd om ze toch eens te maken. Het zijn de Italiaanse nasiballen zeg maar, gefrituurde balletjes gemaakt van risotto. Dus moet je eerst risotto maken en dan kan je de balletje maken. Ik heb het gedaan van overgebleven risotto, […]

Kipschnitzel met spätzle en paddenstoeltjes

Kipschnitzel met spätzle en paddenstoeltjes

Ik koop nooit een kant-en-klare schnitzel bij de slager. Vind de kruiden die ze gebruiken niet lekker en verder weet je ook niet wat er mee gedaan is. Liever maak ik het zelf en kruid het naar eigen wens. Ik heb nu een heerlijke kipschnitzel met spätzle en paddenstoeltjes gemaakt. Origineel komt de schnitzel uit […]

Ouderwetse jachtschotel

Ouderwetse jachtschotel

Deze koude dagen vragen om een lekker suddergerecht. Ik heb een ouderwetse jachtschotel gemaakt. Jachtschotel wordt ook wel filosoof genoemd en dit zijn gerechten die onze grootmoeders maakten. Volgens mij is het verschil dat in de jachtschotel appels verwerkt werd en in de filosoof niet.   Het werd jachtschotel genoemd omdat men vroeger er restjes […]

Italiaanse gehaktballetjes - Polpette della Nonna

Italiaanse gehaktballetjes – Polpette della Nonna

Polpetta della Nonna heten deze Italiaanse gehaktballetjes. Het is een recept van Felice, een Italiaanse kok uit Zeewolde. Met hem heb ik kindermenu’s samengesteld voor kooklessen voor kinderen. En natuurlijk moesten daar Italiaanse recepten van hem gemaakt worden. Het zijn heerlijke gehaktballetjes geworden. Je kunt ze met een tomatensaus serveren bij pasta, maar ook koud […]

Scotch Eggs gemaakt van kwarteleitjes

Scotch Eggs gemaakt van kwarteleitjes

Scotch eggs komen oorspronkelijk uit Groot-Brittanië. Het zijn balletjes gehakt met daarin gekookte eieren. Er wordt meestal het gehakt van braadworsten gebruikt om te eitjes in te verstoppen, in Nederland worden ze ook wel eierballen genoemd. De balletjes worden gerold door paneermeel en daarna gefrituurd. Ik heb Scotch Eggs gemaakt van kwarteleitjes, waardoor je kleine […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden