Ik heb toch een heerlijk pastagerecht voor jullie. Deze Orzotto met nduja en burrata en met groene aspergetips is snel gemaakt, ideaal voor een drukke doordeweekse dag. De nduja geeft de orzotto een lekkere pittige en rokerige kick. De burrata maakt het geheel heerlijk romig en mild. Orzo Orzo is een pastasoort wat […]
Ik ben gek op Foe Yong Hai maar had het nog nooit zelf bereid. Hoog tijd om eens een lekkere vegetarische Foe Yong Hai te maken. Het is een hele lijst met ingrediënten geworden, maar dan serveer je ook wel iets heel erg lekkers. Maak het als hoofdgerecht of als bijgerecht voor een uitgebreide rijsttafel. […]
Deze klassieker uit de Franse keuken stond op de kaart in het restaurant van mijn ouders. Dan heb ik het wel over de jaren tachtig hè. Ik heb zo vaak gezien hoe ossenhaas met bearnaisesaus bereid werd, maar ik had het nog nooit zelf gemaakt. Maar nu is het zover en gaan we vandaag op […]
Ik heb toch een heel bijzonder recept voor jullie, namelijk deze varkensrack met zoetzure jus. Een prachtig stuk vlees om in zijn geheel te bereiden en te serveren op een speciaal etentje thuis. En de zoetzure jus van sherryazijn en agavesiroop doet het heel goed bij dit vlees. Dus als je eens iets bijzonders wilt […]
Ik mocht een kistje oesters uit Zeeland ontvangen. Natuurlijk kan je ze zo leegslurpen, maar ik wilde er toch iets speciaals mee doen. Ik heb al een paar lekkere oesterrecepten op de site staan, daarom heb ik nu weer iets anders verzonnen. Het zijn oesters met 4 verschillende dressings geworden. Het leuke van verschillende dressings […]
Toen ik het mooie mosselbestel en mosselschep van Anovi mocht ontvangen, wilde ik natuurlijk gelijk mosselen gaan koken. Omdat ik al een paar verschillende mosselrecepten op de site heb staan, moest het natuurlijk weer een ander recept worden. Het zijn deze heerlijke mosselen met crème fraîche, ansjovis en knoflook geworden en tjonge wat hebben wij […]
Verse kreeft uit eigenland, lekkerder en beter kan je ze niet krijgen. En deze saffraanrisotto met kreeft is het ultieme gerecht om de maken voor een speciaal etentje thuis. De kreeft wordt goed verwerkt in dit gerecht, het gaat in de risotto en van de schalen maken we weer een heerlijke bisque waarin de risotto […]
Ik heb een heel bijzonder gerechtje voor jullie. Deze geroosterde mergpijp met paddenstoeltjes is een feestelijk voorgerechtje, maak het bijvoorbeeld met de feestdagen. Misschien vind je het spannend om te bereiden, maar dit valt reuze mee. Je serveert dan wel iets heel speciaals met een unieke smaakbeleving. Runder mergpijp Wellicht heb je het […]
Manlief houdt zogenaamd niet van mosterd, maar ik heb het al zo vaak verwerkt in diverse recepten en hij heeft nog nooit gezegd dat het niet lekker was. Daarom durfde ik het nu wel aan om kip in knoflook mosterd-roomsaus te maken. En wat denk je? Hij vond het superlekker! Mosterd Ik heb […]
Een heerlijke en prachtige zomerse soep met lekker veel smaak. Deze gele gazpacho met rivierkreeftjes serveer je goed koud op een warme of tropisch hete dag. Ik weet niet of we nog zulke dagen verwachten kunnen deze zomer, maar Pin het recept in ieder geval maar op voor het geval er nog een zomerse dag […]