Wil je voor de feestdagen een makkelijk en niet te duur recept voor het vlees serveren, maak dan dit feestelijk gehaktbrood met cranberries. Meng de avond van te voren alle ingrediënten met elkaar en doe dit alvast in een cakeblik. Dan zet je op de feestelijke avond zelf het gehaktbrood in de oven en die […]
Zondag Vaderdag, tijd voor dude food. Het Amerikaans broodje Sloppy Joe is een sandwichrecept met gehakt, uien en tomatensaus, geserveerd op een broodje. Het eten van dit broodje wordt een geklieder, maar het is wel ontzettend lekker! Je kunt diverse Amerikaanse recepten op de site vinden. Dat komt omdat mijn man 26 jaar in Amerika […]
Zelf hamburgers maken is het lekkerste en het is helemaal niet moeilijk. Gebruik goede mager rundergehakt en doe verse kruiden of specerijen naar smaak erin. Deze mega cheeseburgers kan je natuurlijk ook kleiner maken, maar voor de lekkere en grote trek en speciaal voor de mannen zijn het mega burgers geworden. Wij vinden het lekker […]
Voor deze gevulde koolrolletjes in tomatensaus heb ik Chinese kool gebruikt maar je kan natuurlijk ook bijvoorbeeld een groene kool hiervoor gebruiken. Als gehakt heb ik rundergehakt genomen, door de mozzarella erin is dit gehakt niet droog geworden. Maar als je wilt kan je ook gehakt half-om-half of zelfs vegetarisch gehakt gebruiken. Serveer de koolrolletjes […]
Wij zijn gek op zoete aardappel en in dit gerecht is het een lekkere zoete tegenhanger bij het pittige van het gehakt. Deze Mexicaanse gehaktschotel met zoete aardappel heeft een hele waslijst aan ingrediënten, maar de bereiding hiervan valt reuze mee. Dus laat je niet afschrikken en maak het een keertje! Ik denk dat jong […]
Polpetta della Nonna heten deze Italiaanse gehaktballetjes. Het is een recept van Felice, een Italiaanse kok uit Zeewolde. Met hem heb ik kindermenu’s samengesteld voor kooklessen voor kinderen. En natuurlijk moesten daar Italiaanse recepten van hem gemaakt worden. Het zijn heerlijke gehaktballetjes geworden. Je kunt ze met een tomatensaus serveren bij pasta, maar ook koud […]
Dit is geen Bolognesesaus, maar het heeft er wel veel van weg. Op zich is zelf pastasaus maken helemaal niet moeilijk, je kunt erin verwerken wat je lekker vindt of wat je nog in de koelkast hebt liggen aan gehakt en verse groenten. Ik heb nu een pastasaus met gehakt, tomaten en paddenstoelen gemaakt. Lekker […]
Op mijn laatste bezoek aan de Buffalo Farm Twente, heb ik weer heerlijke buffalo mozzarella, burrata en andere kaasjes meegekregen. Ook het nieuwste kaasje van ze, namelijk een mozzarella gemaakt van buffel kefir. Natuurlijk mag dit geen mozzarella heten en daarom hebben ze het Buf genoemd. De Buf kaasjes zijn er in naturel, met limoenrasp, […]
In Nederland hebben wij het spaghetti Bolognese genoemd en er onze eigen creatie van gemaakt, maar het originele recept is Tagliatelle met Ragù alla Bolognese. De bij ons bekende Bolognese saus wordt in Italië Ragù genoemd en deze Ragù wordt in Italië nooit met spaghetti maar met Tagliatelle gegeten. Het is wel één van de […]
Deze bad-ass double cheese burgers kan je alleen maar eten als je een grote mond hebt. De jalapeño is spicy, de Sriracha is hot en de rauwe ui is pittig. Maak het zo pittig als je zelf wilt….. real dude food! De double bacon cheeseburger is een echte Amerikaanse klassieker. Het is een burger […]