Sticky buns met Amarena kersen en witte chocola

Sticky buns met Amarena kersen en witte chocola

Deze sticky buns met Amarena kersen en witte chocola zijn een ware traktatie. Maak ze voor een speciale dag. Lekker voor bij de koffie of serveer het bij de brunch op een vrije (feest)dag.   Amarena kersen zijn ontpitte zure kersen die in een suikersiroop zijn ingelegd. Ze komen uit Italië. Door de siroop krijgen […]

Tompouce hartje met frambozen en Nutella

Tompouce hartje met frambozen en Nutella

Een tompouce zelf maken is helemaal niet moeilijk. En dit prachtige Tompouce hartje met frambozen en Nutella, maak je in een wip. Verwen jouw Valentijn ermee en je zult punten scoren (haha). Bak de bladerdeeg hartjes eventueel een dag van te voren en maak de vulling alvast, dan hoef je de hartjes op de dag […]

Mokka cheesecake hartjes

Mokka cheesecake hartjes

Verwen je lief met deze mokka cheesecake hartjes. Als jij/zij gek is op koffie, dan kan je hem/haar hier zeker mee verrassen. Het zijn kleine cheese cakejes, maar je kunt natuurlijk ook een grotere maken en deze delen. De mokka siroop maakt het helemaal af. Deze cheesecake is heerlijk als toetje na een etentje of […]

Red velvet hartvormige pannenkoekjes

Red velvet hartvormige pannenkoekjes

De liefde gaat door de maag. En dat geldt zeker op Valentijnsdag. Verwen daarom je lief met deze red velvet hartvormige pannenkoekjes als ontbijt en jullie dag kan niet meer stuk.   14 februari is het Valentijnsdag …. de dag van de liefde EN ook nog eens mijn verjaardag. Hoe leuk is dat! Op deze dag […]

Avocado chocolade mousse

Avocado chocolade mousse

Deze avocado chocolade mousse is een recept van de Engelse chef Tom Kerridge. Het bijzondere van Tom is dat hij een Michelin ster heeft voor zijn Engelse Pub. Tom is heel veel afgevallen (wel 90 kilo) en stimuleert nu mensen om af te vallen, maar wel met gezonde en ‘normale’ voeding. Dus geen crash diëten, […]

Hartvormige meringues met frambozen

Hartvormige meringues met frambozen

Verwen jouw Valentijn met een zoete traktatie zoals deze hartvormige meringues met frambozen en je zult haar/zijn hart veroveren. Rood is de kleur van de liefde, gebruik daarom rood fruit op de meringues. Je kunt aardbeien, frambozen, rode bessen of granaatappelpitjes, of een combinatie hiervan hiervoor gebruiken. Ondanks dat dit geen seizoensfruit is in februari, […]

Rum Babas met sinaasappel

Rum Babas met sinaasappel

Rum Babas of origineel Baba au Rhum genoemd, is een klassieker uit de Franse keuken. Een retro nagerechtje in de vorm van cakejes doordrenkt van een rumsiroop. De cakejes hebben meestal een champignonvorm, maar je kunt ook andere cakevormpjes gebruiken. Ik heb voor deze Rum Babas met sinaasappel mini tulbandjes gebruikt.   Het nagerecht wordt […]

Dadelkoekjes met kokos

Dadelkoekjes met kokos

De beroemde dadeltaart van Beans and Bagels, wie kent hem niet. Ik heb het recept iets aangepast en aangevuld, het zijn deze heerlijke dadelkoekjes met kokos geworden. Deze koekjes zijn niet goed voor de lijn, snijd ze daarom in hele kleine blokjes. Je kunt ze het beste afgesloten in de koelkast bewaren, ze blijven dan […]

Volkoren blauwe bessen pancakes met lemon curd

Volkoren blauwe bessen pancakes met lemon curd

Heel af en toe verwennen wij onszelf op zondagmorgen met een speciaal ontbijtje zoals vandaag bijvoorbeeld met volkoren blauwe bessen pancakes met lemon curd. Ik had nog een potje lemon curd staan en wilde die graag opmaken. Goed excuus om dat over pannenkoekjes te gebruiken.   Door de toevoeging van Whey (proteïnepoeder) en kwark is […]

Dadelmuffins

Dadelmuffins

Deze dadelmuffins hebben wel iets weg van sticky toffee pudding. Lekker zondig dus, maar ja als je met mate zondigt dan is dat geen probleem. Balans is het toverwoord! Dit zijn echte verwenmuffins die heerlijk zijn bij een kopje koffie of thee. Verwen je familie of vrienden ermee.   Je kunt de muffins iets ‘gezonder’ […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden