Winterse granola met koekkruiden

Winterse granola met koekkruiden

Deze winterse granola met koekkruiden is een heerlijke zelfgemaakte granola die het goed doet in december. Lekkere smaken van de koekkruiden (speculaaskruiden) en kaneel. De gedroogde cranberries maken het natuurlijk helemaal Kerstachtig. Bak de granola op deze lage temperatuur en je hebt een (niet te harde) knapperige granola. Heerlijk voor over de yoghurt ‘s morgens. […]

Krokante pecannoten koekjes

Krokante pecannoten koekjes

Ken je de Amerikaanse pecan pie? Heerlijk, ik ben er gek op. Deze koekjes komen qua smaak aardig in de buurt van deze lekkere pecan pie. Niet goed voor de lijn, maar het zijn toch echt wel de lekkerste krokante pecannoten koekjes die je zelf kunt maken.   Het taartje heeft een lekkere krokante deegbodem […]

Schuimkoekjes met cranberries en pecannoten

Schuimkoekjes met cranberries en pecannoten

Ik ben groot fan van Nigella Lawson, heerlijk mens en heerlijke recepten. Ik zag eens het recept Forgotten cookies voorbij komen en die leken mij erg lekker. Ik had nog wat eiwitten in de koelkast staan, dat kwam dus goed uit. Natuurlijk maak ik er weer mijn eigen variant van, het zijn schuimkoekjes met cranberries […]

Filotaart met peer en pecannoten

Filotaart met peer en pecannoten

Het is herfst, de appels en peren zijn net geoogst en ik heb een heerlijk recept met peren voor jullie. Deze filotaart met peer en pecannoten is een lekker nagerecht wat niet te zwaar is na een etentje. Lekker herfst/winterachtig door het gebruik van speculaaskruiden. Maar je kunt dit ook vervangen door kaneelpoeder, ook lekker. […]

Koolrabi salade met peer, dadels en walnoten

Koolrabi salade met peer, dadels en walnoten

Koolrabi is een tamelijk onbekende en onbeminde groente. De gezonde lichtgroene of paarse knol verdient wat meer aandacht. Meestal zijn deze knollen lichtgroen, maar soms ook paars of rood. De smaak is echter hetzelfde en na het schillen van de koolrabi zijn ze allemaal roomwit. Koolrabi wordt in de vroege zomer verkrijgbaar. Je kunt het […]

Bloemkool couscous met verse kruiden en cranberries

Bloemkool couscous met verse kruiden en cranberries

Heerlijke lichte couscous gemaakt van bloemkool. De bloemkool rasp je met een grove rasp of hak je fijn in een keukenmachine. Hierdoor kan je couscous vervangen door deze fijne groente. Ook lekker als vervanging van bijvoorbeeld rijst. Deze bloemkool couscous met verse kruiden en cranberries gaat heel goed samen met deze Pittige kippenbouten. Ook zou […]

Tosti Camembert met dadels en pecannoten

Tosti Camembert met dadels en pecannoten

Ik had nog een stuk Camembert in de koelkast liggen die eigenlijk op moest. Daar heb ik deze heerlijk tosti Camembert met dadels en pecannoten van gemaakt. Het zoete van de dadels gaat goed samen met het zout van de kaas en het nootje zorgt voor een krokantje erin. Je kunt natuurlijk ook brie gebruiken […]

Pepernoot truffels met pecannoten

Pepernoot truffels met pecannoten

Deze pepernoot truffels met pecannoten zijn een heerlijke traktatie met Sinterklaas, maar kan je natuurlijk ook heel goed maken na het Sinterklaas feest als je nog pepernoten over hebt.   En nog zo’n lekkere Sinterklaas traktatie zijn deze Sinterklaas muffins. Maak die ook eens.

Havermout chocoladebowl

Havermout chocoladebowl

Ik ben gek op overnight oats oftewel havermout. Je bent maar 5 minuten bezig met de bereiding ervan, laat het een nachtje in de koelkast staan en ‘s morgens staat je ontbijtje klaar. Deze Havermout chocoladebowl is zo’n heerlijk, gezond en romig ontbijt gemaakt van melk (soja-, amandel of andere soort melk), pindakaas, havermout en […]

Camembert uit de oven met een zoete topping

Camembert uit de oven met een zoete topping

De zoete zuidvruchten zijn erg lekker bij het zoute van de camembert. Deze Camembert uit de oven met een zoete topping is een leuk gerecht om als borrelhap, voorgerecht of zelfs nagerecht te serveren. Je hebt er weinig werk aan, maar zet wel een spectaculair gerecht op tafel!   Wil je nog een spectaculair borrelhap […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden