Croissant met gerookte zalm

Croissant met gerookte zalm

De Paasdagen zitten eraan te komen, tijd om lekker uitgebreid te ontbijten, brunchen of te lunchen. Heerlijk deze vrije dagen. En hoe gezellig is het om met z’n allen gezellig te eten met elkaar met deze dagen. Deze croissant met gerookte zalm is zo’n verwennerij voor speciale dagen.   Vieren jullie dit soort dagen ook […]

Gele courgetti met miso garnalen

Gele courgetti met miso garnalen

Ik heb ooit eens voor € 15,- een spiralizer gekocht en heb hier veel plezier van. Wortels, courgette, komkommer en bietjes, van al deze groenten kan je groente ‘spaghetti’ draaien. Vandaag eten we gele courgetti met miso garnalen. Ik zag toevallig een gele courgette liggen bij de groenteboer en heb ter plekke dit recept verzonnen. […]

Cracker met rivierkreeftjescocktail

Cracker met rivierkreeftjescocktail

Geen garnalencocktail deze keer, maar een rivierkreeftjescocktail. Ik had namelijk nog aardig wat nadat ik de cracker met scrambled eggs en rivierkreeftjes had gemaakt. Goed excuus om nu een Cracker met rivierkreeftjescocktail te maken.   Ik had twee pakken van die driehoekige knäckebröd gekocht en mijn streven is om elke cracker met iets anders te […]

Cracker met scrambled eggs en rivierkreeftjes

Cracker met scrambled eggs en rivierkreeftjes

En weer zo’n luxe belegde driehoek knäckbröd. Een cracker met scrambled eggs en rivierkreeftjes. Leuk om te maken als je een lang weekend hebt en alle tijd om uitgebreid te ontbijten, brunchen of lunchen. Serveer het bijvoorbeeld met de Paasdagen.   Zoals je misschien op de site al gezien hebt, ben ik helemaal verslingerd geraakt […]

Cracker met gerookte zalm, roomkaas en dille

Cracker met gerookte zalm, roomkaas en dille

Omdat ik na mijn gastric sleeve brood heel slecht verdraag, ben ik helemaal overgegaan op de crackers. Nu vond ik eindelijk die driehoekige knäckebröd in onze supermarkt en ga daar helemaal op los. Vind het leuk om elke dag een cracker met een ander beleg/topping te eten. Vandaag is het een cracker met gerookte zalm, […]

Cracker met Aziatische vis

Cracker met Aziatische vis

Ik had een pak van die leuke driehoekige knäckebröd gekocht en ben nu allerlei soorten beleg erop aan het verzinnen. Had nog een gebakken visfilet over van gisteravond en no-waste in deze keuken. Daarom had ik dus deze cracker met Aziatische vis verzonnen.   In plaats van visfilet kan je ook fijngesneden surimi sticks of […]

Visfilet met aspergetips en dille vinaigrette

Visfilet met aspergetips en dille vinaigrette

Voor deze visfilet met aspergetips en dille vinaigrette heb ik heekfilet gebruikt. Natuurlijk kan je ook een anders soort visfilet gebruiken zoals kabeljauw, zeebaars of zelfs zalm. Vraag je visboer om een lekkere filet. Het voordeel van deze dunne visfilets is dat de vis heel snel gebakken is. Bak hem het langst op de velzijde […]

Cracker met haring en komkommer

Cracker met haring en komkommer

Eindelijk lagen ze in de supermarkt bij ons in het dorp, de driehoekige knäckebröd van Leksands. En ik ga nu heerlijke belegde crackers maken met deze driehoekjes. De eerste is een cracker met haring en komkommer geworden. Natuurlijk kan je voor dit recept ook een ander soort cracker of knäckebröd gebruiken. Je kunt ook mierikswortel […]

Aardappel haringsalade met mierikswortel

Aardappel haringsalade met mierikswortel

Ik had haring gekocht en had zin om daar iets van te maken in plaats van het zo op te eten. Er lagen nog twee gekookte aardappeltjes, een komkommertje en een stuk mierikswortel in de koelkast. Nou dat is dus deze heerlijke frisse aardappel haringsalade met mierikswortel geworden. Een mooie manier om de restjes in […]

Speltrisotto met venkel en gerookte zalm

Speltrisotto met venkel en gerookte zalm

In plaats van risotto rijst heb ik spelt gebruikt voor dit gerecht. Spelt is lekker en gezond en dit oude graan maakt helemaal zijn comeback. Waarom? Nou omdat het veel eiwitten bevat en het vol met mineralen en vitaminen zit. Spelt is voedzaam en goed te verteren. Je koopt het bij de natuurvoedingswinkels of bij […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden