Spaanse koude soep Salmorejo

Spaanse koude soep Salmorejo

Net zoals de Gazpacho is deze Spaanse koude soep Salmorejo ook een klassieker. De soep wordt koud geserveerd en is heerlijk op een warme of tropische dag. En die hebben wij tegenwoordig ook in ons kikkerlandje. Reden genoeg om deze koude soep eens te maken als het weer eens erg warm is in de zomer. […]

Zwarte knoflook aioli

Zwarte knoflook aioli

Ik mocht van Zwarte Knoflook een bolletje zwarte knoflook alsmede een potje zwarte knoflookpuree ontvangen. Nu ben ik gek op de Spaanse klassieke aioli. Meestal als ik in Spanje geweest ben, kom ik met een soort knoflookwalm om me heen thuis omdat ik zoveel aioli genuttigd heb. En thuis maak ik het ook regelmatig, er […]

Winterse salade met citrus en blauwe kaas

Winterse salade met citrus en blauwe kaas

Deze winterse salade met citrus en blauwe kaas heb ik zo genoemd omdat er rode kool en bloedsinaasappels in verwerkt zijn. Dit zijn seizoensproducten die we graag in de winter eten. Ik heb ze nu gecombineerd in een heerlijke salade.   Als je niet van blauwe kaas houdt, gebruik dan een andere kaassoort die jij […]

Gemarineerde geroosterde paprika's

Gemarineerde geroosterde paprika’s

Drie prachtige oranje paprika’s zaten er in de Foodybox van Kroon op het Werk. Heb ze alle drie geroosterd in de oven. Eentje had ik gebruikt voor een heerlijke steaksalade en van de andere twee heb ik deze gemarineerde geroosterde paprika’s gemaakt. Helemaal niet moeilijk om te maken. Het enige is dat je tijdens het […]

Zalm met geroosterde meiknolletjes en sinaasappel

Zalm met geroosterde meiknolletjes en sinaasappel

Ik had meiknollen gekocht bij de groenteboer, alleen had ik geen idee wat ik ermee zou doen. Mijn recepten ontstaan door te kijken wat ik in de voorraadkasten en de koelkast heb liggen. Zalmfilet en nog wat overgebleven zelfgemaakte labneh in de koelkast, de meiknolletjes natuurlijk, sinaasappels en heel veel kruiden in de tuin. Het […]

Lauwwarme parelcouscous salade met bietjes

Lauwwarme parelcouscous salade met bietjes

Ik zit vanwege mijn operatie nog steeds aan de vloeibare voeding. Manlief kookt een soort voor zichzelf. Hij heeft boodschappen gedaan op de markt en kwam met gekleurde bietjes thuis. De laatste van het seizoen denk ik. Ik ga een vegetarisch gerecht maken zei hij. Oja vroeg ik hem? Wat ga je dan eten, alleen […]

Zhoug pittige kruidensaus

Zhoug pittige kruidensaus

Zhoug pittige kruidensaus komt van oorsprong uit Yemen, maar je vindt deze saus ook in de Syrische en Israëlische keuken. En wordt vaak geserveerd bij falafal of gegeten met een stuk brood. Heerlijk met het Arabische eiergerecht Shakshuka of als dipsaus. Ook lekker op de hummus, in een soep of op een omelet. Ook lekker […]

Lauwwarme salade met kippendijen, bietjes, linzen en bloedsinaasappel

Lauwwarme salade met kippendijen, bietjes, linzen en bloedsinaasappel

Voor deze heerlijke lauwwarme salade met kippendijen, bietjes, linzen en bloedsinaasappel is het handig om de bietje van te voren te garen in de oven. Dit duurt wel even, maar de oven doet het werk voor je. Verwarm de oven voor op 180˚C. Was de bieten grondig en dep ze vervolgens droog. Pak ze elk […]

Gekonfijte eendenbout met linzen en cranberries

Gekonfijte eendenbout met linzen en cranberries

Deze Gekonfijte eendenbout met linzen en cranberries is een feestelijk gerecht wat je voor een speciale dinertje serveert. Het is even een werk, maar dan heb je ook wat. Jouw gasten zullen onder de indruk zijn, als je ze dit voorschotelt. Mocht je het niet zien zitten om zelf de eendenbouten de konfijten, dan kan […]

Geitenkaas met biet en shiitake

Geitenkaas met biet en shiitake

Dit recept vond ik in het boek From Farm to Fork in Twente wat ik van Nico Dingemans mocht ontvangen toen wij in Ootmarsum Twente verbleven. Zoals de titel van het boek al doet vermoeden, gaat het over ambachtelijke streekproducten welke gastronomisch verwerkt worden door de topchefs uit Twente. Meesterkok Michel van Riswijk heeft een […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden