Stokbrood met pulled kip en barbecuesaus uit de oven

Stokbrood met pulled kip en barbecuesaus uit de oven

Dit stokbrood met pulled kip en barbecuesaus uit de oven is een echt stoer mannengerecht. Lekker veel barbecuesaus erdoor, daar houden ze wel van! Je kunt hiervoor een stokbrood of ciabatta voor gebruiken. Ik heb kippenvlees gebruikt wat ik nog over had van een gebraden kip. Dit is een mooie manier om de restjes kip […]

Fideuà

Fideuà

Toen de Wijndivas op lekkere wijnjacht in Spanje waren, hebben ze het Spaanse gerecht Fideuà gegeten. Ze vonden het zo heerlijk dat ze bij thuiskomst mij om het recept hiervan vroegen. Nu staat dit gerecht al heel lang op mijn todo lijstje, dus dat kwam goed uit. Moest ik het toch maar eens gaan uitproberen. […]

Fattoush salade

Fattoush salade

Fattoush salade is een van oorsprong Libanese salade en wordt meestal gemaakt van geroosterd pitabrood, tomaten, komkommer, ui en veel verse kruiden. Het is een lekkere frisse salade die heel goed geserveerd kan worden als lunch, maaltijdsalade of bij de barbecue. Het is de Arabische variant van de Italiaanse broodsalade panzanella. Door de smaakmakers zoals […]

Turks brood pizza met gegrilde groenten

Turks brood pizza met gegrilde groenten

Ik had nog een Turks brood liggen die eigenlijk wel op moest en heb er deze heerlijke Turks brood pizza met gegrilde groenten van gemaakt. Het brood vormt een lekkere pizzabodem en je kunt vele monden vullen. Als er nog wat overblijft kan je het de volgende dag als lunch meenemen. Ook koud is deze […]

Franse bonenschotel (Cassoulet)

Franse bonenschotel (Cassoulet)

Franse bonenschotel (Cassoulet) is van oorsprong een gerecht uit Frankrijk, gebaseerd op bonen en vlees. Het is een stevige stoofschotel welke als (dikke en gevulde) soep wordt gegeten. Cassoulet kan op verschillende manieren en met verschillende ingrediënten klaargemaakt worden. Hoofdingrediënten zijn wel witte bonen en knoflookworst. De witte bonen worden geweekt en gekookt, maar ik […]

Poke bowl met zalm, bloemkoolrijst en sojabonen

Poke bowl met zalm, bloemkoolrijst en sojabonen

Ik doe mee aan de foodboxchallenge van Have a good ‘food’ day en StudioKOOK. Wij mogen met de volgende ingrediënten een gerecht verzinnen: Bloemkool, Rode ui, Zalm, Bonen, Paprika en Wortel. Minimaal vier ingrediënten hiervan moeten we gebruiken om een gerecht mee te maken. We mogen zelf ook nog ingrediënten toevoegen. Ja wat ga je […]

Tarwe met wortels en kikkererwten

Tarwe met wortels en kikkererwten

Deze Tarwe met wortels en kikkererwten is een Midden-Oosters recept en diegenen die mij al langer volgen, weten dat ik gek op deze keuken ben. Ik heb voor dit gerecht hele tarwekorrels gebruikt. Die koop je in grote zakken bij een Turkse winkel. Je kunt de tarwe het beste een paar uur van te voren […]

Tex Mex soep

Tex Mex soep

Ik mocht een heel mooi pakket van Santa Maria Tex Mex ontvangen met de uitdaging om een recept te verzinnen met drie producten uit de doos. Ik wilde eens iets heel anders maken dan de geijkte wraps, etc. en zo is deze lekkere pittige Tex Mex soep ontstaan. Ik heb ook nog een ander recept […]

Szechuan tofu roerbak

Szechuan tofu roerbak

Met deze Szechuan tofu roerbak vind je tofu zeker lekker. Lekker pittig door de Szechuan pepers. Dit gerecht: Aubergines met noedels is ook niet te versmaden

Speltspaghetti met ratatouille uit de oven

Speltspaghetti met ratatouille uit de oven

Een makkelijker gerecht dan deze Speltspaghetti met ratatouille uit de oven bestaat er niet, je laat de oven het werk doen. Kan prima van tevoren bereid worden, want ook lekker op kamertemperatuur. Maak liefst een grote hoeveelheid, want het is superlekker. Als er iets overblijft kan je dat de volgende als lunch eten eventueel met een […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden