Ik heb een heerlijk en snel te bereiden gerecht voor jullie. Deze smaakvolle Chinese chili kip met rijst maak je in een mum van tijd, ideaal voor een doordeweekse dag als je niet zoveel tijd of zin hebt om te koken. Het is een hele simpele manier om de Chinese chili kip te maken. Met […]
Ik heb een heerlijk en snel te maken vegetarisch gerecht voor jullie. Je kunt het als soep of als curry serveren, wat jou maar lekker lijkt. Deze peulvruchten curry met spinazie is lekker met gekookte witte rijst of met naanbrood. Zo’n bowl met curry is comfort food ten top. Niet te spicy maar wel lekker […]
Tijdens ons etentje in het Indiase restaurant Moti Mahal in Amsterdam at ik voor het eerst saag paneer. Ik was er zo nieuwsgierig naar en wilde dit al zo lang koken en toen ik het eenmaal geproefd had, wist ik zeker dat ik het ging maken. Saag paneer is een Indiase vegetarische curry met verse […]
Ik had op de markt een watermeloen radijs gekocht. Ik dacht dat die iets kleiner zou zijn, maar het was een behoorlijk grote knol. Ik heb deze radijs al verwerkt in twee heerlijke salade, maar wat zal ik er verder nog mee doen. Nou een lekkere pickle ervan maken, oftewel ingemaakte pittige radijs. Snel gemaakt […]
Mexicaanse smaken zoals chili, koriander, zwarte bonen, maïs en een tomaten verwerkt in een pastagerecht. Als jij ook zo gek bent op deze keuken dan wil je Tex Mex pasta echt proberen! Maak hem helemaal naar eigen smaak met de bonensoorten, vlees en specerijen die jij lekker vindt. En voeg lekker veel rode peper toe […]
Ik mocht een kistje oesters uit Zeeland ontvangen. Natuurlijk kan je ze zo leegslurpen, maar ik wilde er toch iets speciaals mee doen. Ik heb al een paar lekkere oesterrecepten op de site staan, daarom heb ik nu weer iets anders verzonnen. Het zijn oesters met 4 verschillende dressings geworden. Het leuke van verschillende dressings […]
Deze Koreaanse pannenkoek met garnalen is een hartige Aziatische pannenkoek gevuld met groenten en garnalen met daarbij een pittige saus geserveerd. Deze pannenkoek lijkt een beetje op de Japanse pannenkoek, maar is eigenlijk toch echt een heel ander recept. Als je niet weet wat je moet doen met restjes groente in de koelkast, dan is […]
Een heerlijk Mediterraan gerechtje zijn deze sardientjes met knoflook en rode peper. Je kunt ze als tapas voor vier personen serveren, maar natuurlijk ook als hoofdmaaltijd voor 2-4 personen. Serveer er dan een lekkere salade bij. Je kunt deze visjes op de barbecue grillen, in een grillpan bereiden of in een hete oven vlak onder […]
Mijn recept voor Patatas Bravas is al heel oud, maar ik kwam erachter dat het vreemd genoeg nog niet op de site stond (of ervan af verdwenen is). Maakt niet uit, ik heb de foto’s nog gevonden en het recept van mijn broer. Die woont op Ibiza en toen ik daar de eerste keer Patatas […]
Wij zijn gek op asperges en eten deze zoveel mogelijk als ze in het seizoen zijn. Ik probeer ze elke keer op een andere manier te bereiden. Deze keer zijn het Aziatische gegrilde groene asperges geworden. De Aziatische smaken gaan heel goed samen met de gegrilde asperges en de cashewnoten geven het een lekkere crunch. […]