Mosselen in citroen knoflooksaus

Mosselen in citroen knoflooksaus

Alle mosselfans, opgelet. Ik heb namelijk een heerlijk mosselrecept voor jullie. Deze mosselen in citroen knoflooksaus is weer eens een hele andere manier om mosselen te bereiden. Persoonlijk ben ik dol op mosselen en als we ze eten, kook ik het vaak in een wijn of bouillon. Ik bereid het gewoon met wat smaakmakers zoals […]

Pappardelle met zeevruchten en roomsaus

Pappardelle met zeevruchten en roomsaus

Een gemakkelijke, snelle en heerlijke pasta met zeevruchtensaus die perfect is voor de zomer! Deze pappardelle met zeevruchten en roomsaus bevat brede eierpasta in een romige tomatensaus gemaakt met gemengde zeevruchten. Dit is geen typische vissaus om in te dippen, zoals een cocktailsaus. Hier hebben we het eerder over een lichte tomaat-, wijn- en roomsaus, […]

Geroosterde wortelen met berbere kruiden

Geroosterde wortelen met berbere kruiden

Wij zijn gek op wortelen en ik probeer ze altijd op zoveel mogelijk manieren te bereiden. Dat kan je ook zien op de website. Ik heb nu geroosterde wortelen met berbere kruiden gemaakt en dit is heerlijk geworden kan ik jullie verklappen. Heb jij berbere specerijen al eens geprobeerd? Zo niet, dan raad ik je […]

Poussin met sinaasappel en vijgen

Poussin met sinaasappel en vijgen

Dit is echt een van de gemakkelijkste recepten die er is voor een poussin. Gekruid met Baharat specerijenmix en vervolgens geroosterd in de oven, wordt de poussin met sinaasappel en vijgen goudbruin, sappig en rijk van smaak. Terwijl de sinaasappel en vijgen een heerlijke zoete smaak aan de jus geven.   Een werkelijk fantastische zoete […]

Mexicaanse maïssalade esquites

Mexicaanse maïssalade esquites

Esquites is een van de meest populaire streetfood in Mexico. Ze zijn heerlijk en staan bijna altijd op tafel bij feestjes met vrienden en op verjaardagsfeestjes. Je zou het van verse maïs kunnen maken, maar uit blik is iets makkelijker en sneller. De authentieke Mexicaanse maïssalade esquites wordt meestal in een bekertje of kommetje geserveerd […]

Daslookboter met zwarte knoflook

Daslookboter met zwarte knoflook

Ik heb lekker veel daslook in eigen tuin staan en probeer er steeds weer iets anders van te maken. Het is nu een heerlijke daslookboter met zwarte knoflook geworden. Ik heb er ook nog wat gele koolzaadbloemetjes voor de kleur in verwerkt. Deze gearomatiseerde boter is extreem veelzijdig, gebruik het om knoflookbrood te maken, of […]

Heerlijk, het is het seizoen van rabarber en aardbeien! En ik heb een zalig recept voor jullie.

Rabarber en aardbeien cobbler

Heerlijk, het is het seizoen van rabarber en aardbeien! En ik heb een zalig recept voor jullie. Deze rabarber en aardbeien cobbler is een eenvoudig en gemakkelijk dessertrecept dat perfect is voor deze jaargetijde. Het is buitengewoon zoet en lekker scherp. Aardbei en rabarber zijn een van mijn favoriete smaakcombinaties en de sinaasappel erbij maakt […]

Mac en Cheese met truffelkaas en paddenstoelen

Mac en Cheese met truffelkaas en paddenstoelen

Deze vegetarische Mac en Cheese met truffelkaas en paddenstoelen is een echte showstopper, perfect voor speciale etentjes thuis. Aardse decadente smaak van de truffelkaas en paddenstoelen, is de droom van een paddenstoelenliefhebber. Het is makkelijker dan je denkt en kan van tevoren worden gemaakt. Deze versie bevat truffelkaas, paddenstoelen en truffelolie en als je net […]

Scones met cheddar en mosterd

Scones met cheddar en mosterd

Deze scones met cheddar en mosterd zouden een zeer heerlijke toevoeging zijn aan elke zomerpicknick of high tea. Scones worden altijd het lekkerst gegeten op de dag dat ze gebakken worden, maar indien nodig zijn ze in een afgesloten bakje een dag houdbaar. Dit eenvoudige recept voor hartige scones is een geweldig en eenvoudig baksel. […]

Asperges met mosselen

Asperges met mosselen

Van het Nederlands Asperge Centrum mocht in een leuk pakket ontvangen met daarin de eerste vers gestoken asperges die rechtstreeks uit Limburg bij mij bezorgd werden. Verse asperges van het land, hoe lekker is dat! Daarnaast zat er ook nog een heerlijke fles aspergewijn – een Verdejo van Casa Safra – en een pakje roomboter […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden