Engels ontbijt in de vorm van een hamburger

Engels ontbijt in de vorm van een hamburger

Heb jij weleens een uitgebreid Engels ontbijt gegeten? Een full English breakfast bestaat vaak uit gebakken spek, worstjes, eieren, tomaten en paddenstoelen. Je kunt er ook nog witte bonen en/of bloedworst bij verwachten. Veel Engelse pubs serveren dit ontbijt, je kunt het dit zelfs de hele dag bestellen. Ook in Amerika is dit ontbijt erg […]

Rode bieten orzotto met balsamico

Rode bieten orzotto met balsamico

Ik heb een heerlijke en snel te bereiden pastagerecht voor jullie. Deze rode bieten orzotto met balsamico is een smaakbom en maak je snel klaar, ideaal voor een doordeweekse dag. Ben je gek op rode bietjes, dan moet je dit beslist eens proberen!   Rode bieten   De rode biet is een rode knolgroente met […]

Broodje varkenshaas

Broodje varkenshaas

Van de overgebleven gebakken vlees van bijvoorbeeld de feestdagen of een etentje, maak je dit onweerstaanbaar broodje varkenshaas. Natuurlijk kan ook ander overgebleven vlees gebruiken, zoals rollade, steak of kip. Het gaat erom dat je van een restje nog iets lekkers kunt maken.   Je kunt natuurlijk ook een extra stukje vlees of kip braden […]

Mosselen met ham, venkel en dragon

Mosselen met ham, venkel en dragon

Dit is een klassieke Franse manier om mosselen te bereiden. Deze mosselen met ham, venkel en dragon is een soort surf&turf. Vlees gecombineerd met schaaldieren (of vis). Je kunt het als voorgerecht serveren of als hoofdmaaltijd. Serveer er een lekker stokbrood of ander soort brood bij. Het brood kan je lekker dippen in de witte […]

Orzotto met saffraan

Orzotto met saffraan

Na mijn gastric sleeve operatie verdraag ik rijst erg slecht. Maar orzo pasta gaat wel goed. Nou vond ik dat altijd al een heerlijke pasta soort, dus vervang ik rijst af en toe door orzo. Orzo pasta heeft de vorm van een rijstkorrel. Het voordeel van deze pasta is dat het heel erg snel gaar […]

Mega cheeseburgers

Mega cheeseburgers

Zelf hamburgers maken is het lekkerste en het is helemaal niet moeilijk. Gebruik goede mager rundergehakt en doe verse kruiden of specerijen naar smaak erin. Deze mega cheeseburgers kan je natuurlijk ook kleiner maken, maar voor de lekkere en grote trek en speciaal voor de mannen zijn het mega burgers geworden. Wij vinden het lekker […]

Broccolirijst met garnalen, spinazie en paddenstoelen

Broccolirijst met garnalen, spinazie en paddenstoelen

Ik heb dit recept ooit eens uit een Allerhande gescheurd en heb daar mijn eigen draai aan gegeven. In het recept van de Allerhande was ook bulgur gebruikt. Dat heb ik achterwege gelaten en heb als extra de garnalen toegevoegd voor extra eiwitten. Het is dus broccolirijst met garnalen, spinazie en paddenstoelen geworden.   De […]

Eénpans pastagerecht met worstjes

Eénpans pastagerecht met worstjes

Wie wil dat nou niet…..een makkelijk gerecht wat maar in één pan bereid wordt. Ideaal voor een doordeweekse dag, maar natuurlijk ook heerlijk in het weekend. Het is een lekkere pasta met een romige saus. Probeer dit Eénpans pastagerecht met worstjes dus een keertje.   In plaats van salie kan je ook verse of gedroogde […]

Vijfkruiden garnalen met woknoodles

Vijfkruiden garnalen met woknoodles

Manlief zit momenteel veel in het buitenland. Hij appt mij dan alle lekkere gerechten die hij zit te eten op dat moment. Een keertje waren dit noodles waar hij zo enthousiast over was. Of ik dit ook maar even thuis wilde namaken. Dan krijg ik een summiere opsomming van hoe het ongeveer smaakte. Nou ga […]

Kikkererwten spinazie kruidenomelet

Kikkererwten spinazie kruidenomelet

Deze kikkererwten spinazie kruidenomelet is een heel makkelijk vegetarisch 1-pansgerecht, voor een snelle maar verantwoorde maaltijd. Eet het als lunch of als avondmaaltijd, serveer het dan met lekker brood erbij. Kikkererwten en eigenlijk alle peulvruchten zitten bomvol met eiwitten. Dit is voor mij erg belangrijk, maar ook zeker voor de vegetariërs onder ons. Daarbij komen […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden