Deze scones met blauwe bessen en citroen zijn lekker kruimelig en toch smeuïg en perfect voor ontbijt, brunch, theekransjes en nog veel meer! Het was alweer een tijd geleden dat ik scones gemaakt had en nu had ik er ineens zin in. Deze scones zitten boordevol sappige blauwe bessen en heerlijke citroen. Ze zijn boterachtig […]
Ik ben gek op appelflappen en appelbeignets en wil deze nog wel eens maken voor oudjaarsavond. Oliebollen lust ik niet, dus die ga ik dan ook niet bakken. Deze keer heb ik appelkransjes van bladerdeeg gemaakt en die zijn superlekker geworden. Appelkransjes We kennen allemaal wel de […]
Je zult deze decembermaand genieten van de feestelijke smaak van deze zelfgemaakte gekruide cranberrysiroop. Gebruik hem voor al je feestelijke cocktails, mocktails, andere drankjes of als saus bij een nagerecht. Bovendien is het een geweldig doe-het-zelfcadeau voor de feestdagen! Dit is het seizoen voor feestelijke cocktails en mocktails! Terwijl we het einde van het jaar […]
Je kent ongetwijfeld wel tutti frutti, een mix van gedroogde vruchten die meestal bestaat uit appel, abrikoos en pruim. Je kunt het zo eten, maar het wordt nog lekkerder als je de vruchten gebruikt in een gerecht zoals deze rode kool gestoofd met tutti frutti. De combinatie van kool met de tutti frutti maakt dit […]
In de Foodybox herfst zaten o.a. heerlijke kruidnoten van Peppernuts Holland in de smaken Cookie dough, Piña Colada en Appeltaart. Zalig natuurlijk om zo op te eten, maar ik wilde er iets bijzonders mee doen. Het zijn de verrukkelijke Blondies met pepernoten en peer geworden. Een zalige versnapering om te maken voor Sinterklaas of als […]
Als je nog nooit kimchi op je pizza hebt gehad, dan staat je iets lekkers te wachten! Deze Koreaans geïnspireerde pizza met kimchi en burrata is pittig, hartig en kaasachtig en is in ongeveer 35 minuten klaar! Ik hou van Koreaans en Koreaans geïnspireerd eten! Het heeft alles wat een gerecht naar mijn mening echt […]
Leer dit supereenvoudige recept om een extra sappige en malse gebraden kip te maken met een knapperig velletje. Deze Chinese kip uit de oven is een makkelijke versie van de in zout gebakken kip en gebruikt de oven om het proces grotendeels te vereenvoudigen. Het is zo gemakkelijk te bereiden en snel te roosteren, dat […]
Een heerlijke custardmousse gecombineerd met in de oven gepocheerde rabarber. Deze custardmousse met rabarber is een viering van de rabarber. Wat de smaakpapillen zo prikkelt zijn de verschillende smaken en contrasterende texturen. In dit dessert hebben we zure rabarber met de zoete, zachte en fluweelzachte custard. Als je van rabarber houdt, zal je dol zijn […]
In de lente Foodybox van Kroon op het Werk zaten twee potten pindakaas van De Pindakaaswinkel. Eentje was de karamel zeezout (yum) en de andere met witte chocolade stukjes erin. Met die laatste ben ik gelijk aan de gang gegaan, ik kreeg namelijk spontaan het idee om er cupcakes van te maken. En ik kan […]
Mijn schoonzusje kwam eten bij ons en zij is gek op toetjes. En het was zondag, dat is de enige dag dat wij een nagerecht nemen. Omdat de Paasdagen eraan komen, wilde ik een Paasdessert maken. Het is deze zalige mini trifle met advocaatcustard geworden. Een lekkere dot slagroom erop en verse frambozen, maakt de […]