Speciaal voor mijn zusje Caroline die in Turkije woont en deze mosselen zo lekker vind heb ik voor jullie heerlijke Turkse gevulde mosselen (Midye dolmasi). Serveer ze op een warme zomeravond koud als hapje bij een glaasje wijn. Dit is mijn variatie op het Turkse recept. Turkse gevulde mosselen Ook wij hebben deze […]
Ik heb voor jullie een makkelijk te bereiden ijsdessert met de smaken van het Midden-Oosten. Dit ijs maak je zonder ijsmachine, het is romig en zó lekker! Dit eenvoudig te bereiden recept voor mandarijnparfait met pistachenoten bevat niet al te veel ingrediënten en zorgt ervoor dat je met minimale bereidingstijd kunt genieten van heerlijk ijs […]
Een heerlijke Chocoladetaart met dadels en halva voor een speciale gelegenheid. Je moet er wel even de tijd voor nemen, maar dan heb je ook wat. Deze Chocolade tahin truffels met kokos zijn ook zo lekker
Chickenburger anyone? Maak eens deze Kip-sucukburger gemaakt van kippengehakt met het pittig worstje sucuk. Heerlijke combinatie. Sucuk is een pittig worstje gemaakt van rundvlees en is verkrijgbaar bij de Turkse super. Als je geen sucuk kunt vinden, neem dan salami of chorizo als alternatief.
Vergeet de kant-en-klaar hummus….. maar maak je eigen hummus, hier vind je het Basisrecept hummus. Ook lekker bij een borrel. Serveer de hummus met pita- of Turks brood. Hierbij nog een paar recepten van hummus op verschillende manieren bereid: Tonijn en olijvenhummus, Bietenhummus en Groene kruidenhummus
Geen zin in hete soep met deze warme dagen….maak dan eens een (ijs)koude Yoghurtsoep met komkommer. Deze yoghurtsoep met Arabische smaken is perfect om te serveren op een warme dag. Wel eerst van te voren de komkommer even invriezen. En dan nog zin in een lekkere Aardbeienijs?
Deze frozen en frisse muntlimonade is een lekker opfrisser met warme dagen. Versla de hitte deze zomer met frozen drankje! Het is gemakkelijk te maken met slechts vijf eenvoudige ingrediënten. De combinatie van echte muntblaadjes en citroensap kan je zelfs op de heetste dagen verfrissen! Als het buiten zo heet wordt, richt ik me graag […]
Muhammara paprikadip is een pittige Arabische saus van vers gegrilde paprika’s, granaatappel en walnoten. Heerlijk als broodbeleg, als dip bij de borrel of smaakmaker bij vlees- en visgerechten. Maak het lekker zelf, zo moeilijk is het niet. Mezze Maak hierbij ook hummus en labneh, dan heb je 3 lekkere dips voor je mezze […]
Je kunt ook gewone couscous gebruiken voor deze Parelcouscous met broccoli, spinazie en feta, maar ik vind parelcouscous lekkerder. Ook dit gerecht met parelcouscous is erg lekker: Lauwwarme salade van parelcouscous met geroosterde chioggia biet.
De dukkah eieren in deze Lauwwarme salade met tarwe, pastinaak, wortel, bietjes en een dukkah ei zijn zo lekker, serveer ze eens als borrelhap. Het recept van Dukkah vind je hier.